Pagina's

woensdag 22 januari 2020

zaterdag 25 januari 2020 Westlandia VV Kagia 6-0






Westlandia za1 houdt de nul en heeft zelf geen enkele moeite het doel van Kagia te vinden. 

Voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop thuis tegen Kagia moest trainer Sieme Zijm serieus puzzelen op zijn opstelling. Om allerlei redenen ontbraken een aantal vaste spelers. Vince Olsthoorn, Dennis Verbeek, Vince van Hagen en Rick van Schie ontbraken vanwege blessures. En Jerichio Valentijn(foto) had voor zich zelf een stage van een week geregeld in Bulgarije bij de profclub Spartak Varna. De trainer van die club, Dimitar Trendefilov had hem uitgenodigd, nadat hij een filmpje met enkele voetbalacties van de Westlandiaan had gezien op internet.
Andere namen in de opstelling waren: Floris Groot, Miquel van Dijk en Danny van Voskuilen.

Westlandia za1 had in de voorbereiding op de tweede competitiehelft 2 doelpuntrijke wedstrijden gespeeld. Er werd 2 keer met 6 – 3 gewonnen en Stefan Bron vond daarin zijn schot terug en 7 keer het doel. Om 14.45 uur floot scheidsrechter Ron Wolf voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin had Westlandia het beste van het spel met goede aanvallen, waarbij Stefan Bron de geboden kansen nog niet kon afronden. Na een goed kwartier kopte Miquel van Dijk van heel dichtbij uit een voorzet van Tim van der Voort de 1 – 0 binnen. Enkele minuten later zag Tim van der Voort zijn schot vanaf de paal terugkaatsen in het veld. Shane Bruinen maakte de klus af. 2 – 0. Ook Stefan Bron kwam aan zijn doelpunt. Hij zette voorbereidend werk van Ricardo van der Zalm simpel om in een doelpunt. 3 – 0. Vlak voor het rustsignaal kregen de groenwitten nog enkele goede kansen met schoten op de lat van Stef Geertsema en Nick Ruigrok. Miquel van Dijk kon alleen, met bal op de keeper afgaan. De laatste bleek koelbloediger.
De rust brak uiteindelijk aan met een stand van 3 – 0.

In de tweede helft was het al snel raak, weer voor Westlandia. Via een klutsbal tegen het been van Stef Geertsema raakte de bal in doel en kwam de 4 – 0 op het scorebord. Er volgden nog een handvol kansen voor de thuisploeg, maar de keeper van Kagia rammelde ook nog een aantal ballen uit zijn doel. Hij moest wel buigen voor een kopbal van Stefan Bron. Ook Tim van der Voort bemoeide zich ook met de doelpuntenproductie. Zijn zwabberschot betekende 6 – 0. Dat werd de eindstand.

De spelers konden terugkijken op een goede wedstrijd met goed spel en een goede uitslag. Sieme Zijm bracht in de tweede helft Rick van Rijn, Marvin Vollebregt en Remy de Bliek nog in het veld voor Miquel van Dijk, Shane Bruinen en Ricardo van der Zalm.


Kagia geeft niet thuis in het Westland

Tweede klasse C (zaterdag)- Voor de tweede keer dit seizoen leed Kagia een forse nederlaag. Eerder werd in Rijswijk met 5-0 verloren van Te Werve. Westlandia schoot zelfs een half dozijn aan doelpunten vol tegen de Lisserbroekers, die vanaf het begin niet thuis gaven in het Westland. Aron Wijsman redde wat er te redden viel en voorkwam zo een grotere nederlaag.

,,Ja, ik ben wel opgestaan met een kater. Dit verwacht je niet van een herstart. We dachten dat we er klaar voor waren gezien het prima verlopen trainingskamp en de gespeelde oefenduels. Onlangs wonnen we nog van Ter Leede 2 en dat is niet de minste. Maar nu was het heel pover van onze kant. Ik ben van mening dat er bij een aantal te weinig inzet was. Nee, namen noemen doe ik niet. Dat weten de spelers zelf echt wel.”

Westlandia opende al vroeg het bal en halverwege was het al 3-0 voor de gewezen eersteklasser. Trainer Sieme Zijm zag Miquel van Dijk, Shane Bruinen en Stefan Bron scoren. ,,In de rust spraken we af dat er nog in moesten geloven. Onze kansen zouden komen als de mouwen omhoog zouden gaan. Ik had zelf ook nog het idee dat we er iets van konden maken, maar na een paar minuten was het 4-0 en toen was het doek wel gevallen voor ons. Helaas liep de score op, maar het had nog erger kunnen zijn. Gelukkig kon ik nog wat reddingen verrichten. Veel eer viel er echter niet te behalen.”


x

Het kwartet aan doelpunten bij de groenwitten werd volgemaakt door Stef Geertseman en weer Bron en Tim van der Voort lieten Kagia nog dieper in het stof bijten. De oranjewitten konden weinig gevaar stichten en leden zo de achtste nederlaag van de competitie.

Wijsman: ,,Dit komt hard aan en we zullen het gesprek met elkaar aan moeten. Dit mag gewoonweg niet meer gebeuren, want anders blijven we staan waar we staan of wordt het nog erger. Dat is met deze ploeg absoluut niet nodig. We hebben vaak zat al bewezen dat we mee kunnen in deze klasse, maar nu hebben we elkaar voor joker laten staan.”

