zaterdag 9 december Westlandia - Zwaluwen'30 4-0

Verslag AD

Groot Westland
klik op afbeelding voor grotere versie

Westlandia – Zwaluwen’30 4 – 0

Vorig jaar sloot Zwaluwen’30 zijn uitwedstrijden af tegen de Merino’s in Veenendaal, Ruststand 4-0, eindstand 4-4. Maar gisteren werd er op een Zwaluwen’30 onwaardige manier afscheid genomen in de laatste uitwedstrijd voordat de winterstop gaat beginnen. Een 4-0 nederlaag en 2 directe rode kaarten die ook in 2018 nog hun gevolgen zullen hebben. Zaterdag nog de thuiswedstrijd tegen het op de 2e plaats staande Sportlust’46 en dan zal het gezegde: “Uithuilen en opnieuw beginnen”in werking moeten worden gezet. Sneeuw op de velden, de 1e afgelastingen zijn een feit als Zwaluwen’30 naar Naaldwijk gaat voor een directe confrontatie met Westlandia dat de laatste weken ook goed draait en na Zwaluwen’30 op de 9e plaats staat. Een echte 6 punter dus. Maar het Nederlandse voetbal heeft tegenwoordig een makke dat men binnen een paar minuten al goals om hun oren hebben gekregen. Feijenoord tegen Manchester City en Napoli al binnen 3 minuten. Zo ook Zwaluwen’30 dat tegen te Werve al binnen 7 minuten op een 3-0 achterstand werd gezet. Ook gisteren was het niet anders. In de 2e minuut een Westlandia aanval waarna de voorzet door Jordy van Beek direct wordt binnengeschoten 1-0. In de 7e minuut wordt een voorzet door twee Westlandianen doorgekopt maar de Zwaluwen’30 defensie kan de bal nog wegwerken. Vervolgens ging het spel op en neer en was het wachten wie de wedstrijd zou gaan domineren. In de 18e minuut verovert Westlandia de bal en combineert door de Zwaluwen’30 verdediging waarna de bal op Rob Klop wordt gespeeld die beheerst de 2-0 binnen schuift. Marlon Coco moet een zwabber voorzet onschadelijk maken. In de 30e minuut een solo van Jim Nelen maar zijn schot gaat naast. In de 32e minuut moet Zwaluwen’30 met 10 man verder na een overtreding op het middenveld die direct rood oplevert. Direct hierna verovert Westlandia de bal, men kan ongehinderd doorlopen waarna Jordy van Beek wordt aangespeeld en de 3-0 binnenschiet. Een vlammend schot van Luijendo kan nog geblokt worden. In de 43e minuut schiet Serdar Öztürk van uit de draai na een voorzet van Jim de bal in maar deze kan nog voor de lijn worden weggewerkt. In de 45e minuut soleren 2 Westlandia aanvallers door de Zwaluwen’30 verdediging maar de eindpass is onzuiver en zo gaat deze mogelijkheid verloren. In de rust waren Thomas Hand en Oussama Ahrouch vervangen door Jan Jaap Schaper en Mustafe Baré. Maar Westlandia ging door met het spel van voor de rust. De bal 1 keer raken en direct de vrije man opzoeken. Anthony Sabajo blokt in de doelmond een schot na een Westlandia aanval. Rob Klop is in de 58e minuut het eindstation van een uitgespeelde Westlandia aanval en weet daar wel raad mee door de 4-0 binnen te schieten. Perry Vlasman weet een schot van Jordy van Beek nog te blokken als Zwaluwen’30 ook Ivo Rottiné met rood vroegtijdig naar de kleedkamer ziet vertrekken.Marlon Coco weet in de eindfase nog erger te voorkomen als Jordy van Beek vrij voor hem opduikt maar zijn schot door Marlon onschadelijk kan worden gemaakt. En dan maar vol goede moed op naar de volgende week als het op de 2e plaats staande Sportlust’46 op bezoek komt. Veel succes en kunt U niet aanwezig zijn alvast hele gezellige Kerstdagen en een goede jaarwisseling en een gezond 2018 toegewenst. (site Zwaulwen'30

Tegen Westlandia za1 heeft Zwaluwen’30 last van opvliegers.

Op zaterdag 9 december 2017 was Westlandia gastheer voor Zwaluwen’30 uit Hoorn. Beide ploegen staan in de middenmoot. Bij winst zouden de Westlandianen in ieder geval van plaats wisselen met ploeg uit Noord Holland. Westlandia trainer Theo Verbeek heeft sinds enkele weken geen hoofdbrekens meer over zijn basisopstelling. Met een frisse, nieuwe voorhoede heeft hij twee imponerende overwinningen behaald. Er was geen enkele reden om daarin te veranderen zolang er geen sprake is van ziektes of blessures.

