FINALE NACOMPETITIE VOOR PROMOTIE NAAR 1E KLASSE

Site BVCB:

BVCB LIJDT SCHIPBREUK IN HET ZICHT VAN DE HAVEN

BVCB – Westlandia 0 – 2 (0 - 0)
In de finale om een plaats in de eerste klasse spelen BVCB en Westlandia op het neutrale complex van DSO. BVCB speelt een goede eerste helft, waarin het verzuimt afstand te nemen van de tegenstander. Na tien minuten in de tweede helft komt de ommekeer. Een domme rode kaart verandert het sprookje in rap tempo in een nachtmerrie. Westlandia profiteert ten volle van het numerieke overtal en slaat twee keer genadeloos toe. Klokslag twee uur trappen BVCB en Westlandia op het fraaie sportpark Bentwoud af voor hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Beide ploegen zijn via twee ronden nacompetitie in deze finale belandt. BVCB begint goed aan het beslissingsduel en is de beter voetballende ploeg. Westlandia beschikt over een gedegen en ervaren ploeg, die niet zo snel van de wijs is te brengen. De eerste grote kans is voor de Hoeksenaren. Karim Saïdi , vervanger voor de geschorste Christiaan Hartmans, is het rustpunt in de Hoekse defensie, en brengt van achteruit Yousif de Kock in balbezit. De Kock bedient Eytan Scheimann op voortreffelijke wijze, waardoor de rechtsback kan opstomen tot ver in het vijandelijke zestienmetergebied. Hij besluit zijn opmars met een pass, daar waar gaan voor eigen succes wellicht een betere optie had geweest. Nu wordt het gevaar in de kiem gesmoord. Slechts twee minuten later volgt een snelle counter van BVCB. De Kock houdt het overzicht en heeft een scherpe crosspass in huis waarmee hij Rob Rutten oog in oog met keeper Rowdy Jansen zet. De harde inzet van Rutten gaat hoog over het Naaldwijkse doel. Binnen het kwartier krijgt de ploeg van Melvin Boel zijn derde mogelijkheid om op een verdiende voorsprong te komen. Ook bij deze kans staat De Kock aan de basis, door goed zijn man uit te spelen en de bal in de voeten van Mike van der Steen te spelen. Van der Steen, in de nacompetitie zo trefzeker, raakt de bal maar half waardoor het speeltuig naast gaat. Tegenover deze toch grote kansen kan Westlandia slechts één klein kansje zetten. Goed doorzetten van de lastige Dennis Verbeek brengt Joost van Schie van dichtbij in riante scoringspositie, maar een Hoeks been voorkomt nog net Naaldwijks succes. Na het eerste kwartier ontstaat een fase van een soort status quo. BVCB is de betere ploeg, Westlandia bewaart de rust en wacht rustig af of het een gaatje in de defensie van de tegenstander kan vinden. Het duel speelt zich voornamelijk tussen de beide strafschopgebieden af, met andere woorden: kansen voor beide doelen doen zich niet meer voor. De grootste kans die nog volgt in de eerste helft is voor Van der Steen, die bij toeval de bal voor de voeten krijgt. Zijn inzet dicht bij het doel van Westlandia wordt met de voeten gekeerd door Janssen. Zo wordt de eerste helft doelpuntloos afgesloten. De tweede helft begint zoals de eerste werd afgesloten. Twee voorzichtig opererende ploegen, waarvan BVCB de ploeg is die het meest voetbalt. Tien minuten na rust begaat Marvin Vollebregt een overtreding op de opkomende Saïdi. De meest ervaren speler van het veld vergeet zichzelf en reageert met een slag in het gezicht van Vollebregt. Scheidsrechter Berg kan niets anders doen dan de voormalig profvoetballer met rood van het veld sturen. Met zijn reactie, die natuurlijk nooit is goed te praten, leidt hij ongewild de nederlaag van BVCB in. Boel moet noodgedwongen zijn strijdplan omgooien en vervangt Kevin Paqué door Koen Mooij. Westlandia krijgt al snel na het wegzenden van Saïdi zijn eerste grote kans van de wedstrijd. Stefan Bron profiteert met zijn snelheid van de ruimte die er is ontstaan en geeft een goede pass af op Van Schie. Zijn kopbal dwingt Wesley van der Molen tot zijn eerste grote redding. Bij de tweede goede aanval van Westlandia is het dan wel raak voor de ploeg uit Naaldwijk. Ricoberto Luijando staat nog maar koud in het veld of hij heeft een assist in huis waar topscorer Van Schie wel raad mee weet. Zijn kopbal verdwijnt buiten bereik van Van der Molen in de uiterste hoek, 0 – 1. BVCB moet dan met tien man op zoek naar de gelijkmaker en heeft de klok als grootste vijand. In de zoektocht blijft het beter voetballen dan de tegenstander, maar moet ook grotere ruimtes prijs geven. Het scheelt niet veel of Luijando die een goede invalbeurt kent, verschalkt Van der Molen met een lobje. De Hoekse doelman heeft het echter goed in de smiezen en vangt volledig gestrekt in de lucht de bal met twee handen. Met het inbrengen van Nicky Walbeek en Nick de Bil brengt BVCB nog meer aanvallende impulsen in het tiental. Het levert echter geen kansen meer op voor de Hoeksenaren bij wie langzaam de krachten weg vloeien. Vijf minuten voor tijd lijkt de definitieve beslissing te vallen. Wederom is het Luijando die een afgemeten voorzet afgeeft op Jasper van Dijk, die vallend de bal weet in te koppen. Van der Molen voorkomt de nekslag voor zijn ploeg. De genadeklap krijgt BVCB alsnog te verwerken. Stefan Bron kan bij een uitval alleen op Van der Molen afgaan en de bal onder de uitlopende doelwachter schuiven. De wedstrijd is dan beslist en het moreel van de blauwwitten geknakt. De resterend e vier minuten speeltijd doen er niet meer toe. Westlandia mag zich eerste klasser noemen en vieren dit redelijk ingetogen, beseffend dat het deze middag zijn handjes dicht mag knijpen, omdat het heel anders had kunnen aflopen. De spelers van BVCB druipen af. Spelers zoeken uitgeblust en gedesillusioneerd de kleedkamer op, sommigen met tranen in de ogen. Tranen van boosheid, van verdriet, van frustratie. Ze waren er zo dichtbij…..
 Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Robin van Willigen, Roy Eekman (70’ Nicky Walbeek), Yousif de Kock, Kevin Paqué (59’ Koen Mooij), Mike van der Steen, Rob Rutten (84’ Nick de Bil), Karim Saïdi, Michael de Rooy Westlandia heeft geschiedenis geschreven. Via de nacompetitie is het 1e team van trainers Theo Verbeek, Alexander v.d. Bol en Edwin Zuidgeest gepromoveerd naar de 1e klasse.`xxxx