woensdag 12 oktober 2016

Zaterdag 15 oktober Voorschoten'97 - Westlandia 7-5

Prijsschieten in Voorschoten. Voorschoten'97 - Westlandia za1 7 - 5 (4 - 2)

Bij binnenkomst op het complex van Voorschoten ’97 viel direct de trieste staat van het hoofdveld op. Dat was er niet meer. Je zag alleen de contouren. De grasmat was weggehaald en kruid en onkruid tierden er welig. Door o.a. een conflict met de gemeente is het leggen van een kunstgrasmat uitgesteld.

De stand op de ranglijst was voor de Voorschotenaren ook nogal deprimerend: ergens onderaan. De ploeg stond 13-de met 1 punt uit 5 wedstrijden.

En in de bestuurskamer wist men te vertellen, dat er nog slechts 2 spelers uit het team van vorig seizoen in het huidige elftal spelen. De rest trok de Bollenstreek in naar Katwijk, Noordwijk e.d. In de wedstrijd was echter helemaal niets terug te zien van al dit malheur, want Voorschoten ’97 speelde frank en vrij en de sterren van de hemel.

Westlandia begon vol vertrouwen aan deze wedstrijd met slechts 2 doelpunten tegen na 6 wedstrijden. Youri Riepe startte in de basis als rechterspits. Ricoberto Luijando (blessure) en Stefan Bron ontbraken in het team. De beginfase van wedstrijd was voor Westlandia met enkele aanvallende acties. In de voorhoede van Voorschoten ’97 liepen twee heel behendige en razendsnelle spelers. Na 11 minuten sloegen zij voor het eerst toe Hamza Chikhi liet Vince Olsthoorn zijn hielen zien, gaf voor op Tim Koning, die hard raak kopte en Rowdy Janssen was gepasseerd voordat hij er erg in had.(1 – 0) Scheidsrechter wuifde een vlagsignaal voor buitenspel van Ronald Ballering resoluut weg. Vijf minuten later is het weer raak en weer is Tim Koning de man van de goal. Deze keer na een vloeiende aanval van Voorschoten ’97.( 2 – 0) Het was een open wedstrijd met kansen voor beide doelen, waarbij de verdediging van Westlandia de grootste moeite heeft met al die bewegelijke aanvallers.In de 24-ste minuut werd Youri Riepe neergelegd, precies op de favoriete plek van Danny Bijl. Hij schoot de vrije trap onberispelijk binnen.( 2 – 1). Enkele minuten later werd een vrije trap van Jasper van Dijk uit het doel getikt. De gelijkmaker kwam er alsnog. Youri Riepe werd door Jasper van Dijk met een mooie pass de diepte ingestuurd. Als hij het strafschopgebied insnijdt, wordt hij onderuit gehaald. Jasper van Dijk schoot de bal beheerst in.(2 – 2). Nog geen minuut later kopte verdediger 1(Ruud Bijl) een bal weg, tegen het hoofd van verdediger 2( Danny Bijl). Die bal kwam precies voor de voeten Tim Koning.(3 – 2). Vlak voor de rust scoorde Hamza Chikhi uit een counter de 4 – 2. Met die stand ging de rust in en kon iedereen even bijkomen van al die doelpunten. Naar wat voor wedstrijd stonden we hier te kijken?

Na de rust ging het spektakel gewoon verder. Al heel snel bracht Yuri Looyestijn op aangeven van Hamza Chikhi de 5 – 2 op het scorebord. Theo Verbeek wisselde Yordi van Beek voor Mike Peereboom. Youri Riepe ging op zijn vertrouwde middenveld spelen en Yordi wordt de rechterspits. Westlandia bleef ondanks de achterstand de aanval zoeken en creëerde ook kansen. Na een kwartier mocht Mike Brouwer een corner nemen. Hij vond het hoofd van Dennis Verbeek, die binnen knikte.(5 – 3) Niet snel na deze treffer werd het 6 – 3 door een schot in de uiterste hoek. Vervolgens was het weer de beurt aan Westlandia. Dennis Verbeek werd net buiten het strafschopgebied neergelegd. Deze vrije trap was voor Jasper van Dijk. Hij zorgde voor 6 – 4. De wedstrijd kon op dat moment nog alle kanten op. Dezelfde Jasper van Dijk stond aan het eind van een vloeiende Westlandse aanval, maar zijn kopbal miste het doel. Ook Voorschoten ’97 bleef de aanval zoeken. Hamza Chikhi zorgde voor 7 – 4. Wat hem lukte, lukte Tim vd Voort niet. Hij speelde zich vrij in het strafschopgebied, maar zijn inzet werd door de keeper gestopt. Uiteindelijk lukte het Youri Riepe wel. De keeper werkte een inzet onvoldoende weg en Youri stond precies op de goede plaats om die bal in het doel te frommelen.(7 – 5).

