Pagina's

zaterdag 28 november 2015

Speelronde 11 Westlandia - RCL 2-1






RCL verliest van koploper

SPORT  |  30 november 2015   |   reageer   |   Door de Dichtbijredactie, Ron Hoogendam (Witte Weekblad)
LEIDERDORP - NAALDWIJK - Na een week rust te hebben gehad is RCL- de Leiderdorpse ploeg werkte wel een nuttige oefenpot af tegen eersteklasser SJC (3-3) - er niet geslaagd om een goed resultaat te behalen bij koploper Westlandia. Op sportpark De Hoge Bomen ging de formatie van Stefan Luykx met 2-1 onderuit.

De sterke formatie van Theo Verbeek uit Naaldwijk had tot zaterdag pas één thuiswedstrijd verloren en daar kwam geen verandering. RCL zag zijn positie op de ranglijst (vijfde) verzwakken omdat het verschil met alle alle ploegen vrij klein is.
In het eerste bedrijf kwam RCL slecht voor de dag. Met name in de opbouw was het behelpen met de formatie van Luykx. De thuisclub, die zich dit seizoen versterkte met een drietal ex-hoofdklassers, was bovenliggend, al kwam RCL in de omschakeling bij vlagen sterk terug. Westlandia goalie Rowdy Janssen, in de zomer gehaald als vierde (!) keeper, maar vanaf het begin een vaste waarde, bleef de koelheid zelve.
Aan de andere kant redde Andrew Janssen ook een paar keer bekwaam. Na pakweg 35 minuten moest RCL goalie echter de gang naar het net maken nadat Jason van Dijk de bal in de zestien had gestift waarna Joost van Schie koppend kon afronden.
Na rust kwam RCL feller uit de startblokken, naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Het spel golfde overigens op en neer. De beloning voor het op dat moment goede verzet van RCL kwam van Ali Barokzay, terug van een schorsing van zeven wedstrijden. De verdediger kopte een cornerbal achter de kansloze Janssen. De verdiende gelijkmaker werd overigens al weer snel teniet gedaan omdat dezelfde Barokzay niet alert ingreep op een van links genomen vrije trap van Jasper van Dijk waarna Ruud Bijl zomaar de 2-1 kon inkoppen achter RCL sluitpost Janssen.
Een domper, vond coach Luykx. 'Om een beetje moedeloos van te worden. We maken duidelijke afspraken bij corners en spelhervattingen en dan gaan we zo de fout in.' Toch hield Westlandia, een van de meest succesvolle verenigingen van West 2, zijn hart vast, want de ploeg speelde voor zijn doen niet goed. 'We moesten er hard voor werken om de punten in huis te houden', sprak Westlandia woordvoerder Fred Westerbeek met realiteitszin.
BlessureRCL was echter onmachtig om nog een gelijkmaker te forceren. Vorig jaar pakten de roodwitten nog een 5-1 zege op ditzelfde sportpark, maar dat zat er zaterdag in de verste verte niet in. Erger was de blessure die Nick Permanand vlak voor tijd opliep, na een grove charge op zijn enkel. De Amsterdamse scheidsrechter Feril Akkaya had dit 'ernstige' vergrijp niet gezien en bestrafte de Westlandia speler en invaller Zicabe Invajadro met slechts een gele kaart.
Volgende week wacht RCL opnieuw een zware dobber: thuis tegen SVC'08, de nummer twee van de ranglijst. 'Het zal beter moeten worden', sprak Luykx wat mopperend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten