16 december 2017 RKAV Volendam RKVV Westlandia 5-1

Groot Westland
Klik op afbeelding voor groter formaat

Westlandia za1 krijgt voetballes in Volendam

Drie keer op rij wist Westlandia za1 te winnen. Zo ook gastheer en tegenstander Volendam. Beide teams voerden de ranglijst in de tweede periode aan. Om kwart voor twaalf vertrok de spelersbus goedgemutst richting het Palingdorp. Na 5 kwartier bereikte de bus het Jan Smit Sportpark. Dezelfde Jan Smit galmde later ook door de kantine. Al het goede van Volendam was aanwezig: voetbal, vis en gezang.

Theo Verbeek stuurde het inmiddels vertrouwde elftal in het veld met de man in goede doen in de spits, Yordi van Beek. En trainer René Binken stuurde 4 Tollen in het veld en hield er nog 2 op de bank. Al snel na het begin van de wedstrijd was duidelijk, dat de Volendamse trainer heel goed op de hoogte was van de speelwijze van Westlandia. Ricoberto Luijando kreeg persoonlijke mandekking. Simon Tol week niet van zijn zijde. En ook het gevaar Yordi van Beek werd efficiënt aan banden gelegd. Alleen Hamza el Yddri kon soms gevaar stichten in de compact spelende Volendamse verdediging. Volendam was al een paar keer gevaarlijk geweest met snelle wendbare aanvallers, die soepel door de Westlandse verdediging sneden. Na 10 minuten was het raak voor de thuisploeg. Een schuiver laag in de hoek van Roy Haars betekende 1 – 0. Niet veel later had Yordi van Beek een actie en een schotje. Hij omspeelde bij zijn actie 3 Volendammers. In de 23ste minuut was het weer raak voor de thuisploeg. De vaak rappe linkerspits Joey Tol schoot de 2 – 0 in het net. Westlandia heeft ook een rappe rechterspits, Ricoberto Luijando. Hij kreeg heel weinig ruimte, maar verdiende een vrije trap na een overtreding van achteren. Jasper van Dijk legde de bal op het hoofd van Dennis Verbeek. De kopbal kwam op het dak van het doel.
Westlandia wist langzamerhand meer grip op het spel te krijgen en kon de Volendammers wat meer terugdringen in de eigen verdediging. Uit een goede aanval gaf Marvin Vollebregt de bal perfect voor op de inlopende Yordi van Beek. Zijn harde schot kwam op de hand van Gerry Schilder. Scheidsrechter aarzelde geen moment en gaf een strafschop. Dat was een mooi klusje voor Dennis Verbeek. Hij schoot de bal onberispelijk in het doel achter Sander Binken. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kreeg Westlandia enkele goede kansen op de gelijkmaker. Dennis Verbeek schoot voor het doel langs en een schot van Rob Klop in de 45ste minuut, na een uitbraak op rechts via Ricoberto had een beter lot verdiend. Ruststand 2 – 1.

Volendam kwam na de thee met broodje paling scherp uit de kleedkamer. Na 5 minuten lag de 3 – 1 in het net. Doelpuntenmaker was Niels Springer en niet lang daarna maakte Roy Haars zijn tweede en Volendams vierde treffer. De wedstrijd was gespeeld. Theo Verbeek ging wisselen. Stefan Bron kwam voor Ricoberto, Ricardo vd Zalm kwam voor Mick Enthoven en Angelo Groen verving Rob Klop. Intussen scoorde Joey Tol zijn tweede, 5 - 1. Timothy le Duc kreeg last aan zijn bovenbeen en kon niet meer verder. Hij ging er ook uit, zodat Westlandia de laatste 10 minuten van de wedstrijd met 10 man moest uitspelen. Jasper van Dijk ging naar achteren. Het bleef uiteindelijk bij 5 keer vissen. Eindstand 5 – 1. Westlandia kreeg zaterdagmiddag aan de Dijk in Volendam voetbal- en visles.

Valken’68 za2 – Westlandia za2.
Ook het tweede zaterdagteam van Westlandia kreeg ernstig klop. Na een ruststand van 1 – 1, met een doelpunt van Miquel van Dijk, werd het team in de tweede helft van de mat gespeeld. Het werd 9 – 1.
 JvdM

Zaterdag 1A: Westlandia hard onderuit bij RKAV Volendam

Westlandia hield geen punten over aan het uitduel bij Volendam. De formatie van trainer Theo Verbeek (foto) werd met 5-1 aan de zegekar gebonden en blijft door de nederlaag in de middenmoot hangen. Westlandia kwam er tegen het sterke Volendam niet aan te pas. In Noord-Holland keken de Naaldwijkers al na elf minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. De tweede Volendamse treffer volgde twaalf minuten later. Westlandia had het zwaar tegen het stugge Volendam, maar kwam na een handsbal in het strafschopgebied uit een penalty op 2-1. Dennis Verbeek bleef koel vanaf de stip. Mis Door de tegentreffer kwam Westlandia beter in haar spel en werd de rust bereikt met een 2-1 achterstand. Na rust ging het als nel weer mis. Volendam schoot de 3-1 binnen en was daarna de heersende partij. De score liep op naar 5-1. In de laatste tien minuten stond Westlandia met tien nam op het veld. De geblesseerde Timothy Le Duc kon niet meer vervangen worden. De score liep niet verder op en het duel eindigde dus in 5-1.
Bron Haaglandenvoetbal (op basis van twitterberichten Westlandia)

