woensdag 7 december 2016

10 december 2016 Westlandia - Brielle 3-3

Site Westlandia:

Het wonder van Westlandia.

Westlandia za1 – Brielle 3 – 3(2 – 1) Voor de wedstrijd vroeg ik Dennis Verbeek een voorspelling te doen over de uitslag. ‘We winnen met 2 – 1’, zei hij heel beslist. Westlandia za1 was afgelopen zaterdag gastheer van Brielle, de nummer 3 in de eerste klasse B na 12 wedstrijden. Op de website van Brielle kon men lezen, dat de ploeg het eerste gedeelte van de competitie hoopte af te sluiten als winterkampioen. Dat liep anders, want wonderen zijn de wereld nog niet uit. Personele zaken Trainer Theo Verbeek moest flink puzzelen over zijn opstelling. Ruud Bijl zou niet spelen, zijn zoon Dennis was geschorst en hij kreeg te maken met het drama in huize Van Dijk. Jasper wilde zoals elke dag uitgerust en uitgeslapen uit bed stappen, toen hij tot zijn grote schrik merkte, dat gewoon uit bed stappen niet lukte. Uit het niets was het in zijn rug geschoten. Dus ook geen Jasper van Dijk in het elftal. De leeggevallen plaatsen werden ingevuld door Rick van Rijn, Mick Enthoven en Mike Peereboom. En er moest wat geschoven worden in de verdediging De wedstrijd Westlandia startte voorzichtig aan de wedstrijd. Het accent lag op de verdediging. Brielle voetbalde gemakkelijker, zocht gedreven de aanval, maar dat leverde geen echte kansen op. Na een minuut of 10 ging Ricoberto Luijando op de van hem bekende pijlsnelle wijze achter een onmogelijke bal aan. Zijn directe verdediger liet hem lopen, maar Rico wist de bal zo’n beetje bij de cornervlag vandaan als nog voor het doel te slingeren. Daar stond Stefan Bron. Hij controleerde de bal en schoot het leer onberispelijk en fraai binnen.1 – 0. Een doelpunt uit het niets. Weer 10 minuten later verdedigde Brielle onzorgvuldig uit, Youri Riepe veroverde de bal. Hij speelde Mike Brouwer door het centrum aan, die nam de bal soepel aan en bedacht zich geen moment. Vanaf rand strafschopgebied schoot hij de bal met links in de linkerhoek. 2 – 0. Een doelpunt uit het niets. Wat gebeurde er op De Hoge Bomen op deze druilerige zaterdag? Flitsende doelpunten van de thuisploeg. Bij Brielle kwam het besef dat er iets om moest. Er kwamen kansen voor Brielle. Een spetter op de paal van Jeffrey Duijnstee.(1) Een schot van Duijnstee dat gekeerd werd door Rowdy Janssen.(2) De rebound door Nelson Costa de Brito ging via een Westlandiaan over.(3) Dat leverde een corner op. Rowdy Janssen ging onder de bal door en Joel da Veiga Martins kopte simpel binnen bij de tweede paal.2 – 1. Brielle ging op zoek naar de gelijkmaker, maar schoten van Alexander van Dommelen(4) en Nelson Costa de Brito(5) vonden het net niet. De laatste kans van de eerste helft was voor Westlandia. Een voorzet van Ricoberto kwam op het hoofd van Stefan Bron, maar hij werd afdoende verdedigd. De ploegen gingen rusten met een stand van 2 – 1. De stand die Dennis Verbeek met vooruitziende blik voorspeld had. Maar de wedstrijd had nog 45 minuten te gaan. Na 5 minuten in de tweede helft was het al raak voor Brielle. Alexander van Dommelen kreeg de bal en legde vanaf 20 meter aan en passeerde Rowdy Janssen. Brielle ging vol voor de overwinning en Westlandia wankelde, want de mannen van Theo Verbeek zagen aanval op aanval op zich afkomen. Dat leverde weer een hele reeks Brielse kansen op. Een inzet van Jeffrey Duijnstee kwam via Rowdy Janssen tegen de paal(6) en een schot van Marcel vd Berg(7) vond niet de weg naar het net. Daar stonden twee kleine kansen voor Stefan Bron tegenover. Hij kreeg de bal van Mike Brouwer, nadat deze een bal onderschepte .De Brielse keeper tikte de bal uit het doel. Dezelfde keeper onderschepte de bal bij een doorbraak van dezelfde Stefan Bron. Het derde doelpunt kon niet uitblijven en viel na 70 minuten spelen. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Marcel vd Berg die de 2 – 3 binnentikte. Brielle probeerde de score uit te breiden, maar Westlandia hield stand. In de 79-ste was het Ricoberto Luijando die deed, waar geen Westlandiaan meer in geloofde. Hij scoorde de 3 – 3. Uit een voorzet van Mike Brouwer. Rico stond met zijn rug naar het doel, in de draai en vallend schoot hij de bal met links in het doel. Weer een doelpunt uit het niets. Hij gaf vervolgens meteen aan dat hij gewisseld wilde worden. Voor hem kwam Remco vd Ark. Brielle geloofde nog steeds in een overwinning en er kwam weer een volgende reeks van Brielse kansen op doelman Rowdy Janssen af. Jazzy John Adams zag, dat zijn inzet vlak voor de lijn uit het doel gegleden werd door Timothy le Duc.(8) Die kwam daarbij lelijk met de paal in aanraking. In blessuretijd redde Rowdy Janssen een punt voor Westlandia door een schot van de doorgebroken Nelson Costa de Brito te stoppen.(9) Het bleef 3 – 3 na een enerverende wedstrijd. Het team van Theo Verbeek had een wonder verricht tegen Brielle De derde helft In de kleedkamer was het aangenaam napraten over deze laatste wedstrijd voor de winterstop. Ricoberto Luijando over zijn doelpunt: ‘Mike Brouwer gaf de bal vanaf links voor. Via Stefan Bron kwam de bal bij mij. Ik nam de bal aan, ik schrok ook een beetje. Daar lag de bal voor mijn linkerbeen. Uit de draai schoot ik, ik had eerst niet door dat hij erin ging.’ Ricoberto werd meteen na zijn doelpunt gewisseld: Vorige week tegen Nootdorp was hij geblesseerd van het veld gegaan. Een hamstring blessure. Vandaag begon hij wel uitgerust, maar ook licht geblesseerd aan de wedstrijd tegen Brielle. In de eerste helft schoot het er al in. In de hamstrings van zijn linkerbeen .’Het is alsof er 1000 naalden in je been gestoken worden. Bij het doelpunt schoot het er weer in. Daarom wilde ik meteen gewisseld worden.’ Dennis Verbeek: De wedstrijd duurde te lang. De door Dennis voorspelde ruststand van 2 – 1 bleef niet op het op het scorebord staan. Het scoren ging in de tweede helft gewoon door. ‘We begonnen goed, met een 2 – 0 voorsprong. We hebben in de voorhoede veel kwaliteit. We konden de 2 – 0 niet vast houden tot aan de rust. Het werd te snel 2 – 1 en na de rust te snel 2 – 2. Op basis van het betere spel kwam Brielle op 2 – 3. Wij bleven geloof houden in een resultaat en kwamen toch nog op 3 – 3. Jongens als Rick van Rijn en Mick Enthoven deden het vanmiddag prima. En Stefan Bron in de voorhoede speelde goed en maakte een mooi doelpunt.’ Tot slot de quote van Brendan vd Berg. Hij had wat bedenktijd nodig, maar hij heeft een goede slottitel. Westlandia behaalt een mooi puntje.

