Pagina's

zaterdag 4 oktober 2014

4 oktober 2014: Soccer Boys - Westlandia 4-1

Van de site van Soccer Boys
In een wedstrijd die ruim 70 minuten gelijk op ging en daardoor behoorlijk spannend was, heeft Soccer Boys zichzelf eindelijk beloond met drie welverdiende punten. Tegen Westlandia, eveneens gepromoveerd vanuit de 3e Klasse, kwam het na een half uur spelen op voorsprong dankzij een treffer van Cor van Egmond. Verslag door Reinier van der Houwen Vervolgens waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd, maar was het Soccer Boys dat dankzij twee doelpunten van Mike van der Steen de zege veilig stelde. Westlandia wist er nog wel meteen 3-1 van te maken, maar een doelpunt van Rick Ammerlaan in blessuretijd maakte aan alle onzekerheid een eind. Met Kevin Straver op de plek van de geschorste Sebastiaan van Beek startte de ploeg van trainer Mark Weel in nagenoeg dezelfde opstelling als waarin vorige week werd aangetreden tegen VDL. De openingsfase was aan beide kanten behoorlijk rommelig, maar na een minuut of tien nam Soccer Boys het initiatief in handen. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden, al was Westlandia vanaf de eerste minuten ook al een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Steven van Aalst gekomen. De eerste echte kans van de wedstrijd eindigde op de onderkant van de lat, toen Bradley Hulst van een meter of twintig kon aanleggen. Zijn schot uit zeker meer verdiend, maar de Boys grepen dit moment wel aan om een offensief te starten tegen het op dat moment zwakke Westlandia. De Westlanders kwamen rond het half uur amper onder de druk van de thuisploeg uit en hieruit viel dan ook de terechte 1-0. Kader Diop zag zijn actie stranden, maar Mike van der Steen pikte de bal op en legde deze mooi terug op de ingelopen Cor van Egmond die op zijn beurt niet twijfelde en de bal onhoudbaar achter de Westlandse doelman schoot. Het doelpunt leek voor Westlandia de aanleiding om wat meer van af te bijten. Hierdoor ontstond er met name na rust een voetbalgevecht waarbij de duels niet gemeden werden. Van verzorgd voetbal was aan beide kanten geen sprake, maar dat maakte de wedstrijd niet minder aantrekkelijk. Aan beide kanten kwamen mogelijkheden om te scoren, waarbij de grootste kans voor Kader Diop was. Op aangeven van Mike van der Steen schoot hij tegen de vlot uitgekomen doelman aan en mocht Westlandia blijven hopen op een goede afloop. Beide ploegen voerden enkele wissels door, waarbij Westlandia het risico nam om achterin meer ruimte weg te geven in de hoop voorin door te breken. Met het inbrengen van Rick Ammerlaan wist Soccer Boys die ruimte echter pas echt goed te benutten en uit een voorzet van hem kwam de thuisploeg dan ook op een 2-0 voorsprong. Spits Mike van der Steen stond op de juiste plek om de bal het beslissende zetje te geven. Nog geen twee minuten later zorgde een prachtig lobje van Cor van Egmond ervoor dat Mike van der Steen alleen op de Westlandse keeper afging. Zijn afronding was zo mogelijk nog mooier dan de voorbereiding, want ook hij lepelde de bal over de uitgekomen doelman heen. 3-0, wedstrijd in het slot zou je denken. Echter, direct vanaf de aftrap profiteerde Westlandia over rechts van onoplettendheid achterin. Een lage voorzet werd bij de eerste paal binnen gelopen en zo werd het misschien toch nog even spannend de laatste tien minuten. De op dat moment net ingevallen Reinier van der Houwen leek meteen alweer de 4-1 te maken, maar op aangeven van Rick Ammerlaan werd hij al dan niet terecht teruggevlagd voor buitenspel. Aan de andere kant voorkwam Steven van Aalst met een goede redding nog dat het echt spannend werd en in de blessuretijd maakte Rick Ammerlaan aan alle onzekerheid een einde door een lange bal van Mike van der Steen te promoveren tot doelpunt. Hij omspeelde de doelman en kon de bal in het lege doel schuiven. Eindelijk drie punten voor de Boys die als team hebben gevochten voor de overwinning.

Opstelling: Steven van Aalst Kevin Straver Marc Termeulen Martijn Helmendach Wilmar Zeelenberg Aziz Benchamach (Ferry Bross) Bradley Hulst Cor van Egmond Sander van de Ruijtenbeek (Rick Ammerlaan) Mike van der Steen Kader Diop