zaterdag 23 september 2023

23 september 2023 Westlandia - Neptunus-Schiebroek

Het honderdste en het eerste doelpunt in één schot.

Op zaterdag 23 september begon voor Westlandia za1 de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie met een ontmoeting tegen Neptunus-Schiebroek 1 uit Rotterdam.
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Persoon zocht Westlandia het doel van de ploeg uit Rotterdam. Eén Westlandiaan had lichte kriebels in de tenen, Stefan Bron. Hij kon zijn honderdste doelpunt maken.
In de 20-ste minuut was het dan eindelijk zover. Na een goede kaats met Ricardo vd Zalm kreeg Milo Wagner rechts van het doel niet ver van de achterlijn de bal en leverde een panklare voorzet af op de vrijstaande Stefan Bron en schoot van dichtbij de bal hard en zuiver in het doel. Het was de eerste competitiegoal in het nieuwe seizoen 2023/24. Na 20 minuten is dat sowieso een mooi begin. Westlandia nam de leiding in de wedstrijd. 1 – 0 en Stefan Bron had zijn honderdste treffer in de boeken geschoten.
Tien minuten later kwamen de Rotterdammers op 1 – 1, na een razendsnelle counter. Vervolgens kregen beide ploegen nog kansen op doelpunten, maar er verdwenen geen ballen in de netten.

Snel na de rust in de 47-ste minuut werd Jay Geeratz prachtig vrijgespeeld door Milo Wagner en met een bekeken schuiver schoof hij de bal voorbij de keeper het doel in. 2 – 1. Stefan Bron kreeg in de 55-ste minuut nog een kans. Bij een aanval uit het groene boekje van Westlandia kon hij vrij op het doel en op de keeper afgaan. De keeper hield het hoofd koel en stopte de inzet. Het bleef 2 – 1.

De laatste minuten van de wedstrijd waren voor Neptunus-Schiebroek. Gelukkig had Tim Janssen zijn beste acties voor de slotminuten bewaard. Hij stopte met een razende reflex een kopbal van Sander Duin en had daarmee een mooi aandeel in de eerste overwinning van Westlandia in het seizoen 2023/2024.
JvdM Actiefoto van Stefan Bron in de wedstrijd tegen Verburch. (Foto: Danny Ploegaert)

Westlandia za. 1 start in 2D tegen Neptunus-Schiebroek

Na een moeizame voorbereiding met (herstel-) trainingen, oefen- en bekerwedstrijden, start komende zaterdag eindelijk de competitie voor de zaterdagselectie van Westlandia. Op de Hoge Bomen openen de mannen van Theo Verbeek en zijn staf in de 2e klasse D tegen Neptunus-Schiebroek

De Rotterdammers beleefden weinig plezier aan het bekertoernooi. Alphia (4-0), Alexandria'66 (3-2) en Wippolder (5-1) waren te sterk voor het team van nieuwe trainer Brian Roquas.
Neptunus kwam vorig seizoen uit in de 2e klasse F. Met 33 punten eindigde men op de veilige 7e plaats. Hilligersberg werd in diezelfde klasse 9e met 25 punten en wist zich via de nacompetitie te handhaven en is later dit jaar ook onze tegenstander.

Ter vergelijking: HVC'10 werd vorige seizoen 9e in onze 2e klasse E en wel met 36 punten. Door de regels voor de versterkte degradatie betekende die 9e plaats, duelleren met de 3e klassers. Zoals bekend sneuvelden de Hoekenezen bij Verburch. Het is dan nu wel vreemd én wrang dat o.a. die versterkte degradatieregeling er voor heeft gezorgd dat we dit seizoen starten met slechts 13 en géén 14 teams.

Ook dit seizoen hebben we weer te maken met een versterkte degradatie. Om veilig te spelen moet Westlandia een plaats bij de eerste 8 behalen. Net als vorig seizoen mogen we reglementair niet mee strijden om de prijzen.
Gelet op resultaten in de oefen- en bekerwedstrijden, wordt directe handhaving dit keer een flinke maar mooie uitdaging in een sterke 2e klasse. Als de groen-witten het niveau van het vertoonde spel in de bekerwedstrijd tegen VELO weten te bereiken, kan het een mooi seizoen worden.

6 jaar geleden troffen beide teams elkaar voor het laatst op de Hoge Bomen. Trainer Theo Verbeek en 6 van zijn spelers uit de huidige selectie pakten, toen met 4-0, de winst in een wedstrijd in de 1e klasse B. Alle groen-witten, maar zeker ook balsponsor SchermNed uit Naaldwijk, zullen daar zaterdagmiddag  zeker weer voor willen tekenen.

-------

Het 2e team van trainers Hans v.d. Kruk en Wim Lentz heeft mooie en leerzame ervaringen in de beker in de tas. Tegen het vlaggenschip van Schipluiden werd het 2-2. De wedstrijd bij het 1e team van 3e klasser Meeuwenplaat ging afgelopen weekend met 5-3 verloren. Onze doelpuntenmakers waren Gijs Brabander, Dennis Hendriks en Thijmen de Jong van Westlandia O18.

Komende zaterdag staat om 12:00 uur op de Hoge Bomen een duel tegen UVS op het programma.. Het is onduidelijk waar beide teams qua krachtverhouding staan. De Leidenaren hebben in ieder geval ook een leerzaam bekertoernooi achter de rug. Ze eindigden 3e in een poule van 4 met 1 overwinning en een doelsaldo van 5-11.