Brielle vergeet te winnen bij Westlandia, 3-3

Een aftastend begin van beide kanten leidde tot weinig hoogtepunten in het 1e kwartier. Uit het niets kwam Westlandia op een 1-0 voorsprong. Een diepe bal werd tot veler verbazing nog binnen gehouden. Uit de voorzet kon Stefan Bron de 1-0 binnen werken. Hoewel Brielle de beter voetballende ploeg was kwam men tot dat moment niet tot kansen. Het werd nog binnen het half uur spelen zelfs 2-0 toen Mike Brouwer na slordig balverlies op het middenveld kon scoren. Brielle schrok hierop waarschijnlijk wakker en ging meer en meer op de aanval spelen. Eerst schoot Jeffrey Duijnstee keihard op de paal. 2 minuten later weer een schot van Duijnstee dat gekeerd wordt door keeper Janssen en in de rebound Nelson Costa de Brito wiens schot via een verdediger over het doel ging. Uit de hierop volgende corner wist Joel da Veiga Martins de 2-1 binnen te koppen bij de 2e paal. Brielle ging al voor rust op jacht naar de gelijkmaker maar schoten van Alexander van Dommelen en Nelson Costa de Brito leverden niet het gewenste resultaat op. In de 2e helft ging Brielle op zoek naar de gelijkmaker. Binnen 5 minuten was het al zover. Van Dommelen kreeg de bal en legde vanaf zo’n 20 meter aan en verschalkte de doelman, 2-2. Brielle ging vol voor de winst en kreeg kansen via Duijnstee (via de keeper tegen de paal) en Marcel van den Berg (na een kaats van Duijnstee). Na ruim een uur spelen werd de licht geblesseerde Carlos Ramos vervangen door Djoemian Sarkam en niet veel later kwamen Gijs van den Ende en Jazzy John Adams in het veld voor Damiano Vaudo en Joel da Veiga Martins. Niet veel later kwam Brielle verdiend op voorsprong. Een afgeslagen corner werd hard ingeschoten door Gijs van den Ende waarbij Marcel van den Berg op de juiste plaats stond om de 2-3 binnen te tikken. Hierna werd geprobeerd om het tempo hoog te houden om zo de bevrijdende 2-4 te maken maar die kwam er helaas niet. Het werd zelfs een domper voor Brielle toen Ricoberto Luijando uit het niets de gelijkmaker wist te maken, 3-3. Ook hierna ging Brielle vol in de aanval op zoek naar de 4e goal. De grootste kansen waren voor Jazzy John Adams (zijn inzet werd van de lijn gegleden) en in de slotminuut kwam Nelson Costa de Brito alleen voor de keeper. Maar hij schoot te gehaast in om de keeper te passeren. Helaas dus onnodig puntverlies voor Brielle dat koploper Nootdorp punten zag verspelen en nummer 2 ’s Gravezande zag winnen. Op 28 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft. Op zaterdag 17 december volgt eerst de thuiswedstrijd in de 4e ronde van de beker tegen Noordwijk. Deze ploeg staat dit moment op de 5e plaats in de Hoofdklasse en won afgelopen zaterdag met maar liefst 6-1 van FC Breukelen ( de ploeg die Brielle uitschakelde in de nacompetitie van vorig seizoen). Site Brielle