Inmiddels waren er genoeg doelpunten gemaakt voor wel 6 wedstrijden.

Het bleef bij 7 – 5, ook al had Dennis Verbeek nog 2 kansen met nog een kopbal op de lat uit een corner en een schot in de handen van de keeper, want Westlandia bleef tot aan het laatste fluitsignaal op zoek naar een beter resultaat. De mannen van Theo Verbeek liepen tegen hun eerste nederlaag aan met een wel heel onwerkelijke uitslag.

Reacties na afloop:

Youri Riepe:

‘We speelden een ongelukkige wedstrijd, we verdedigden slecht. Achterin stond het vandaag niet goed.’

‘De 1 – 0 van hun was buitenspel. De 2 – 0 was een eigen fout en het derde doelpunt van Voorschoten ontstond na een rare klutskopbal.’

‘De penalty was terecht. Ik werd binnen het strafschopgebied neergelegd.’

Andre Lourens (trainer Voorschoten ’97)

‘Deze wedstrijd zal ik niet zo gauw vergeten.’

JvdM

Zaterdag Eén heeft haar eerste driepunter binnen!

Westlandia werd op 'Adegeest' met 7-5 verslagen in een uiterst aantrekkelijk duel. Zes goals voor de rust, een 4-2 voorsprong door 3x Tim Koning en Hamza Chikhi.En ook na de thee zes goals. Na de rust maakte Voorschoten telkens een goal, maar haakte Westlandia telkens weer aan, zodat het tot de eind toch nog spannend bleef. Voor Voorschoten scoorde Tim Koning nogmaals, Yurin Looijesteijn en het geelgroene slotakkoord was van Hamza Chikhi (Bron: Martin Witsmeer). Ja, voor af denk je dan, Westlandia krijgt maar twee goals tegen in de afgelopen zes wedstrijden en Voorschoten scoort moeilijk getuige de weinige goals voor. Een 0-0 of 1-1 is al lekker. Maar Voorschoten had er zin in vanmiddag. Met een technisch middenveld met Peer van Paasen, Quendrim Gashi, Jordy Manuputty en Ahmed Blazquez werd de bal in de omschakeling lekker direct naar de spitsen gespeeld. De eerste lekkere voorzet van rechts kopte Tim Koning steenhard binnen en binnen de tien minuten was het dus 1-0 en een kwartiertje later maakt dezelfde Tim ook de 2-0 uit een vloeiend lopende aanval. Westlandia leek geslagen en keeper Marcel Quax had weinig te doen. Toch leek het te kantelen na een half uur spelen. Een vrije trap op 20 meter schoot de Westlandse routinier Danny Bijl in de kruising en even later lag de bal op de Voorschotense penaltystip. Randje zestien werd Youri Riepe gehaakt en de pingel werd vlekkeloos benut door Jasper van Dijk. Een domper maar veerkracht was er al voor het rustsignaal, een luckygoal volgende binnen twee minuten voor Geelgroen. Tim Koning was de afronder na een kopbal van verdediger één tegen het hoofd van verdediger twee. Overigens wel overtuigend afgerond door Tim. En voor de rust maakte Hamza Chikhi zelfs al de 4-2, een genadeklap voor Westlandia volgens de kenners. Maar in een abnormale wedstrijd als vandaag was dat logisch maar niet geheel waar. Na de rust kon Voorschoten de voorsprong makkelijk consolideren. En dat kwam vooral omdat de spelers lekker bleven zoeken naar mogelijkheden en weinig weggaven. Hamza Chikhi stelde Yuri Looijesteijn in staat om de 5-2 binnen te tikken. Scheidsrechter De Mik gaf goed voordeel en bespaarde een Naaldwijker ook de gang naar de kleedkamer. Na de 5-3 (kopbal uit corner door Westlandiaspeler Dennis Verbeek) maakte Tim Koning zijn vierde en hierdoor werd hij terecht bekroond tot man of the match. Westlandia maakte weer 6-4 (wederom Van Dijk) maar nu was het Hamza Chikhi die een mooie aanval over rechts strak binnenschoot: 7-4. Westlandia bracht de spanning terug en het valt te prijzen dat de bezoekers de aanval bleven zoeken. Na de de 7-5 na 85 meer dan spectaculaire minuten was het op het eind niet meer echt spannend. De routine van Westlandia kon het niet meer forceren. Voorschoten freewheelde naar de drie punten en dat is toch een lekker gevoel voor iedereen die geelgroen een warm hart toedraagt. Een mooi resultaat voor de jonge ploeg van trainer André Lourens. Ondanks de afwezigheid van Kevin Koek stond de verdediging goed. Ook het geloof blijven houden in de mensen die spelen heeft zich vandaag uitbetaald. Met als gevolg: een hele mooie, gezellige en doelpuntrijke middag voor de toch weer talrijk opgekomen fans! Een wedstrijd die niet zo snel overtroffen kan worden qua doelpunten. 7-5, het komt niet zo vaak voor. Een 3-6 overwinnning uit bij LYRA 20 jaar terug (met Tjeerd Verweij, Frank Buizer en Arshan Behimehr als goalgetters) komt het dichtst in de buurt qua westrijdverloop. De grootste overwinning in de competitie blijft voorlopig nog een drietal keer 8-0, waaronder twee keer in het seizoen 2000-2001. (Site Voorschoten 97 )