Volendam - Westlandia: de voorbeschouwing

Als de weergoden het toelaten, speelt Westlandia komende zaterdag in en tegen Volendam de laatste competitiewedstrijd van 2017. De amateurtak uit het vissersdorp heeft een aardige staat van dienst in het zaterdagvoetbal opgebouwd. Sinds seizoen 1996-1997 speelde men 15x in de hoofdklasse. De heen- en weer heeft ook voor deze selectie al wel de nodige tochtjes mogen/moeten maken. Afgelopen seizoen werd de 2e plaats in 1A behaald. Na een slopende nacompetitie, moesten uiteindelijk strafschoppen de promovendus bepalen. Het werd onze poulegenoot uit 1B: Nootdorp. In het lopende seizoen staat RKAV Volendam op een 4e plaats en is zeker op eigen terrein lastig te kloppen. FC Breukelen (2-0), WV-HEDW (3-2), Vitesse D. (3-1) en Forum Sport (5-2) keerden zonder punten huiswaarts. Sportlust'46 was wel te sterk, maar die club pakte toen ook de 1e periode. Wat verder opvalt is dat de "Palingboeren" veel doelpunten maken. Ruim 70% van de 33 gescoorde goals werden gemaakt door Niels Springer, Nick Tol, Niels Joren en Patrick Bond In de 2e periode staat Volendam samen met Westlandia ongeslagen bovenaan (3 gespeeld 9 punten en doelsaldo +10). ARC moet nog 1x inhalen en staat na 2 wedstrijden ook nog zonder verliespunten. Westlandia liet in de laatste 2 thuiswedstrijden een prima indruk achter en pakte vertrouwen en, ook niet onbelangrijk, 6 nuttige punten. De selectie van trainer Theo Verbeek weet dat de winnaar van het duel in het vissersdorp tijdens de winterstop kan genieten van de 1e plaats in die 2e periode. Het duel op Sportpark Volendam, Julianaweg 3a 1131CX Volendam start om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Calvert. ----- Westlandia za. 2 verloor afgelopen zaterdag tegen Honselersdijk in de slotfase nog 1 punt (3-4). Komende zaterdag kunnen de mannen van Roy Wasmus zich revancheren tegen Valken’68. Bij winst kunnen de groen-witten de gevarenzone verlaten. Mogelijk tot zaterdag langs de lijn. Fr@ De zaterdagselectie wenst iedereen prettige feestdagen en een gezond/sportief/succesvol 2018

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Bij winst lekker winterstop in”

Westlandia maakte een week terug op eigen veld korte metten met Zwaluwen’30 en steeg weer op de ranglijst. Een lekker gevoel zo vlak voor de winterstop. Zaterdag wacht voor trainer Theo Verbeek en zijn ploeg de uitbeurt in en tegen het sterke Volendam. Door de ruime 4-0 winst op Zwaluwen’30 kijkt trainer Theo Verbeek natuurlijk met veel plezier achterom. ,,Ik heb ons nog niet zo goed zien spelen als afgelopen zaterdag. Met name het eerste halfuur hebben we zeer goed combinatiespel gespeeld en maakten we ook drie doelpunten.”

Vertrouwen
Natuurlijk weet Verbeek ook dat de tegenstander van zaterdag,Volendam, andere koek is. ,,Het staat vierde. Ik heb begrepen dat het één van de best voetballende ploegen is in deze klasse. We zijn de laatste weken echt in vorm en het is nu aan ons het te laten zien tegen een hoog geplaatste ploeg. Tot nog toe hebben we van alle ploegen die boven ons staan verloren. Daarom ben ik dan ook echt benieuwd of we nu wel tot een goed resultaat weten te komen. Het zal zeker niet gemakkelijk worden, maar gezien onze laatste wedstrijden ga ik wel met veel vertrouwen deze wedstrijd te gemoed. Als we weten te winnen, staan we ook bovenaan in de tweede periode en dat zou een mooi kerstcadeau zijn.” Westlandia gaat met een nagenoeg fitte ploeg naar Volendam. Alleen Mike Brouwer en Vince Olsthoorn zijn er – net als vorige week – niet bij.

Lekker
Ook voor Westlandia zit na zaterdag het competitievoetbal er voor dit jaar op. Is Verbeek blij dat de winterstop nu aanbreekt? ,,Dat kan ik pas na afloop van de wedstrijd van zaterdag zeggen. Als we die ook weten te winnen, dan ga ik liever gelijk door. Maar even geen voetbal is ook wel lekker, al mis ik het meestal al weer snel”, laat de Westlandia-trainer weten, die komende maandag gast is bij ons TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’. Tijdens de winterstop gaat de zaterdagselectie van Westlandia begin januari voor een lang weekend naar het Spaanse Barcelona.