donderdag 1 februari 2024

Zaterdag 3 februari 2024 Neptunus S. -Westlandia 3-1

Westlandia weet niet te winnen van staartploeg Neptunus-Schiebroek

In Rotterdam wist het elftal van Theo Verbeek en Rob Klop niet te winnen van het onderaan staande Neptunus-Schiebroek. Het werd 3 – 1 voor de thuisploeg, die na afloop van de wedstrijd in alle staten van gelukzaligheid verkeerde.
Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat Lars vd Berg en Stefan Bron niet zouden spelen. Daardoor ging aanvoerder Vince Olsthoorn in de achterhoede spelen op de plek van Lars en Rick van Schie nam op het middenveld op de plaats van Vince Olsthoorn over. Pepijn Vis speelde op de plek van Stefan Bron, rechts in de voorhoede. .
In de eerste 14 minuten gebeurde er niets noemenswaardigs. Er waren slechts balbewegingen. In de 15e minuut schoot de Neptunus-Schiebroeker Pim Doesburg uit een vrije positie de bal hoog over. De daaropvolgende 15 minuten kabbelde de wedstrijd verder voort. Uit een vrije trap vanaf de zijlijn kopte Claudio Santos Silva de bal over het doel van Tim Janssen. .
In de 36e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een voorzet van links werd de bal door spits Mahdere Tesfey binnengekopt. .
Westlandia kreeg in korte tijd 3 gele kaarten (Vince, Rick en Tim). .
Vlak voor de rust kreeg Westlandia alsnog twee kansen. Uit een goede voorzet van Donny van Oijen kopte Rick de bal over het doel. In de slotfase van de eerste helft kreeg Westlandia 2 corners op rij te nemen. Op rechts een mooie klus voor Donny van Oijen. Uit de tweede zag Vince zijn schot op doel net naast het doel zoeven. .
.
Westlandia begon gedreven aan de tweede helft. Pepijn Vis had een goede actie met dito voorzet op Tim vd Voort. Zijn kopbal werd gekraakt door N-S-keeper Marco Smits. Een minuut later was het wel raak. Mike Vijverberg bediende Tim vd Voort op maat met een verre voorzet. Hij kopte de bal richting het doel en deze ging ‘in slow motion’ over de doellijn. 1 – 1. .
Enkele minuten later schoot Tim vd Voort weer raak, maar het werd geen doelpunt vanwege een vlagsignaal voor buitenspel van de grensrechter van Neptunus-Schiebroek. .
Na een uur spelen kwamen Jay Geeratz en nieuweling Dylan Dawson voor Merlijn Steenman en Mike Vijverberg. Niet veel later in de 67e minuut kwamen de “Drietanders” op een 2 – 1 voorsprong. Met een schot in de korte hoek verraste Tobi Fasanya Tim Janssen. In de slotfase kreeg Westlandia/Tim vd Voort nog 3 keer de gelegenheid om uit een vrije trap van zo’n meter of 30 van de goal iets aan een standsverandering te doen. De eerste en de tweede poging vlogen over het doel. Zijn derde poging deed de paal sidderen. Doelpunten maakte de ploeg uit Naaldwijk niet meer. .
De thuisploeg deed dat wel. Karam Bensedjed schoot zijn ploeg naar een 3 – 1 eindstand.

Met een onaangenaam gevoel en een onverwachte nederlaag vertrok Westlandia naar Naaldwijk.
JvdM

Westlandia start in de 2e periode bij Neptunus Schiebroek

Komende zaterdag start de 2e seizoenshelft en ook de 2e periode in de 2e klasse D. In die klasse staat Westlandia za. 1 sinds de 4-0 winst op Hillegersberg in de afgelopen speelronde op een keurige 2e plaats.

Westlandia za. 1 gaat in ronde 14 op bezoek bij hekkensluiter Neptunus Schiebroek. De aftrap op Hazelaarweg 40 in Rotterdam is om 15:00 uur
Op onze komende tegenstander valt geen peil te trekken. Het onderling duel in Naaldwijk was razend spannend en onze doelman Tim Janssen redde in de slotfase "de meubelen". Stefan Bron scoorde die middag wel zijn 100e goal in zaterdag 1 en Jay Geeratz was de matchwinner (2-1). Koploper CION en nr. 3 Oliveo wisten de Rotterdammers ook maar met 1-doelpunt verschil te verslaan. Daar staat tegenover de 7-1 nederlaag hij Verburch  en de 0-5 zeperd op eigen veld tegen VFC
Afgelopen zaterdag wist Berkel ook maar net met 1-0 van Neptunus te winnen. Mede daardoor staan zij nu laatste met slechts 7 punten, die allemaal behaald zijn op eigen veld.

De mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf pakten afgelopen speelronde, na een matige 1e helft, verdiend de 3 punten tegen Hillegersberg (4-0). Verdedigend kwamen de groen-witten die middag nauwelijks in de problemen.
CION pakte in een rechtstreekse confrontatie bij Oliveo de 1e periode. Als alle wedstrijden uit P1 zijn ingehaald, eindigen de groen-witten waarschijnlijk op de 3e plaats achter Oliveo.

Het is al weer bijna 7 jaar geleden dat Neptunus/S. en Westlandia tegen elkaar speelden in de competitie. In de 1e klasse B werd het begin maart 20217 0-0 in Rotterdam. Trainer Theo Verbeek, leider Frank Zwinkels en 5 spelers van za.1 staan komende zaterdag zo goed als zeker ook weer op het wedstrijdformulier.

Zaterdag het 2e onderlinge treffen tussen beide teams. De selectie van Neptunus/S. zal er alles aan doen om weer aansluiting te krijgen met de veilige 8e plaats. Westlandia wil zo als hoog mogelijk boven de 9e plaats eindigen. Rond de klok van 5 uur zullen we weten wie er stappen heeft gemaakt in het realiseren van de doelstelling. Scheidsrechter van dienst is de heer F. Groenen.

-----

Zaterdag 2 staat met een 10e plaats en 14 punten, maar net boven de gevarenzone  Komende tegenstander USV heeft evenveel punten, maar 1 wedstrijd meer gespeeld. Afgelopen speelronde kwamen beide teams niet verder dan een gelijk spel. Westlandia deelde toen de punten met Ter Leede. Goals werden gescoord door Thijmen de Jong en de weer herstelde Jari Lievaart.

Aftrap in Leiden is om 12:00 uur

-----

Westlandia O23 won zaterdag overtuigend met 5-2 van Gemert. Helaas voor speler Given Baven moest hij aan het eind van de wedstrijd afhaken met een zware blessure. De club wenst hem sterkte en hoopt op een voorspoedig herstel.

Voor Westlandia O17 is het wennen aan het niveau van de 3e divisie. 2 (thuis-)wedstrijden gingen al verloren. Komende zaterdag wacht in speelronde 3 in Amsterdam de volgende uitdaging.