Meteen vanaf het begin greep Westlandia de spelers van Zwaluwen’30 bij de strot. Dat leverde al heel snel succes op. Danny Bijl besloot halverwege zijn eigen helft tot een diepe crosspass op Ricoberto Luijando op uiterst rechts. Die zocht in eerste instantie de hoekvlag op en vervolgens een mogelijkheid om de bal voor te geven. Zijn voorzet kwam op maat bij Yordi van Beek, die Marlon Coco met een bekeken schot passeerde.
Na 2 minuten stond er al een 1 – 0 voorsprong op het scorebord. Het trainersduo Theo Verbeek en Ramon Sheotahul stonden de volgende 28 minuten glimmend van trots en met een glimlach van oor tot oor te kijken naar de aanvalsgolven van Westlandia richting het doel van Zwaluwen’30. Hamza el Yddri tikte een bal naast na een aanval met Ricoberto en Marvin Vollebregt( 5-de minuut). Een mooie aanval waarbij Rob Klop net niet tot een afronding kon komen( 8-ste minuut) en een schot van Jasper van Dijk na een voorzet van Hamza. Allemaal inleidende beschietingen voor nog mer doelpunten.

In de 17-de minuut was het weer raak voor Westlandia. Yordi van Beek werd vrij voor de keeper gezet. Hij zag links naast zich Rob Klop en gaf de bal af. Rob Klop tikte simpel de 2 – 0 binnen. De trotse moeder van Yordi op de tribune wist te vertellen, dat Yordi niet zelfzuchtig is en dat hij dat van haar had. De ploeg uit Hoorn stond erbij en keek ernaar en creëerde nul gevaar. Doelman Rowdy Janssen pakte simpel wat hoge ballen, maar was er wel op gebrand om eens een keer de nul te houden. Na een actie en een schot van Zwaluw Jim Nelen, was het weer raak voor Westlandia. De zoveelste aanval van Westlandia ging over links met Hamza, die Marvin Vollebregt weer eens om een boodschap bij de achterlijn stuurde. Via Marvin kwam de bal voor de voet van Yordi van Beek, die deze mooie aanval bekroonde met weer een doelpunt. 3 – 0.

Bij de volgende Westlandia aanval, een uitbraak met Hamza, werd de laatste van achteren hard onderuitgehaald. Scheidsrechter van Waveren liet meteen rood zien aan Jouke Huitema. In het voorbijlopen zei hij hoofdschuddend ‘dom, dom, dom ; fokking Jouke.’ Zwaluwen’30 was nog maar met 10 zwaluwen.
Westlandia moest aanvankelijk wennen aan de nieuwe veldverhouding. De mannen uit Hoorn bleven ondanks de man minder de aanval zoeken via Jim Nelen en Thomas Hand. Westlandia kreeg voor het rustsignaal nog 3 uitgelezen kansen: Ricoberto schoot tegen een verdediger op 2 meter afstand van het doel. De man met een optimale scheiding in het haar zag zijn schot net voorlangs gaan en Yordi van Beek schoot een voorzet van Rob Klop tegen de keeper.

Westlandia zocht met een gerust gevoel de kleedkamer op. In de rust had de trainer van Zwaluwen’30 een dubbele wissel toegepast. Westlandia speelde uiteraard. En het publiek verzamelde zich achter het doel van keeper Marlon Coco om nog meer doelpunten te zien. Zij zagen vloeiende aanvallen, maar schoten van Ricoberto en loopacties van Hamza hadden geen succes. Het was Rob Klop, die een slim balletje van Jasper van Dijk met de binnenkant voet intikte. 4 – 0. Ricoberto kreeg een applauswissel en Stefan Bron kreeg de kans om ook nog wat aan de score te doen.
Doelpunten zouden er echter niet meer vallen. Nog wel een rode kaart. Aanvoerder Ivo Rottine vergreep zich aan Yordi van Beek en kreeg een directe rode kaart. Toen waren er nog maar 9 zwaluwen. Het begon een beetje op een boek van Agatha Christie te lijken. Gek genoeg wist Westlandia daar geen voordeel uit te halen. Zwaluwen’30 zorgde met 9 man nog voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Rowdy Janssen.
Theo Verbeek had inmiddels 2 wissels toegepast. Yordi van Beek werd vervangen door Miquel van Dijk en Rick Enthoven kwam voor Mick Enthoven. Jasper van Dijk, een lust voor het voetbaloog was ernstig op zoek naar ook een doelpunt. Zijn mooiste poging was een lob vanaf de rand 16 over de keeper, maar op de lat. In de slotfase voorkwam Rowdy Janssen een tegendoelpunt na een schot van heel dichtbij van Mustafe Baré.
Toen scheidsrechter Van Waveren was het inmiddels donker geworden boven een zwaarbewolkt Hoge Bomen. Westlandia za1 had de sterren van de hemel gespeeld. Onder applaus verlieten spelers en staf het veld.
Rowdy had nog wel een tekst voor het verslag: ‘Eindelijk een keer de nul gehouden.’ In de stand heeft Westlandia na deze wedstrijd een doelsaldo van 0, 22 doelpunten voor, 22 tegen.
Tot slot enkele opbeurende woorden van de trainer van Zwaluwen’30, Ron van der Gracht: ‘Dit was een goede oefenwedstrijd voor de volgende wedstrijd tegen Volendam. Wij spelen ongeveer hetzelfde.’ De reactie van Theo Verbeek is komende week te zien en te horen bij Haaglanden Voetbal Aan Tafel. De opnames zijn vanavond.