In de buurt van Kagia op de ranglijst werden louter nederlagen geleden, maar Wijsman had vooraf toch een ander beeld gehad bij de uitslagen. ,,We hadden juist dichterbij Westlandia kunnen kruipen en zo meer lucht kunnen happen. Nu lopen zij ver weg en zullen we ons moeten richten op RCL, Te Werve, Van Nispen en DoCoS. Natuurlijk zijn we pas op de helft en moeten we ons vasthouden aan de betere resultaten die we eerder boekten. In elk geval zal het volgende week tegen Soccer Boys beduidend beter moeten, maar ik verwacht dat dit besef er wel is.”

De eerste doelman van de ploeg van René Ras was dat aanvankelijk niet bij de aanvang van het seizoen. ,,Daar had ik het moeilijk mee. Ik kon enkel maar nog harder mijn best gaan doen en laten zien dat ik onder de lat zou moeten staan. Natuurlijk is dat nooit leuk voor jouw concurrent, maar het is aan mij om deze plek in het team vast te houden. Voor nu wil ik vooral deze pot zo snel mogelijk vergeten. Op naar eerherstel.”

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Kool, Meiland, Hogewoning, Hoejenbos, Sluijmer, Lamboo, Ligtenberg, Imanse, Zonneveld, Van der Schinkel.

Komende zaterdag start Westlandia de 2e helft van de competitie in 2B.
In speelronde 13 is VV Kagia te gast op de Hoge Bomen. Deze thuiswedstrijd staat onder leiding van de heer Wolf en vangt aan om 14:45 uur.

De voetbalvereniging Kagia uit Lisserbroek is hard op weg naar de 90e verjaardag. Ondanks deze respectabele leeftijd is er in de archieven geen duel tussen het 1e team en het 10 jaar oudere Westlandia gevonden. Natuurlijk heeft het er ook mee te maken dat Kagia een echte zaterdagvereniging is en Westlandia pas sinds augustus 2006 op die speeldag in het standaardvoetbal actief is.

Kagia werd vorig jaar met 18 punten voorsprong afgetekend kampioen in de 3e klasse B, maar dan wel in district west 1. Met indrukwekkende cijfers na 26 wedstrijden (68 punten en een doelsaldo van 91-27), kwamen zij terecht in de 2e klasse van West 2.
Daar wordt men geconfronteerd met een andere werkelijkheid, want men staat nu 12e (p/D-plek) met slechts 11 punten. De achterhoede is op één goal na, al net zo veel gepasseerd als in het hele vorige seizoen.
Opvallend is dat Kagia pas op de laatste speeldag van 2019 het eerste punt in een thuiswedstrijd wist te pakken, Dat was wel een knappe 0-0 tegen koploper DSO
De 5-2 winst bij HVC'10 was ook een flinke verrassing, maar natuurlijk ook een goede waarschuwing voor de mannen van trainer Sieme Zijm.

Westlandia heeft slechtere herinneringen aan de vorige speelronde. Op de Hoge Bomen was er een vrij kansloze nederlaag tegen UVS (1-4)..
Ook op het eigen veld wil het nog niet vlotten. Met alleen winst tegen Soccer Boys en een puntendeling tegen SVC'08 werden pas 4 punten voor eigen aanhang behaald.

In de voorbereiding op de start van de competitie waren er 2 nuttige oefenwedstrijden op eigen veld.
Tegen een goed voetballende 1e klasser Spartaan'20, waren we uiterst effectief. De 6-3 winst stond echter niet in verhouding tot de krachtsverschillen op het veld.
Afgelopen dinsdag streden de mannen van Sieme Zijm tegen Rozenburg. Dit team staat met 17 punten, door een slechter doelsaldo, niet 5e maar 8e in 2D. Het werd een duel met veel strijd. Na een 2-3 ruststand, werd er uiteindelijk weer met 6-3 gewonnen.

Onze 6e goal tegen Spartaan'20 was de 50e van dit seizoen en de 1.300e vanaf de start in augustus 2006.
Stefan Bron (foto) bracht met 5 goals tegen Spartaan'20 en 2 doelpunten tegen Rozenburg zijn totaal in zaterdag 1 op 63. Hij passeerde daarmee befaamde goalgetters Hans v.d. Kruk en Brendan v.d. Berg (62) op de lijst van topscorers.  Alleen Joost van Schie (72) en Erik van Vliet (77) hebben vaker gescoord in zaterdag 1.

Zowel Westlandia als Kagia presteren in uitwedstrijden beter dan op het eigen veld. De groen-witten hebben echter in 2 oefenwedstrijden in 2020 op de Hoge Bomen laten zien dat er veel mogelijk is. Zaterdag rond 16:30 uur zullen we weten wat het allemaal waard was.

-------
Het 2e team van Westlandia heeft het nog steeds lastig in de res. 1e klasse.
Zaterdagmiddag wacht om 12:15 uur nr. 13 RCL. De mannen van Hans v.d. Kruk en Rob Klop staan op plaats 10 en kunnen bij winst een voorsprong van 8 punten  nemen op de club uit Leiderdorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten