Pagina's

donderdag 26 januari 2023

28 januari 2023 Westlandia - FC Skillz

Zaterdagmiddag om 15:00 uur de eerste thuiswedstrijd van Westlandia za. 1 in 2023. Direct een mooie opening en wel tegen nr. 2 in 2e klasse E:  SSA FC Skillz Wateringse Veld. De heer Majenburg is door de bond aangewezen om dit duel in goede banen te leiden.

FC Skillz was vorig jaar lange tijd met SC Monster in de race voor de titel in de 3e klasse. Pas op de slotdag werd de ploeg uit Wateringseveld kampioen. Ook dit jaar werd onze ambitieuze tegenstander vooraf getipt als favoriet voor de prijzen. Op basis van de ranglijst ligt men na 12 speelrondes op koers met een 2e plaats en slechts 1 punt achterstand op koploper SVC'08. In Wassenaar werd bij de winnaar van P1 een punt behaald (0-0) en bij nummer 2 Vitesse D. werd met 2-1 gewonnen. Toch heeft men voor de winterstop al 12 punten verspeeld, waarvan 8 op vreemde bodem. 

De start in 2023 was goed, want er werd op eigen veld met goed en verzorg positiespel gewonnen van RKDEO (2-1). Als men zorgvuldiger voor de goal was geweest, had de slotfase minder lastig hoeven te zijn.

Westlandia za. 1 speelde afgelopen zaterdag een gedegen 1e helft tegen nr. 3 Vitesse D. Er werd weinig weggegeven, maar echte grote kansen werden niet of nauwelijks gecreƫerd. Dat het in de 2e helft anders liep, viel al te lezen in het wedstrijdverslag

Komende zaterdag wederom een topaffiche voor de mannen van Theo Verbeek en zijn staf.  Bij winst blijven we meedoen voor de bovenste plaatsen in 2E. Bij puntverlies komen we direct in de buurt van de gevarenzone, want ook dat verschil is slechts 3 punten.

---
Zaterdag 2 speelt 28 januari vanaf 13:00 uur tegen nr. 10 Ter Leede. De club uit Sassenheim is wel koploper in P2 en heeft na 4 wedstrijden slechts 1 punt meer dan Westlandia. Mooie uitdaging voor de mannen van trainer Hans v.d. Kruk.

Het 3e team gaat voor een derby naar Honselersdijk. Vanaf 12:30 uur zal de thuisclub gaan strijden voor de 1e overwinning van het seizoen. De selectie van trainer Jeroen van Kester heeft in de (pas) 2 gespeelde uitduels 3 punten behaald.

Fr@




Geen opmerkingen:

Een reactie posten