Voorbeschouwing Westlandia -Brielle

10 December a.s. komt de zaterdagselectie voor het laatst vóór de winterstop in actie en wel thuis tegen Brielle 1 en ARC 2.

Over geheel 2016 kan de groep van Theo Verbeek terug kijken op een geslaagd jaar.
Het 1e team promoveerde via de nacompetitie en het 2e team werd kampioen. Beide teams spelen nu voor het eerst, sinds de start van selectievoetbal op zaterdag, op het niveau van de (res.) 1e klasse.

De hoofdmacht staat nu na 12 wedstrijden met 16 punten op een 10e plaats. Het gat met de p/D-plaatsen is 5 punten. Het verschil met de 6e plaats in de 1e klasse B is slechts 2 punten. Met een overwinning tegen het ambitieuze Brielle zou een goede stap gezet kunnen worden richting de “veilige” grens van 30 punten.

Brielle zal echter alles in het werk willen stellen om aansluiting te houden met de kop van het klassement. Met 23 punten staan ze direct achter FC ’s-Gravenzande (24) en koploper Nootdorp (25 punten). Op de site van de club uit Vierpolders staat zelfs te lezen dat men de 1e seizoenshelft af hoopt te sluiten als winterkampioen......
In de 2e periode heeft de komende tegenstander 9 punten uit 4 wedstrijden behaald. Dat is selchts 1 minder dan de nr. 1 XerxesDZB.

Afgelopen zaterdag lieten de groen-witten wederom zien dat, als alles klopt en iedereen zijn stinkende best doet, men voor geen enkele ploeg op dit niveau hoeft onder te doen.
Door de absentie van Ruud Bijl, moest Theo Verbeek zijn achterhoede aanpassen. Dat pakte goed uit, want voor het eerst sinds de wedstrijd van 8 oktober tegen SC Feyenoord werd de 0 weer gehouden. De 0-0 in Nootdorp was de 5e clean-sheet van het seizoen.

Komende zaterdag zal hij, naast Ruud ook een vervanger voor Dennis Verbeek moeten inpassen. Dennis liep door zijn 4e gele kartonnetje tegen 1 wedstrijd schorsing aan.
Rond half 3 zal scheidsrechter F. Berg het eerste fluitsignaal voor deze wedstrijd geven.

Het 2e team is vanaf 12:00 uur gastheer voor ARC 2. Het elftal van trainer Roy Wasmus staat op dit moment met 20 punten op een keurige 3e plaats. De tegenstander van komend weekend volgt op 3 punten.
Winst betekent een mooie afsluiting van het jaar en een hoge klassering in de 2e periode
Tot zaterdag
Fr@.

Warming-up zaterdag 1B site Haaglanden Voetbal

Westlandia wil afstand tot laatste plaatsen houden

Theo Verbeek, trainer van zaterdag eersteklasser Westlandia, noemt de 0-0 vorige week uit bij koploper sv Nootdorp ,,terecht’’ al stelt hij tegelijk dat zijn ploeg gedurende 60 tot 70 van de negentig minuten het spel maakte. ,,Alleen de laatste twintig minuten waren voor hen.’’
Met vier punten uit de laatste vijf duels is Westlandia echter wel afgezakt naar stek tien. De afstand tot de promotie/degradatieplaatsen is nog vijf punten. Zaterdag komt de vv Brielle, de nummer drie, op bezoek in Naaldwijk. ,,Een cruciale wedstrijd’’, meent Verbeek. Klus ,,Brielle is één van de betere in deze klasse, voetballend ook. Het is een heel compleet team. Het wordt een hele klus, maar ik heb er wel vertrouwen in dat we drie punten kunnen halen. Als we dat doen hebben we een heel goede eerste seizoenshelft gedraaid. Spelen we gelijk dan haken we aan bij de middenmoot. Verliezen we dan hebben we het aardig gedaan.’’ Afscheidingen ,,Het gat naar de onderste clubs is nu vijf punten. Dat moet niet kleiner worden. Er komen nu afscheidingen in deze klasse. Maar het staat ook allemaal heel erg dicht bij elkaar. Wij zijn natuurlijk ook afhankelijk van wat de rest zaterdag doet.’’