woensdag 23 november 2016

26 november 2016 Westlandia - Sportlust'46 1-2

Westlandia za1 – Sportlust’46  1 – 2 (0 – 2)

De omstandigheden op Sportpark De Hoge Bomen waren goed voor een mooie partij voetbal. Westlandia ontving Sportlust’46 uit Woerden. Beide ploegen stonden bij aanvang van de wedstrijd broederlijk naast elkaar op de ranglijst van de eerste klasse B met 15 punten uit 10 wedstrijden. En er scheen een zonnetje.
Vanaf de aftrap trok Sportlust’46 meteen met vlot combinatievoetbal richting het doel van Rowdy Janssen. Na 15 seconde moest Rowdy zijn eerste redding verrichten op een schot van Kevin Blonk. Dat deed hij met zijn uitschuifbare rechterbeen. Rowdy  en de verdediging  kregen vervolgens in 2 minuten tijd 3 hoekschoppen te verwerken. Theo Verbeek die bij aanvang van de wedstrijd op zijn gemak op de bank was gaan zitten, wist meteen: Lekker onderuit zitten, zit er vandaag weer niet in. Sportlust’46 speelde de bal heel gemakkelijk rond en Westlandia probeerde dat te bemoeilijken door de ruimtes klein te houden.
De eerste kans voor Westlandia was in de 14-de minuut. Youri Riepe tikte de bal achter keeper Fabian Jaarsveld na een voorzetje van Dennis Verbeek, maar de scheidsrechter zag Riepe buitenspel staan.
Na 20 minuten kwam Sportlust’46 op voorsprong. Kevin Blonk werd in buitenspelpositie aangespeeld. Hij liet de bal lopen en zijn ploeggenoot Mitch vd Vlist ging achter de pass aan. De verdediging van Westlandia stond nog in de buitenspelmodus, waardoor de Sportlust-spits ongehinderd op Rowdy Janssen afging en scoorde.0 – 1.
Even later schoot dezelfde Mitch vd Vlist op de paal, nadat Rowdy Janssen bij het uitschieten van een bal ongelukkig uitgleed. Hij kon liggend op de grond de bal alleen nog maar op de paal kijken en dat deed hij dan ook.
Westlandia kreeg na iets meer dan een half uur een goede kans op de 1 – 1. Jasper van Dijk speelde Dennis Verbeek in de diepte aan. Dennis kon de bal net niet genoeg boog geven om de bal over de keeper te lobben.
Vlak voor de rust kwam de ploeg uit Woerden op 0 – 2. Uit een voorzet van rechts stopte Timothy le Duc de bal met de voet, maar de bal kaatste onbedoeld tegen zijn arm. De scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop en aarzelde niet. Strafschop. Mitch vd Vlist klaarde dat klusje. Rowdy Janssen koos de verkeerde hoek.
In de tweede helft werden er enkele tactische aanpassingen gedaan bij Westlandia, zodat er meer ruimte tussen de linies ontstond en bijna vanaf het begin van de tweede helft werd er feller gespeeld door de mannen van Theo Verbeek. Sportlust’46 kreeg daardoor ook meer ruimte en een groot aantal kansen uit razendsnelle aanvallen.
Alle na een paar minuten wilde Dennis Verbeek een voorzet van Mike Brouwer subtiel afronden. De bal draaide over het doel.
Ricoberto Luijando is in de tweede helft dreigender. Bij een duel van Rico met een verdediger van Sportlust in het strafschopgebied zagen wij met zijn vijven, dat de bal tegen  de arm van de verdediger kwam. Dat kon niet anders dan een strafschop zijn. De verdediger stond met zijn rug naar de scheidsrechter. De scheidsrechter constateerde geen hands. Geen strafschop.
In de 65-ste minuut was het eindelijk raak voor Westlandia. Danny Bijl was een keer mee naar voren gegaan. Hij kreeg een vrije schietkans door een voorzet van Stefan Bron. Fabian Jaarsveld stopte en stompte de bal voor de voeten van Mike Brouwer. Mike gaf voor op Dennis Verbeek, die simpel kon binnentikken.1 - 2
Westlandia kreeg kansen op een gelijkmaker. Ricoberto had zelf door moeten gaan en niet de bal afspelen aan Jasper van Dijk. Dezelfde Jasper kreeg de mogelijkheid om van dichtbij in te schieten. Zijn schot werd door de keeper van Sportlust’47 gestopt.
In de tweede helft zagen we aantrekkelijk  voetbal met kansen over en weer, maar Westlandia slaagde er niet in om punten uit deze wedstrijd te peuren. Het bleef bij 1 – 2.
Ricoberto Luijando over deze wedstrijd:
‘In de eerste helft speelden we niet goed.’
‘In de tweede helft zijn we tactisch anders gaan spelen, toen ging het beter. We kregen  kansen. We hadden de gelijkmaker wel verdiend. Ik ging een keer het stafschopgebied in. Vanuit mijn ooghoek zag ik Jasper en legde de bal af op hem. Ik had zelf moeten gaan en zelf moeten schieten.’
‘Die wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande vond ik heel bijzonder, met een groot feest na afloop. Jammer, dat we niet wonnen.’
JvdM

