woensdag 16 november 2022

zaterdag 19 november 2022 CION Westlandia 3-0

WESTLANDIA KAN GEEN VUIST MAKEN EN DELFT ONDERSPIT BIJ CION

Westlandia keek uit tegen CION al na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Uit een vrije trap kwam de bal op het hoofd van aanvaller Calvin Jongejan, die de 1-0 binnenkopte. Na een kwartier mocht Westlandia een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het CION-doel. De bal werd in het strafshopgebied gebracht, waar de doelman de bal losliet, maar Stefan Bron kwam net te laat om succesvol te zijn.
CION dacht vijf minuten later de marge te verdubbelen, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Vijf minuten later was de 2-0 toch een feit. Fanny Koetsier was de schutter aan CION-kant.
Het had er slechter voor de Naaldwijkers uit kunnen zien, maar doelman Jari Duijvesteijn stak in goede vorm. Bij Westlandia moest Lars van den Berg geblesseerd (pols) het speelveld verlaten en werd vervangen door Yordi van Beek.

Tevreden
In het eerste kwartier na rust gebeurde er niet veel voor beide doelen. CION koesterde de voorsprong en Westlandia bleek niet in staat iets terug te doen. Toen na een prima steekpass Chris Zade de stand op 3-0 wist te brengen, was de wedstrijd ook gespeeld. Invaller Yordi van Beek kreeg na een goede actie van Stefan Bron nog een mogelijkheid, maar het bleef bij 3-0, zodat CION-trainer Ricky van den Bergh  tevreden met zijn ploeg van het veld kon stappen.

Westlandia za. 1 speelt bij CION

Westlandia za. 1 gaat in de laatste ronde van P1 op bezoek bij CION. De wedstrijd in Vlaardingen begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Mulder.

De strijd om de eerste periode gaat waarschijnlijk tussen SVC'08 (7-15) en FC Skillz (6-13). Zaterdag 1 staat keurig op de 3e plaats met 13 punten uit 7 duels, maar mag dit seizoen van de bond géén prijzen pakken. CION staat op de 10e plaats met 8 punten.

We zijn 3x eerder te gast geweest bij CION. In 2008 verloren we in de 4e klasse kansloos met 5-0. In beide andere duels in de 3e klasse gingen de 3 punten mee naar Naaldwijk. Nu dus een wedstrijd in de 2e klasse.

De Vlaardingse formatie stond in seizoen 20219-2020 al 14 punten los in 3D. Door corona kon men niet verder strijden om de titel, maar men werd wel beloond met promotie. Afgelopen seizoen was het eerste echte jaar dat CION zich kon meten met de 2e klassers. Men slaagde glansrijk door met 45 punten uit 26 duels 7e te worden in 2D. Ter vergelijking Westlandia haalde in dat zelfde seizoen in 2C 42 punten in 24 wedstrijden en werd 5e.

Dit seizoen wonnen de Vlaardingers op eigen veld alleen pas van HMSH (5-0). Afgelopen zaterdag kwam daar de 3-1 overwinning bij tegen Wilhelmus in Voorburg.

De Westlandianen genoten in het vrije weekend van de diverse festiviteiten in het kader van het 100-jarig bestaan. Dinsdagavond kon za. 1 weer aan de bak in het Haaglanden Voetbaltoernooi. 2e divisionist Scheveningen speelde goed en snel combinatievoetbal, waardoor onze jongens een nuttige ervaring rijker zijn. Door de 4-1 nederlaag spelen we in december in de verliezersronde bij de verliezer van het duel Voorschoten'97 za.-DHC. Maar eerst volgen er nog een aantal competitiewedstrijden en het duel voor de districtsbeker (22 november thuis tegen RVVH).

Rond de klok van half 5 zullen we weten of we punten hebben gepakt op sportpark Broekpolder en daardoor mee blijven doen in de bovenste helft van de ranglijst.

Let op: vanwege werkzaamheden is de A20 richting Vlaardingen dit weekend afgesloten.

----

Westlandia zaterdag 2 heeft op 19 november een wedstrijd bij Verburch. Als alles meezit mag het 3e team vanaf 14:30 uur op de Hoge Bomen aan de bak tegen het ongeslagen Vitesse D.