zaterdag 12 oktober 2013

12 oktober 2013 competitie GDA - Westlandia 1-2

Site Westlandia
Zaterdag 12 oktober was een mooie voetbaldag met een mooi affiche in de derde klasse C. Namelijk GDA tegen Westlandia. Trainer Henk Boon waarschuwde in de wedstrijdbespreking al voor de kracht en motivatie van GDA. Dit mede vanwege hun verlies tegen het tiental van KMD een week eerder. Verder gaf hij aan dat hij dit zag als de echte start van de competitie vanwege onze reeks tegen GDA (uit), Honselersdijk (thuis) op zaterdag 26 oktober en Die Haghe (uit) op zaterdag 2 november. Allemaal ploegen uit de bovenste regionen en die meedoen om het kampioenschap.

Eerder op de ochtend was al aangegeven dat de wedstrijd niet gespeeld zou gaan worden op het hoofdveld van GDA, maar op kunstgras. Tot onze grote verbazing werd er bij aankomst bij GDA een jeugdwedstrijd afgewerkt op het hoofdveld, maar bleek onze scheidsrechter het veld afgekeurd te hebben vanwege het niet goed kunnen zien van de belijning. Voor ons geen hele erge beslissing, aangezien het hoofdveld van GDA niet bepaald tot de beste velden van de regio gerekend mag worden. Van GDA kant werd nog wel geprobeerd om hier verandering in te brengen, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van een lid van verdienste van GDA werd de wedstrijd aangevangen. De start was enigszins rommelig, maar Westlandia bleek wel de bovenliggende partij. Dit resulteerde uiteindelijk in de 0-1 na een goede combinatie en bijbehorende goede goal bij de eerste paal van Bas Wesseling. GDA kon hier weinig meer tegenover stellen dan wat afstandschoten. Na opnieuw een mooie aanvalscombinatie van Westlandia kon Remco van der Ark helaas niet afronden met zijn hoofd. Uiteindelijk kwam vlak voor rust nog wel een zeer grote kans, maar deze bleek niet besteed aan Bas Wesseling die de bal voor open doel hard op de lat schoot.

In de rust werden door trainer Henk Boon alle puntjes weer op de i gezet en werd de tweede helft gestart met dezelfde elf als de eerste helft. In deze tweede helft kreeg het publiek eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. Echter door slordig combinatiespel aan Westlandia zijde kwamGDA wel steeds meer in de wedstrijd. Mede hierdoor werd uiteindelijk de 1-1 aangetekend door één van de voorwaartsen van GDA.

Westlandia kon opnieuw beginnen en kreeg een aantal goede kansen om weer op voorsprong te komen. Door goed ingrijpen van de keeper van GDA werden deze helaas niet verzilverd. Westlandia bleef drukken en uiteindelijk was het Boyd Rijnenberg die Westlandia weer op een 1-2 voorsprong zette. Inmiddels was Silvester Steentjes in het veld gekomen voor Frank van der Deijl en kwamen ook Peter Hoogerwerf en Menno van den Berg in het veld voor de moegestreden Bas Wesseling en Barry Bronswijk. Door goed verdedigen, waar al de gehele wedstrijd sprake van was, werd uiteindelijk de winst over de streep getrokken en konden er weer drie hele belangrijke punten bijgeschreven worden.

Conclusie na deze zesde speelronde; Westlandia is nog steeds de trotse lijstaanvoerder met 16 punten gevolgd door Die Haghe, Honselersdijk, Houtwijk en GDA.

Komend weekeinde is er sprake van een inhaalweekend en hebben wij geen competitieverplichtingen. Wel komende dinsdagavond een oefenwedstrijd om 20.00 uur uit tegen SC Monster en verder gaan wij er weer keihard tegenaan om er weer te staan de eerstvolgende wedstrijd tegen het SV Honselersdijk van voormalig Westlandiatrainer Piet Boon op zaterdag 26 oktober om 14.30 uur.

Wij hopen u als supporters dan weer allemaal te mogen begroeten op Sportpark De Hoge Bomen en de drie punten in eigen huis te houden.
PeHo

0-1 Bas1-2 Boyd

Site GDA
GDA dicht bij stunt tegen Westlandia
Op de dag die in het teken stond van het afscheid van Dick van Leeuwen werd er ook 'gewoon' gevoetbald. GDA ontving titelkandidaat en tevens koploper Westlandia. Nadat de scheidsrechter het hoofdveld had afgekeurd vanwege de slecht zichtbare lijnen werd er na een indrukwekkende minuut stilte afgetrapt op het kunstgras.
Al snel drukte Westlandia het veldoverwicht uit in een doelpunt. Naarmate de eerste helft vorderde kwam GDA beter in de wedstrijd, waarbij GDA ook enkele kansen kreeg. Op slag van rust kwam GDA goed weg toen Westlandia voor een leeg doel miste.

