donderdag 2 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024 Westlandia - Berkel

Voor Westlandia za. 1 staat komend weekend al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Zaterdagmiddag 4 mei vanaf 15:00 uur wordt tegen Berkel gestreden om de 3 punten. Scheidsrechter Roozeboom is door de bond aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Die 3 punten zijn voor Berkel van "levensbelang". Ze staan nu op de 10e plaats en hebben al 2 punten minder en een slechter doelsaldo dan de "veilige" nummer 8. Daar komt nog bij dat de directe concurrenten voor die veilige 8e plaats allemaal nog 1 wedstrijd meer mogen spelen.
De prestaties van Berkel in uitwedstrijden zijn niet om over naar huis te schrijven, maar wel werd bij koploper SC Monster 1-1 gespeeld en kreeg Oliveo een 5-0 nederlaag in Pijnacker te slikken. In de laatste 5 wedstrijden waren ze met 17 gescoorde goals uiterst productief

Voor Westlandia staat er weinig meer op het spel. Met nog 3 wedstrijden te spelen, zal de ploeg van trainer Theo Verbeek en zijn staf waarschijnlijk gaan eindigen op een 4e of 5e plaats..

Tim v.d. Voort kan nog nog wel voor de 2e keer op rij topscorer worden van de 2e klasse. Ook in de ranglijst voor Westlands topscorer van het jaar is hij koploper. In beide gevallen is Vince v.d. Knaap van Verburch, met 3 treffers minder, zijn grootste concurrent.

Afgelopen dinsdagavond kwamen de groen-witten nog in actie voor het Haaglanden Voetbaltoernooi. Na wedstrijden tegen 1e klasser RKDEO (3-3) en 2e divisionist Quick (3-3), mochten we het als poulewinnaar opnemen tegen 4e divisionist FC 's-Gravenzande. Na een aantrekkelijke wedstrijd stond er na 90 minuten 2-2 op de borden. Pas na de 22e strafschop konden de Westlandianen een feestje bouwen (9-8). In de 1/2 finale komt binnenkort 2e klasser HVV naar Naaldwijk.

Eerder dit seizoen had Westlandia za. 1 een moeizame 1e helft in Berkel (slechts 1-0 achterstand), Na de thee wisten we door tactische omzettingen en effectief spel de winst te pakken (1-3). Zaterdagmiddag rond de klok van 5 uur zullen we weten of zaterdag 1 met die ervaringen, de laatste thuiswedstrijd goed af heeft kunnen sluiten.

Balsponsor voor de wedstrijd tegen Berkel is Technical Greenhouse Support

----

De wedstrijd tegen Berkel is zaterdag ook te volgen via twitter en de tweets zijn herkenbaar aan de code #wesber. Het duel van zondag 1 bij kampioen ASWH is te volgen met code #aswwes

----

Westlandia za. 2 boekte in de strijd voor directe handhaving een knappe 2-0 overwinning bij Honselersdijk. Zaterdag 4 mei vanaf 12:30 uur moet tegen nr. 13 HVC'10 de volgende stap gezet worden voor een langer verblijf in de res. 1e klasse. Het wordt een mooie uitdaging, want de Hoekenezen hebben in P3 10 van de 18 punten behaald en zitten dus in een flow.

----

Voor de jeugdselecties zijn er geen competitiewedstrijden gepland. Mogelijk dat diverse talenten zaterdag 4 mei nog minuten gaan maken bij onderstaande teams......