Komende zaterdag komt Sportlust'46 naar de Hoge Bomen in Naaldwijk.
De club uit Woerden is al lang actief in het zaterdagvoetbal, maar was nog nooit te gast bij zaterdag 1.
In het 70-jarig bestaan van de vereniging speelde men slechts 4 seizoenen in de hoofdklasse. Na de degradatie in 2014 pakte men direct weer de titel in de 1e klasse. Met 3 overwinningen en slechts 18 punten, was afgelopen mei de 2e degradatie onvermijdelijk.
Na een moeizame start in de 1e klasse is Sportlust'46 na 10 wedstrijden opgeklommen naar de 7e plaats in 1B.  Bij de 15 behaalde punten, zat o.a.  de mooie 2-1 overwinning op Brielle. In de vorige speelronde werd op eigen veld met 4-2 gewonnen van Vitesse D. De Woerdenaren zijn ook nog actief in de districtsbeker. Afgelopen weekend bereikte men de laatste 16 door winst op hoofdklasser Jodan Boys

Als promovendus staat Westlandia slechts 1 plaats hoger dan Sportlust, maar dat is alleen op basis van het verschil van 1 goal.....
De ploeg van Theo Verbeek heeft overigens in de afgelopen weken goede ervaringen opgedaan tegen voormalige hoofdklassers. van vorig seizoen. Zowel bij XerxesDZB, als in de vorige ronde bij Deltasport, werden de 3 punten mee naar Naaldwijk genomen.

Als de weergoden het toelaten, zal scheidsrechter Ebink om 14:30 het beginsignaal geven voor een duel dat cruciaal kan zijn voor een langer verblijf in het linkerrijtje.

Ook het 2e team van Sportlust'46 komt zaterdag in actie op de Hoge Bomen. Zij trappen om 12:00 uur af tegen het 2e van Westlandia. De groep van trainer Roy Wasmus staat 8 plaatsen hoger op de ranglijst van de res. 1e klasse , maar het onderlinge verschil is slechts 5 punten.

Tot Zaterdag
Fr@

Warming up:

Westlandia past zich niet aan

Twee weken geleden won zaterdag eersteklasser Westlandia uit bij Deltasport met 2-3. Een overwinning die coach Theo Verbeek (foto) al vooraf had voorspeld. Ondanks drie nederlagen in de drie wedstrijden die aan die ontmoeting vooraf gingen.

,,Het werd weer tijd voor een zege. En ik ben er blij mee. Dan kom je tenminste niet in een neerwaartse spiraal. We zijn gewoon hetzelfde blijven doen. En we hielden het vertrouwen’’, aldus de coach. Alleen toen Deltasport kort voor tijd terugkwam tot 2-3 was er nog even spanning. Rust Sindsdien hebben de spelers rust gehad, ook om het herstel van wat klachten bij deze en gene mogelijk te maken.

Zaterdag ontvangt Westlandia Sportlust’46. ,,Ik heb daar een goed gevoel over’’, verklaart Verbeek. ,,Ze zijn heel moeizaam gestart, maar hebben de laatste tijd toch aardige resultaten gehaald. Zo klopten ze hoofdklasser Jodan Boys voor de beker met 4-2 na een 0-2.’’