Pagina's

zaterdag 17 mei 2014

Voorbeschouwing TransvaliaZW - Westlandia


Site Westlandia

Komende zaterdag komt Westlandia 1 voor het laatst dit seizoen in actie. Aan de Charloisse Lagedijk treft de formatie van trainer Henk Boon de nr. 12 TransvaliaZW.
Voor de Rotterdammers wordt het een uiterst spannende wedstrijd, want het zij strijden voor behoud van een plaats in de 3e klasse.
  • 11e =veilig = nu TAC 25-26
  • 12e =P/D TransvaliaZW 25-24
  • 13e = Degradatie CION 25-21
CION heeft in de media de hoop uitgesproken dat Westlandia haar sportieve plicht zal vervullen. In het achterhoofd van trainer Marco Sas speelt misschien ook nog wel mee dat zijn CION eind maart Westlandia, in de strijd om het kampioenschap, een handje hielp door Honselersdijk met 1-0 te verslaan. Om kans te maken op P/D-wedstrijden zal zijn elftal wel zelf in Vlaardingen moeten winnen van Ariston’80.

Westlandia won in december 2013 de heenwedstrijd met 8-0 van TransvaliaZW (doelpunten: Joost van Schie 3x, Boyd Rijnenberg 2x, Kevin Braber, Marvin Vollebregt en Michel Duijvestein). De gedrevenheid voor een goede uitslag straalde toen af van de groep.

Die gedrevenheid zal men komende zaterdag ook weer aan de dag leggen, want
  • De groen-witten willen ook de 26e competitiewedstrijd op rij ongeslagen blijven
  • Zaterdag 1 kan het AD-klassement voor ploeg met de meest gescoorde goals winnen (nu 104 tegen Quintus 101 goals)
  • Boyd Rijnenberg (30 treffers) en/of Joost van Schie (27) zijn in de race voor de individuele hoofdprijzen in hetzelfde topscorersklassement. Voor deze prijzen is Quintus-spits Daniel van Holsteyn (26) de grootste concurrent
  • Het record aantal competitie-doelpunten van de zaterdagselectie in één seizoen staat op 112 treffers (seizoen 2009-2010) en kan uit de boeken gespeeld worden.
  • Last but not least wordt er na die wedstrijd afscheid genomen van verdediger Kevin Braber. De rots in de branding en steunpilaar van de 3e helft, kan het selectievoetbal niet langer combineren met werk en privé. 
Hij kan na zaterdag terugkijken op een mooie carrière bij Westlandia en diverse andere verenigingen. Zijn teamgenoten zullen zeker samen met hem in zijn laatste wedstrijd de NUL willen houden.......

Het 2e team van Westlandia za. kan de nacompetitie voor promotie naar de res. 1e klasse nog behalen. Een goede overwinning bij FC ’s-Gravenzande is een must. Rond 14:00 uur die middag zal blijken of de resultaten van de koploper in de 3e periode Die Haghe en nummer 2 MVV’27 zo gunstig zijn, dat er nog gespeeld kan worden om een prijs.

Fr@


Algemeen Dagblad

xxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten