zaterdag 26 oktober 2013

26 oktober 2013 Competitie: Westlandia - Honselersdijk 2-0

Site Westlandia
Onder prima omstandigheden kwamen de mannen van Piet Boon, SV Honselersdijk op bezoek. Voor Westlandia de eerste wedstrijd in een reeks van krachtmetingen met de achtervolgers. Niet onbelangrijk was het natuurlijk ook dat het de eerste echte Westlandse derby was. Veel bekende gezichten binnen-en buiten de kalklijnen maakte het gezellig druk op Sportpark de Hoge bomen.

Om 14.30 was het dan eindelijk zover, beide ploegen konden na deze pot een tussenbalans gaan opmaken. Zijn we geslaagd voor de tussentijdse test of moeten we even pas op de plaats maken. Dat er wat op het spel stond was dan ook zeker het eerste half uur goed te zien. Twee ploegen die elkaar aftasten met weinig spectaculaire momenten. Honselersdijk had met een paar goede corners en vrije trappen wat gevaar gesticht in de doelmond maar was er niet in geslaagd om keeper Blanken erg ongerust te maken.
Aan de andere kant moest de verdediging van H’dijk zich inspannen om topscorer Rijnenberg van het scoren af te houden. Westlandia zakte wat in en loerde op de counter, Honselersdijk probeerde de verdediging van Westlandia constant onder druk te zetten… geen van beide ploegen slaagde echt goed in de voorgenomen opzet. Na 30 minuten in de eerste helft kreeg Westlandia wat meer grip op de wedstrijd en ging het niveau van het positiespel omhoog. Dit leidde nog voor rust tot twee kansen voor Van Schie, 1 uit de draai over de goal en een 1 tegen 1 moment waar de keeper van H’dijk als winnaar uit de strijd kwam. De welbekende brilstand stond dus na 45 minuten op het bord en de spelers konden even 15 minuten rust pakken…

Na de thee, 2 ongewijzigde ploegen op het veld. Westlandia werd wat doortastender en kersverse vader Ruud Bijl had met zijn verdedigende kompanen de aanvallers van de oranjehemden in de tang. Veel uitgespeelde kansen waren er nog niet direct na rust te bespeuren maar er zat wat aan te komen!
Na 62 minuten werd een goede combinatie tussen invaller van der Deijl en good-old Michel Duijvesteijn doeltreffend van afstand binnen geschoten. Een heerlijke goal op het goede moment. H’dijk moest nu komen maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. De mannen van Boon, met een paar nieuwe spelers in de ploeg ging vol vooruit spelen wat weer kansen opleverde aan de andere kant.
Westlandia, geraffineerd en ervaren genoeg, wachtte geduldig op de kansen die nog zouden komen. Na 70 minuten kwam de bevrijdende treffer dan ook voor de Papen. Topscorer Boyd werd heerlijk vrijgespeeld door linksback Vollebregt, die alweer zijn vierde assist aantekende, waarna het een koud kunstje was om de bal langs de keeper van H’dijk te prikken. Wedstrijd op slot, niks meer weggeven en eventueel nog een goaltje erbij prikken was het idee voor de laatste 20 minuten. H’dijk wilde wel maar kon niet doordrukken, Westlandia verdedigde scherp en verzuimde de paar kansen die het nog kreeg af te maken. Na 90 minuten blies de goed leidende scheidsrechter Gomes voor het laatste fluitsignaal en liet Westlandia zich de winst goed smaken. Het publiek werd bedankt en de overwinning kon worden gevierd op het zonnige terras. Overall, een niet al te spectaculaire sportieve derby, met veel onderling respect. Namens Westlandia kijken we nu al uit om in 2014 te gast te zijn op De Strijphorst.

Met volgende week de beslissing in de 1e periode op het spel zal het voor WL trainer Boon niet moeilijk zijn om de mannen weer uit deze overwinningsroes te halen, de belangen van de komende pot tegen SV Die Haghe zijn daar namelijk veel te groot voor.

Voor supporters die de ZAMI’s aanstaande zaterdag willen steunen nog even het adres:
SV Die Haghe Sportpark “Ockenburgh”
Wijndaelerweg 9
2554 BZ ’s-Gravenhage

WL trainer Henk Boon stuurde de volgende mannen het veld in:
Opstelling Westlandia Zat: Blanken, van Rijn, Bijl, Braber, Vollebregt, Duijvesteijn (Hoogerwerf), van der Ark, Rijnenberg, Steentjes (Wesseling), van Schie, Bronswijk (van der Deijl)

Gr. El C.