De 2e helft leverde een boeiend voetbalgevecht op voor de vele toeschouwers. Nadat Bart Boeve GDA al enkele keren behoedde voor een grotere achterstand was het vlak voor tijd Brian Veldboom die een schitterende aanval doeltreffend afsloot. Vervolgens kreeg GDA in de slotfase nog twee grote kansen, maar de beslissende treffer viel in de 90e minuut aan de andere kant. Complimenten na deze sportieve wedstrijd voor GDA, maar de punten gaan naar Westlandia.

Van Westlandia was al bekend dat het na de transferperiode flink was versterkt. Dit bleek al uit de uitslagen tot dusverre. Bij GDA speelde overigens alleen spelers die vorig jaar ook al deel uitmaakte van de selectie, inclusief de 3 wissels die in het veld kwamen. Ook in de openingsfase bleken de Naaldwijkers elkaar makkelijk te vinden. Het duurde dan ook niet lang voordat Westlandia op voorsprong kwam. Bas Wesseling van Westlandia profiteerde van een misverstand tussen Bart Boeve en Tomas Okhhuizen en kon bij de eerste paal scoren. Glenn Sjouke kan een voorzet niet voorkomen waarna Bas Wesseling Tomas Okhuizen te slim af is. (foto: Bert Knoester) GDA kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd waarbij Jeroen Mantel (naast) en Brian Veldboom (fraai gepakt door Pieter Blanken) het van afstand probeerde. Na een half uur leek GDA op gelijke hoogte te komen. Doelman Blanken van Westlandia werkte de bal ver uit zijn doel slecht weg, waarna Brian Veldboom de bal over de doelman schoot. De bal leek doel te treffen, maar door het harde kunstgrasveld stuiterde deze net over het doel. De instormende Rogier Beld kon hier net niet meer bij. Op slag van rust omzelde Westlandia handig de buitenspelval. Bart Boeve werd hierbij ook geklopt en het leek voor Bas Wessling een koud kunstje de bal in het lege doel te schieten. Tot ieders verbazing raakte hij de bal helamaal verkeer en schoot hij de bal tegen de lat waardoor de ruststand niet 0-2, maar 0-1 was.

In de 2e helft kwam het duel pas goed tot leven Het goed opgekomen publiek zagen 2 hardwerkende ploegen die er een boeiende, sportieve wedstrijd van maakte. Pas halverwege de 2e helft viel de eerste echte kans te noteren. Westlandia kon alleen op het doel aflopen, maar Bart Boeve redde met de voet. Hierna bracht Richard Langeveld Jim van Zeijl en Mark Duijvestein in het veld ten faveure van Thijs Bekker en Kevin v/d Valk. GDA werd steeds gevaarlijker en in de 85e minuut was het dan eindelijk raak. Madestein ontplofte toen Brian Veldboom, op aangeven van Rogier Beld, uit een schitterende aanval raak schoot. GDA was los en ging op jacht naar de winnende treffer. Westlandia wankele heel even en in deze fase kreeg GDA 2 dotten van kansen. Vooral de kans van Jeroen Mantel werd al bijna geteld, maar zijn schot oog in oog met Blanken werd door diezelfde Westlandia doelman knap gepakt. In de laatste minuut counterde Westlandia na een aanval van GDA er razendsnel uit. Tomas Okhuizen liet zich in de hoek van het veld vervolgens van de bal zetten toen hij voor de man wilde komen. De daaropvolgende voorzet was niet meer te halen voor de aanstormende Rodier Hussainali. Boyd Reijnenberg stond namelijk al klaar om van dichtbij Bart Boeve te verschalken en Westlandia de overwinning te schenken. In de blessuretijd kreeg GDA nog een aantal vrije trappen, maar kon het niet meer echt gevaarlijk worden waardoor GDA de 2e nederlaag op rij moet incasseren.

Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag, maar o wat was GDA dicht bij een stunt. Met complimenten kan je niks, maar de GDA supporters hebben een strijdend GDA ten onder zien gaan.
GDA staat na deze nederlaag op de 5e plaats en kan als het de voorsprong tegen Zuiderpark weet vast te houden volgende week officieel worden gekwantificeerd als 'best of the rest'. Althans, voorlopig. Man of the Match: Bart Boeve. De jonge doelman was net als tegen KMD goed op dreef en hield GDA lang in de race. Hij wint hiemee een dinerbon. Gefeliciteerd!