Pagina's

woensdag 24 september 2014

27 september 2014 Westlandia Vitesse D. 0-0



Komende zaterdag komt Vitesse D. voort het eerst voor een wedstrijd tegen Westlandia za. naar de Hoge Bomen.
De ploeg uit Delft staat dit seizoen weer onder leiding van trainer Peter Klomp. In zijn 1e periode (2001-2006) promoveerde Vitesse in 5 seizoenen van de 3e- klasse naar de hoofdklasse.
Een aantal jaar geleden heeft men er voor gekozen om meer met eigen jeugd te gaan doen. Dat heeft er wel toe geleid dat het bolwerk uit de studentenstad nu in de 2e klasse speelt (degradatie in mei 2011 uit de hoofdklasse en mei 2013 uit de 1e klasse) Afgelopen seizoen werd, m.n. door een sterke 3e periode in de slotfase van het seizoen pas het vege lijf gered.
Dit seizoen loopt het nog niet echt bij Vitesse D.. De laatste 5 wedstrijden (beker en competitie) gingen verloren en dat terwijl de oefencampagne redelijk goed verliep.
Westlandia, debutant in de 2e klasse, is wel aardig gestart. Met 5 punten uit 3 wedstrijden staat de club van Henk Boon op een keurige 6e plaats. Het blijkt ook dat Westlandia lastig te bespelen is. In de laatste 27 wedstrijden werd immers niet verloren en de verdediging hield dit seizoen in de eerste 3 potjes bijna 200 minuten achtereen de 0. Joost van Schie scoorde tegen BVCB zijn 30e competitiegoal voor zaterdag 1 (4 daarvan staan niet meer officieel in de boeken, want die waren gemaakt tegen TransvaliaZW)
Topscorers in de competitie bij zaterdag 1 (vanaf 2006) 1. Erik van Vliet met 58 goals in 5 seizoen 2. Boyd Rijnenberg 39 goals (waarvan 3 tegen TransvaliaZW) 3. Rokus Kester 38 goals 4. Hans v.d. Kruk 35 goals 5. Brendan v.d. Berg 31 goals 6. Joost van Schie 30 goals (waarvan 4 tegen TransvaliaZW)
De eerste thuiswedstrijd van de groen-witten tegen MVV’27 werd, ondanks de prima randvoorwaarden, geen spektakelstuk. Met de steun van de supporters hoopt zaterdag 1 tegen Vitesse D. wel weer aan klantenbinding te kunnen doen. De wedstrijdbal wordt zaterdagmiddag gesponsord door De Moedt Gevelspecialisten.
Let op: alleen de ingang bij het parkeerterrein is vóór de wedstrijd open. Vergeet je seizoenskaart van Westlandia niet, want anders mag je een kaartje kopen

Zaterdag 2 heeft een moeizame start. Na 3 verloren wedstrijden staat Westlandia op de gedeelde laatste plaats. Zaterdag om 12:00 uur wordt afgetrapt tegen het 2e team van FC Maense. Ook die ploeg is nog puntloos. Mooie kans dus voor het team van Fred Rijnenberg om van de hatelijke 0 af te komen.

Na afloop wordt het weer ouderwets gezellig. De selectie zal na de 3e helft ook nog afscheid nemen van spelers die in de afelopen periode zijn gestopt Zij krijgen komende zaterdag de waardering voor hun bijdrage aan het selectievoetbal op zaterdag. Fr@



Geen opmerkingen:

Een reactie posten