maandag 23 augustus 2021

zaterdag 21 augustus 2021 Honselersdijk - Westlandia 4-2

De ene buur is de andere niet, maar ondanks een nederlaag een mooi feestje na afloop in de kleedkamer

Voor de tweede oefenwedstrijd ging Westlandia za1 naar De Strijphorst om te spelen tegen een andere buurman eersteklasser Honselersdijk. Dit was een heel ander potje dan een week eerder tegen Naaldwijk. Jari Duijvestijn ontbrak onder de lat vanwege vaderschapsverplichtingen. Zijn vervanger was Janos Csaba Zaharia. Stefan Bron en Tim vd Voort bleven in de eerste helft op de bank. Zij kwamen in de tweede helft in het veld. In de eerste helft had Honselersdijk het beste van het spel en de verdediging van Westlandia draaide overuren. Voor de nieuwe keeper Janos Csaba Zaharia was het een echte vuurdoop. In de eerste 20 minuten werd hij behoorlijk op de proef gesteld. Tom van Veen strooide met slimme passjes en loepzuivere voorzetten. Nick vd Kraan en Brian Valstar schoten de 1 – 0 en 2 – 0 op het scorebord. Ruststand 2 – 0.

In de tweede helft zorgden Tim vd Voort en Stefan Bron voor wat meer gevaar van de kant van Westlandia. Het was Honselersdijk dat eerst nog de 3 – 0 op het scorebord bracht. Het was Rick van Schie die met bal aan de voet het strafschopgebied van Honselersdijk inging, zich niet liet afstoppen en de bal voorbij de Honselse keeper in het doel schoot. Dat betekende 3 – 1. De 3 – 2 was heel fraai. Een hoge voorzet van Rick van Zijl werd door Stefan Bron hard ingekopt. Nick vd Kraan, de man van het openingsdoelpunt namens Honselersdijk, maakte ook het laatste doelpunt. Westlandia verloor met 4 - 2 in en van Honselersdijk. Jari Duijvestijn stond dan wel niet onder de lat bij Westlandia, hij was wel aanwezig bij de wedstrijd met zijn vriendin Imane, speelster bij de dames van Westlandia en hun zoon Lior. Na de wedstrijd ging Jari met de kinderwagen de kleedkamer in om zijn zoon in te wijden in de geheimen van de kleedkamer. De kannen met bier stonden netjes klaar ondanks de nederlaag. En de jongste supporter kon even vastgehouden worden om kennis te maken met de teammaten van papa Jari. Met de voetbalgenen zit het wel goed bij Lior. Hij kreeg dan ook van de selectie zijn eerste keepersshirt. Imane en Jari, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie Lior. Op de foto: Het keepersshirt dat Lior cadeau kreeg. JvdM