Pagina's

woensdag 29 januari 2014

Voorbeschouwing Westlandia - Ariston'80





Site Westlandia

Zou het dan eindelijk gebeuren dat Westlandia za. 1 weer in actie kan komen in de competitie? ??
Het moet nog echt winter worden, maar het is al bijna 50 dagen geleden dat het 1e elftal van de selectie van Henk Boon speelde tegen TransvaliaZW (8-0 winst) Door het niet opkomen van SC Zuiderpark en het onbespeelbare veld van CION, is Westlandia in de 3e klasse C afgezakt naar de 3e plaats, met 3 punten achterstand op koploper Honselersdijk.

Westlandia heeft het dus in de afgelopen weken moeten doen met oefenwedstrijden. Tijdens het trainingskamp werd met 4-2 verloren van 2e klasser Capelle uit Brabant. Daarna volgde 2 wedstrijden tegen 1e klassers (Neptunus/S. 2-3 en Zuidland 3-5).
Zeker in die laatste wedstrijd bleek dat de groen-witten voetballend goed mee kunnen komen, maar dat fouten in de verdediging op dat niveau direct worden afgestraft. In de 1e helft liep Zuidland in het laatste kwartier uit van 0-0 naar 4-0.

Komende zaterdag komt de nr. 7 Ariston’80 naar De Hoge Bomen. Begin dit seizoen wisten de studenten het Westlandia ontzettend lastig te maken. Het was Bas Wesseling die pas ver in blessuretijd de 2-2 wist te scoren. Dat puntverlies zorgde er mede voor dat Westlandia naast de 1e periodetitel greep.

Van de tegenstander is voorts bekend dat :

  • ze gemiddeld 2x scoren per wedstrijd
  • Thijs van Kampen met 6 goals topscorer is 
  • de doelman gemidddeld 3x per wedstrijd een bal uit het net moet halen
  • er nog geen enkele speler bestraft is voor gele en/of rode kaarten
Na de training van donderdag zal blijken welke spelers inzetbaar zijn bij de 1e groep. In ieder geval heeft Kevin Hofman in de oefenwedstrijden van 2014 gelukkig weer de nodige speelminuten kunnen maken, zodat trainer Henk Boon weer wat ruimer in zijn verdedigers komt te zitten..

------

Het 2e team speelde de lastige competitiewedstrijd bij VV Naaldwijk. Beide partijen streden voor iedere meter, maar er kwam geen winnaar (1-1; goal Remy de Bliek) Komende zaterdag bindt het keurkorps van trainer Fred Rijnenberg de strijd aan tegen de nr. 2 Zwaluwen. Dit is ook de 1e wedstrijd in de 3e periode.
De aftrap in Vlaardingen staat gepland om 11:45 uur

Tot zaterdag
Fr@

Algemeen Dagblad







Geen opmerkingen:

Een reactie posten