Voorschoten’97 wint van Westlandia in bizar duel

De wedstrijd van Voorschoten’97 tegen Westlandia was er één die je niet vaak ziet. Waar je verwacht dat Westlandia, als hoger geklasseerd elftal in de competitie, de wedstrijd naar zich toe zou trekken, was dit niet het geval. Wat je ook niet vaak ziet is een wedstrijd waarin elke kans een doelpunt oplevert, behalve vandaag bij de ontmoeting van Voorschoten tegen Westlandia: 7-5.

Voorschoten’97 begon de wedstrijd sterk met goede combinaties. Na vijf minuten resulteerde dit al in de 1-0. Hamza Chikhi kwam op rechts door en gaf een afgemeten voorzet op Tim Koning. Waar vooraf al werd gewaarschuwd voor de scheidsrechter van dienst, maakte deze zijn naam meteen waar. Hij liet de assistent van Westlandia bij het eerste geval meteen al staan. Even later gebeurde dit nogmaals, maar dit keer zonder gevolgen. De 2-0 bleef echter niet lang uit. Door goed spel door het midden met veel mensen, zag Qendrim Gashi kans om Tim Koning opnieuw weg te sturen. Koning tekende met een bekeken bal voor zijn tweede van de wedstrijd.

Westlandia wist zich toch terug te knokken in de wedstrijd. Danny Bijl kon vanaf 25 meter aanleggen voor een vrije trap die hij over de muur krulde: 2-1. Toen Youri Riepe vanaf rechts naar binnen kruiste, zag Richard Bakker nog maar één mogelijkheid. Hij besloot een overtreding te maken die resulteerde in een penalty. Jasper van Dijk bleef rustig en maakte de gelijkmaker: 2-2.
Niet veel later pakte de thuisploeg de draad weer op. Ceyhun Isik kwam als rechtsachter goed op en besloot een vroege voorzet te geven. Danny Bijl dacht rustig weg te koppen, maar kopte ongelukkig op het achterhoofd van Ruud Bijl. De bal kwam met mazzel voor de voeten van Tim Koning, die zijn hattrick compleet maakte. Dit was het nog niet voor de eerste helft. Na een prima tackle van Hamza Apaydin kwam de bal bij Peer van Paasen terecht, die met een prachtige steekpass Hamza Chikhi oog in oog met Westlandia-keeper Rowdy Janssen zette. De spits van Voorschoten’97 bleef ijzig kalm en tekende voor een 4-2 ruststand.

