zaterdag 31 augustus 2013

31 augustus 2013 beker: Lyra - Westlandia 1-1

Site Westlandia
Lyra uit blijft een lastige tegenstander, zeker als de wedstrijd gepland staat in het weekend van de feestweek van Naaldwijk.  Toch gingen de 11 Westlandianen in de 2e helft nog tot het gaatje. Wederom was het Michel die met een directe vrije trap het doelpunt voor Westlandia maakte.

1-1

Door de puntendeling tussen Lyra en Westlandia op zaterdag, was GDA al zeker van de winst in de bekerpoule. De wedstrijd tegen ODB op zondag was dus alleen nog voor de statistieken.

Site Lyra
Op de laatste dag van de meteorologische zomer, speelde LYRA de derde wedstrijd in de strijd om de KNVB beker tegen buurman Westlandia. De Westlandianen waren ook al tegenstander van LYRA in het Post Kogeko Tournament. De uitslag was toen 1-0 in het voordeel van LYRA. Gisteren leek het daar ook op uit te draaien maar Michel Duijvesteijn dacht daar anders over.

De wedstrijd stond onder leiding van de goed leidende scheidsechter Merkestein. De eerste helft ging redelijk gelijk op en kende voor het publiek helaas niet al teveel spannende momenten. De Westlandianen, dit jaar promotie als doelstelling, kregen de eerste kans in de wedstrijd. Linksbuiten Remko van der Ark kwam gevaarlijk door en kregen een aantal mogelijkheden om af te drukken echter de bal verdween uiteindelijk naast het doel van John de Widt. De volgende mogelijkheden waren voor LYRA maar het vizier van de LYRA voorwaartsen stond nog niet geheel op scherp. Eerst was het Jack Binnendijk die een voorzet van John Lagerwerf naast kopte, daarna knalde Coen van Mil een voorzet van Bram Chardon snoeihard voorlangs en diezelfde Coen zag niet veel later keeper Pieter Blanken iets te ver voor zijn doel staan echter, zijn poging van (volgens Dirk Robbemond) 34 meter verdween over het doel. De laatste kans voor rust was er een voor Westlandia maar de inzet van spits Bas Wesseling werd door John de Widt gekeerd.

John Lagerwerf en Coen van Mil werden tijdens de rust gewisseld voor Max van Delft en Michael de Bruin. Net als in de eerste helft, was de eerste kans voor Westlandia. Door een fout in de LYRA verdediging kwam Bas Wesseling oog in oog met John de Widt en ook nu was John hem de baas. En niet veel later moest de LYRA keeper weer handelend optreden. Na een scrimmage voor zijn doel kon hij de inzet van een Westlandiaan nog net met een hand keren. Daarna was het LYRA dat het heft wat meer in handen nam. Was het eerst nog Jack Binnendijk die zijn schot van net buiten het strafschopgebied naast zag gaan. In de 80ste minuut was het wel raak. Uit een voorzet van Jack Binnendijk was het Max van Delft die de 1-0 wist aan te tekenen. Vlak voor tijd had Michael de Bruin de wedstrijd moeten beslissen. Na wederom een goede actie van Jack Binnendijk aan de linkerkant kwam de bal voor zijn linker maar zijn inzet werd met de voet door de keeper van Westlandia uit het doel gehouden. Zoals eerder geschreven, ontnam Michel Duijvestein LYRA in blessure tijd de overwinning. Zijn vrije trap verdween vanaf een meter of 25 (aan de zijkant van het veld) achter John de Widt. Door deze uitslag wordt GDA de winnaar van deze bekerpoule.