woensdag 5 juni 2019

zaterdag 8 juni 2019 Westlandia - Vitesse D. 0-1 (degradatie via nacompetitie)

En weer gaat het bij Westlandia za1 verkeerd in blessuretijd.

In de tweede of derde minuut van de blessuretijd scoorde René de Graaff met een kopbal het enige doelpunt van de wedstrijd. Met dit doelpunt velde hij het vonnis voor Westlandia za1. Het betekende de degradatie uit de eerste klasse. De ruime overwinning op Valken ’68 vorige week gaf het team zelfvertrouwen om ook tegen een oude bekende, Vitesse Delft een goed resultaat te behalen. Westlandia begon met hetzelfde elftal, dat in de vorige wedstrijden ook aan de aftrap stonden. Er was één verschil. Vince van der Knaap startte niet. Hij zou in het laatste half uur in het veld komen. Er stond heel veel wind en op sommige momenten waaiden de Hoge Bomen met een daverend lawaai over het veld. Beide ploegen hadden daar last van. Wel waaiden er regelmatig blad en takken op het speelveld. Daar zat in de eerste helft ook een echt zware tak bij, waarbij de scheidsrechter de wedstrijd ook even stillegde om de tak weg te laten halen. Uiteraard werd er ook gevoetbald. Vitesse Delft voetbalde vanuit de verdediging en was gevaarlijk via snelle counters, waarbij Rick Burgering een echt handenbindertje was voor Timothy le Duc en Floris Groot. Echt heel grote kansen waren er niet. De aanvallers van Westlandia slaagden er aan de andere kant zelden in om de Delftse verdediging in het nauw te brengen. De aanval van Vitesse Delft was dreigender. Na een kwartier was er een vrije trap voor Vitesse Delft op de rand van het strafschopgebied. Denzel dos Santos schoot de bal in de muur. De beste mogelijkheden op doelpunten waren voor Shane Bruinen. Na een half uur kreeg Shane de bal goed aangespeeld na intensief voorbereidend werk van Miquel van Dijk. Zijn schot ging voorlangs het doel. Vlak voor rustsignaal kreeg hij een vergelijkbare kans. Ook deze bal ging vergelijkbaar voorlangs. Beide ploegen gingen de rust in met een 0 – 0 stand. In de tweede helft kwam Mike Brouwer voor Rick van Schie. Het wedstrijdbeeld veranderde niet. Er waren nauwelijks kansen. En ook de beide keepers werden niet echt op de proef gesteld.Keeper Kawa Hisso van Vitesse Delft was vooral bezig met rek en strek oefeningen een metertje voor zijn doel. Vince van der Knaap kwam erin voor het laatste half uur. Hij kwam niet echt los van de Delftse verdedigers. Er was nog wel een moment, waarop hij in het strafschopgebied opeens neerging. De scheidsrechter gebaarde meteen, dat hij geen onreglementaire verdedigende acties had geconstateerd. Er was nog steeds niet gescoord en de wedstrijd ging alsmaar meer richting verlengen en misschien wel stafschoppen. Die verlenging kwam er uiteindelijk niet René de Graaff, die in de slotfase inviel kopte Westlandia za1 in blessuretijd naar de tweede klasse.
Nacompetitie, tweede wedstrijd. Westlandia za1 – Vitesse Delft 1 Rust: 0 – 0 Eind: 0 – 1 Met deze uitslag degradeerde Westlandia za1 uit de eerste klasse B.
Opstelling: Rowdy Janssen, Rick van Rijn, Floris Groot, Timothy le Duc, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek<>Ricardo vd Zalm, Vince Olsthoorn, Miquel van Dijk, Rick van Schie<>Mike Brouwer, Tim vd Voort, Shane Bruinen<>Vince vd Knaap.
 JvdM

Wie Delft zaterdag het onderspit

Zaterdagmiddag wordt het weer superspannend op sportpark De Hoge Bomen.
Westlandia za. 1 moet dan in de 1/2 finale van de nacompetitie aantreden tegen Vitesse Delft (winnaar P3 in 2e klasse D)
VELO za. (P1 2C) en Sparta AV (vervangende periode in 2D) strijden in Rotterdam voor de andere finaleplaats.
De verliezers van komende zaterdag spelen volgend seizoen in de 2e klasse.
De beide winnaars van 8 juni spelen een week later op neutraal terrein voor slechts 1 plaats in de 1e klasse. In al deze duels moet direct een beslissing vallen. Verlengingen en bloedstollende strafschoppenseries behoren zeker tot de mogelijkheden!

Onze komende tegenstander uit Delft eindigde als 6e in de "Rotterdamse" 2e klasse en bereikte de nacompetitie door in P3 een goede reeks neer te zetten.
In de 1e P/d-wedstrijd werd DSO in Zoetermeer met 2-1 verslagen. Als we de media mogen geloven, was Kawa Hisso (de Syrische keeper van de Delftenaren) de "man of match". Hij stopte op een cruciaal moment een strafschop. Dat was overigens al zijn 7e dit seizoen.
Het huidige Vitesse D. is geen onbekende tegenstander voor de groen-witten. Ze waren begin van het seizoen te gast in Naaldwijk voor een de beker. Westlandia verloor die poulewedstrijd met 2-1.  Vince v.d. Knaap maakte voor ons de enige goal.

In de strijd tegen degradatie herstelde Westlandia zich afgelopen zaterdag in de 1/4 finale prima van de kater opgelopen in de competitiewedstrijd tegen Heinenoord.
In een goede 1e helft (3-0) werd de basis gelegd voor de volgende ronde.
De fraaie 2e goal van Tim v.d. Voort behoorde volgens VoetbalTV tot de 5 mooiste goals van afgelopen week! (te zien via de app ANDROID: goo.gl/BWFHnx  iOS: goo.gl/L7uxh7).
In de de 2e helft streden de "Valken" voor hun laatste kans, maar de verdediging en de goedkeepende Rowdy Janssen gaven geen krimp.
De Heer B. van den Helder zal met 2 neutrale assistenten leiding geven aan deze belangrijke wedstrijd.
De mannen van trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl hopen op steun van veel groen-witte supporters.