Wat in de eerste helft plaatsvond, ging in het tweede bedrijf vrolijk verder. Na wederom een prima combinatie via de linkerflank zag Hamza Chikhi kans om de achterlijn te halen. Hij legde bal keurig terug op Peer van Paasen die binnentikte. Westlandia wist de hoop erin te houden toen Dennis Verbeek een corner van Mike Verbeek prima binnen wist te koppen.
Toch was Voorschoten’97 even later weer trefzeker. Tim Koning kon met een prima schoot van buiten de zestien zijn vierde van de middag binnenschieten. Enkele minuten later kreeg Westlandia weer een vrije trap op de rand van de zestien. Jasper van Dijk krulde deze prachtig over de muur het doel in: 6-4. Toch kwam ‘de gastheer dit weer te boven en wist het de zevende doelpunt te produceren. Ceyhun Isik haalde op rechts de achterlijn en legde prima terug op invaller Looyestein. Dit was echter nog niet alles, omdat Westlandia nog een treffer wist te produceren. Yordi van Beek bereikte Danny Bijl met een voorzet. In eerste instantie kon Marcel Quax redding brengen, maar op de rebound van Youri Riepe had de keeper geen antwoord: 7-5. (bron Haaglanden voetbal:)

site Westlandia

voorbeschouwing Voorschoten'97 - Westlandia

Komende zaterdag gaat de selectie van trainer Theo Verbeek voor het eerst in de historie voor een competitiewedstrijd naar Voorschoten. Daar wacht een tegenstander die gebrand zal zijn op een goed resultaat.
Rond 15 juni 2016 werden door de media 25 mutaties in de selectie van Voorschoten’97 gemeld (14 komen en 11 gaan). Mogelijk dat trainer André Lourens daardoor nog niet de juiste mix heeft kunnen vinden, want na 3 gespeelde beker- en 5 competitiewedstrijden heeft zijn team pas 1 punt behaald. Dat was in de 1e thuiswedstrijd tegen Sportlust’46  (2-2). Dat waren ook de enige 2 goals die men dit seizoen in de competitie heeft gescoord. Er moet wel bij aangetekend worden dat men ook 3 teams heeft getroffen uit de top van 1B t.w : Nootdorp (0-2), Brielle (0-1) en Deltasport (0-3).  In de wedstrijd tegen Brielle domineerde de thuisclub wel, maar stond na 90 minuten met lege handen.

Waar Voorschoten’97 de minst productieve ploeg in 1B is, heeft Westlandia de minste goals tegen. In de 6 gespeelde competitiewedstrijden wisten alleen Forum Sport en SVC’08 doelman Janssen 1x te verschalken.
Ook in de wedstrijd tegen SC Feyenoord stond het achterin weer als een huis en presteerde het team als collectief optimaal. Na de 6e speelronde staan de groen-witten op een keurige 3e plaats.

Op Sportpark Adegeest in Voorschoten beginnen beide teams echter weer op 0-0 en zal Westlandia volle bak moeten strijden voor een goed resultaat.
Scheidsrechter De Mik zal naar verwachting rond 14:30 fluiten voor de aftrap

Zijn collega Van de Oever moet vanaf 10:30 uur al aan de bak. Hij is door de bond aangewezen op de strijd tussen de 2e teams van Voorschoten en Westlandia in goede banen te leiden. De thuisploeg staat met 4 punten op de laatste plaats. Westlandia heeft 3 punten meer en staat daardoor 8e. De mannen voor Roy Wasmus zullen na de nederlagen is de vorige 2 wedstrijden gebrand zijn op een goed resultaat.