1-0 Michel 2-0 Boyd

Site Honselersdijk
Zondag 27 oktober 2013: S.V. Honselersdijk machteloos
Naar de derby Westlandia – S.V. Honselersdijk keken velen naar uit. De nummers 1 en 2 tegen elkaar in de 3e klasse C. Met onderling 1 punt verschil in het voordeel van Westlandia. Maar een mooie derby, waar vele mensen op gerekend hadden, werd het niet. Het werd een wedstrijd waarin men elkaar aftastte en weinig spektakel bood. Westlandia was trefzeker en won dan ook terecht.
Eerste helft
De eerste helft ging gelijk op. Het was een tamme bedoening voor de vele toeschouwers die op deze wedstrijd afkwamen. Geen van de ploegen speelden volop in de aanval en zodoende werden er weinig kansen gecreëerd. Het heerlijk najaarszonnetje vergoedde enigszins nog wat. S.V. Honselersdijk startte voortvarend. De ploeg van trainer Piet Boon trachtte Westlandia op eigen helft vast te zetten. Via de buitenkanten werden de aanvallen opgezet, maar de verdediging van de Westlandianen had het goed voor elkaar en zijn huiswerk goed gedaan. Vooral Morad kreeg weinig ruimte op rechts en had vaak met een dubbele mandekking te maken. In de 13e minuut kreeg hij terecht een vrije trap van scheidsrechter Gomes, na vasthouden. De vrije trap werd in eerste instantie weggewerkt, maar de afvallende bal werd met links door Morad overgeschoten (foto 2). Na een kwartier ging het spel op en neer, zonder dat het echt gevaarlijk werd voor beide doelen. Een klein kans was er voor Westlandiaan Boyd Rijnenberg, die in de 16e minuut door het midden vrijgelaten werd en af kon lopen op doelman Martijn van de Hoek. Zijn schot ging echter over. Westlandia pakte het nu wat strakker aan. De druk op de Honselse verdediging werd opgevoerd. S.V. Honselersdijk kreeg weinig mogelijkheden meer om lekker uit te verdedigen. Daarom werd door keeper Martijn vaak de lange bal gehanteerd. Dan zie je dat de Dijk toch wat kracht te kort komt in het veroveren van de bal. De Westlandianen waren wat agressiever en geraffineerder, en hadden de bal weer snel in bezit. De 1e helft werd terecht met een brilstand afgesloten.

Tweede helft
De 2e helft bracht niet veel meer. De wedstrijd kwam nog maar niet los. Er moest een doelpunt vallen anders zou het een saaie vertoning blijven. In de 48e minuut was het Kenan die door Roy in de diepte werd weggestuurd maar hij had niet de snelheid om zich van zijn tegenstander los te maken. Westlandia werd sterker, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. De Honselse verdediging hield voor alsnog eenvoudig stand. In de 62e minuut viel dan toch onverwachts een doelpunt voor Westlandia. Een crosspass naar de rechterkant bereikte Michel Duijvesteijn. Met een strak schot verschalkte hij de Honselse keeper Martijn: 1-0. S.V. Honselersdijk moest nu komen. Tom Lobert en Nick Peeters werden als extra krachten ingebracht om aanvallend meer impulsen te geven. Maar het fysiek sterkere Westlandia kwam niet echt in problemen. Wel hadden de Westlandianen er een paar gele kaarten voor nodig. In de 70e minuut kreeg S.V. Honselersdijk de genade klap. Een snelle uitval bereikte de op snelheid liggende Boyd

Rijnenberg, en die had geen moeite alleen voor keeper Martijn de 2-0 te maken. Wat S.V. Honselersdijk de laatst 20 minuten ook probeerde, het had niet de macht om in de buurt van Westlandia keeper Pieter Blanken te komen. Morad was met een actie nog dichtbij maar werd in het strafschopgebied onderuitgehaald (foto 5). Scheidsrechter Gomes zag hier geen strafschop in. Bij een vrij trap in de 89e minuut moest de Westlandia keeper nog even gestrekt naar de hoek (foto 6). En zo eindigde de El Classico, een uiterst sportieve wedstrijd, in een teleurstellende 2-0 verlies voor de Dijkenaars.

Opstelling Martijn van der Hoek, Rico Kok, Ralph Heskes, Marcel Bruggeling (geel), Leon de Brabander (A), Loek Grootscholten, Tim van der Meer (-62 Tom Lobert) , Kenan Muminovic (-78 Nick Peeters), Jeroen Vogels, Morad Naimi, Roy Steekelenburg