2 december 2016: Nootdorp - Westlandia 0-0

Klik op de afbeelding voor een groter/leesbaar format

Site Westlandia:

Nootdorp 1 – Westlandia za1 0 – 0 (0 – 0)

Een wedstrijd die doelpuntloos eindigt, spreekt niet tot de verbeelding. Gelukkig gaf Brendan vd Berg na afloop van de krachtmeting een positieve draai aan de 0 – 0: ‘ Puntje bij de koploper. Mooie titel.’(Ik heb hem ingekopt met dank aan de voorzet.) Hij had helemaal gelijk. Gelijkspelen uit bij de koploper is een goede prestatie. Dat had natuurlijk ook gekund met 1 – 1 of 2 – 2 (zoals Westlandia zo1 tegenwoordig vaak laat zien). In Nootdorp zagen de toeschouwers jammer genoeg geen doelpunten.

Ruud Bijl bleef met een blessure buiten de opstelling. Timothy le Duc stond nu op zijn plaats in het centrum en Mick Enthoven begon als rechtsachter. Op het middenveld was er weer een plaats voor Mike Peereboom.

Het werd een wedstrijd, waarbij de beide verdedigingen het hoofd koel hielden en weinig kansen weggaven. De kansen die er zoals altijd kwamen, waren niet besteed aan de aanvallers. Nootdorp had bovendien de pech dat spits Luiza Polina na de warming up afhaakte en dat zijn vervanger Ridah el Haddioui al snel geblesseerd uitviel. Na 10 minuten schoot een Nootdorpse aanvaller op doel, maar het schot bereikte het doel niet, omdat een medespeler toevallig in de baan van het schot stond. Dennis Verbeek kreeg een voorzet net niet goed op het hoofd. Nootdorper Richard Schaaphok kon vrij inkoppen, maar het uitschuifbare been van Rowdy Janssen voorkwam een treffer.

Westlandia controleerde grote delen van de eerste helft de wedstrijd, trok ten aanval en dat leverde in de 35-ste minuut een goede kans op. Het begon bij Jasper van Dijk. Die stuurde Mick Enthoven op rechts in de diepte. Micks voorzet is goed Dennis Verbeek miste de bal, Youri Riepe stond plotseling pal voor het doel vrij voor keeper Yannic Augustinus. Zijn schot is een schotje. Even later dook Nick Sleeking voor Rowdy Janssen op. Rowdy redde met een vuist.

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Westlandia werd meer op eigen helft gedrongen, maar koploper Nootdorp noch Westlandia kwamen door de wederzijdse verdedigingen. Na 5 minuten was er een kans voor Youri Riepe, maar Augustinus redde. Rowdy Janssen duwde een bal naast na een vrije trap van Mike Hollenberg en Westlandia had pech toen in de 78-ste minuut Yannick Blom een bal van Mike Brouwer van de doellijn haalde.
Het bleef 0 – 0. Daarmee was in ieder geval Rowdy Janssen in zijn nopjes. Hij had de nul gehouden.

Ruud Bijl in de rust:
‘Tot aan de winterstop speel ik niet meer.’ Na de wedstrijd tegen Sportlust’46 had hij heel veel last van zijn beenblessure. Hij hoopt dat de blessure hersteld is na de winterstop.
‘De 0 – 0 bij de rust is knap, laten we hopen dat Westlandia dat kan vast houden.’

Site SV Nootdorp:

DOELPUNTEN ZIJN DUUR BIJ SV NOOTDORP TEGEN WESTLANDIA

Koploper sv Nootdorp zag de concurrentie snel naderen na het doelpuntloze gelijkspel tegen Westlandia. Het verschil met FC ’s-Gravenzande bedraagt nu nog maar één punt. Voorafgaand aan het duel met Westlandia werd, net als bij veel andere wedstrijden, een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de vliegramp van het Braziliaanse Chapecoense.

In de warming-up kende sv Nootdorp al een tegenslag. Polino Luiza moest afhaken met een enkelblessure. Ridah el Haddioui werd zijn vervanger. In het eerste half uur was het sv Nootdorp dat het gevaar stichtte. In de negende minuut werd een voorzet vanaf de achterlijn van Daley Windhorst tot hoekschop verwerkt. Bijna tien minuten later zag Nick Sleeking zijn hoekschop weggebokst worden door Westlandia-doelman Rowdy Janssen. Met bijna een half uur op de klok ging ook een grote kans voor sv Nootdorp verloren. Een voorzet van Daley Windhorst werd door Richard Schaaphok op het hoofd genomen, maar werd beloond met een hoekschop in plaats van een doelpunt.

Aan de andere kant bleef sv Nootdorp-doelman Yannic Augustinus gemakkelijk overeind bij een inzet van Youri Riepe. In de slotfase van de eerste helft wisten Jersylee Riley en Mike Hollenberg de thuisploeg ook niet aan een voorsprong te helpen.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Westlandia. Youri Riepe wist opnieuw Augustinus niet te verschalken. Het duurde even voordat er weer kansen kwamen voor beide teams. Dit leverde geen doelpunten meer op. Mike Hollenberg zag zijn schot onschadelijk gemaakt worden door Rowdy Jansen en met nog twaalf minuten te gaan werd ook een inzet Westlandia door Yannick Blom van de doellijn gehaald. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was: 0-0.

Verslaggever van Sportsignaal:
Westlandia liet Nootdorp het spel maken. Nootdorp kan dat niet, het is een counterploeg. Dat zag je soms ook. Maar vandaag kwam dat er niet uit.

JvdM

Komende zaterdag gaat de 1e groep van de selectie van trainer Theo Verbeek op bezoek bij koploper Nootdorp.
De nr. 1 van de 1e klasse pakte overtuigend de 1e periode, maar de afgelopen weken gaat het en stuk minder. Nootdorp werd, door een 5-1 nederlaag tegen 2e klasser Te Werve, uit de beker geknikkerd. Afgelopen speelronde was FC ’s-Gravenzande met 2-0 te sterk. De FC is nu genaderd tot op 3 punten.
Om als (mede-) lijstaanvoerder de winterstop te halen, zal de thuisclub komende zaterdag zeker van Westlandia moeten winnen.

Westlandia wist afgelopen zaterdag de mooie overwinning bij Deltasport geen vervolg te geven tegen Sportlust’46. Zeker in de 1e helft was de ploeg uit Woerden een maatje te groot. De beide tegengoals vielen echter uit 2 zeer ongelukkige situaties, waarbij de rol van de scheidsrechter bepalend was. Bij de 0-1 liet de leidsman na (hinderlijk) buitenspel doorspelen. De pingel waaruit de 0-2 ontstond, gaf hij na een uiterst ongelukkige handsbal.
Het strijdplan van Westlandia in de 2e helft van die wedstrijd, pakte nog bijna goed uit. Helaas ontbrak de mazzel om het aan het einde van de wedstrijd nog de 2-2 te maken.

Komende zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Westlandia heeft nog 5 punten voorsprong op de gevarenzone, dat betekent dat er in ieder geval niet verloren mag worden in Nootdorp
Scheidsrechter van dienst is de heer Jansen…. Aftrap op sportpark ‘s-Gravenhout staat gepland op 14:30 uur

Het 2e team pakte tegen de beloftes van Sportlust’46 een prima overwinning (8-0). De mannen van trainer Roy Wasmus spelen zaterdag vanaf 12:00 uur bij nr. 2 Forum Sport. Bij winst gaan onze reserves als debutant overwinteren met een plaats bij de top 3 in de res. 1e klasse.