Westlandia za2 De mannen van Roy Wasmus speelden een derby tegen Honselersdijk 2. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd met het volgende scoreverloop: 0 – 1 0 – 2 0 – 3 1 – 3 Remy de Bliek 2 – 3 Ricardo vd Zalm 3 – 3 Remy de Bliek 3 – 4 Bij Honselersdijk 2 stond Ruben Hartman op doel. Bij de stand van 3 – 3 tikte hij een schot van Miquel van Dijk met de vingertoppen weg. Vlak daarna kon een Honselersdijkse aanvaller uit een corner de bal vrij inkoppen.

Zaterdag 1A: Westlandia legt voor rust al basis voor ruime overwinning

Westlandia wist vooraf dat het bij winst op Zwaluwen’30 deze opponent voorbij zou gaan op de ranglijst en dat het zou aansluiten bij de middenmoot. De ploeg van trainer Theo Verbeek legde voor rust al de basis (3-0) voor de ruime zege van 4-0.
Westlandia kende op sportpark De Hoge Bomen een flitsende start. Al na twee minuten spelen kon de Naaldwijkse aanhang juichen. Yordi van Beek bracht de 1-0 op het fraaie scorebord. De gastheren kwamen er nog beter voor te staan toen Rob Klop de tweede treffer liet aantekenen. Het was voor de Naaldwijkers een ongekende weelde, dat nog voor de pauze ook de derde treffer te bejubelen viel. Weer was Yordi van Beek de schutter.
Bij het betreden van het veld wist Westlandia dat het op rozen zat. Het was nu zaak om die voorsprong het eerste kwartier na de thee vast te houden, want dan zou Zwaluwen’30 geen kans meer hebben om nog langszij te komen. Omdat de duisternis al snel inviel, werd gelijk maar gebruik gemaakt van de nieuwe verlichting op het hoofdveld op De Hoge Bomen.
Toen Rob Klop zijn tweede doelpunt produceerde en het vierde van de middag van Westlandia zaten de drie punten definitief in de tas: 4-0. Trainer Verbeek haalde Ricoberto Luijando naar de kant en bracht Stefan Bron in. Met nog een half uur op de klok en een 4-0 voorsprong was er geen vuilte aan de lucht voor de thuisploeg. Schutter Yordi van Beek werd bedankt voor bewezen diensten en werd vervangen door Miquel van Dijk. Voor Zwaluwen’30 waren de druiven zuur. Het stond niet alleen met 4-0 achter maar inmiddels ook nog maar met negen man op het veld. In de stand kwam geen verandering meer en konden de Naaldwijkers met een knappe winst de warme kleedkamer opzoeken.
© Haaglanden Voetbal

(site Zwaluwen'30)

Zaterdag is het onbekende, maar zeer ervaren Zwaluwen'30 te gast op sportpark de Hoge Bomen.
De club uit Hoorn speelde, naast 5 seizoen in de hoofdklasse, in totaal al 15 seizoenen in de 1e klasse.
Westlandia heeft aanzienlijk minder ervaring, want de komende thuiswedstrijd is pas de 37e wedstrijd op het niveau van de 1e klasse Gelukkig hebben we wel een aantal spelers die o.a. bij FC 's-Gravenzande en bij Westlandia zondag gepokt en gemazeld zijn op een hoog niveau in het amateurvoetbal. Danny Bijl, Ricoberto Luijando, Rob Klop en/of Jasper van Dijk hebben mogelijk al tegenover Zwaluwen’30 in het veld gestaan. Die clubs troffen elkaar in 2011 in de nacompetitie en waren in seizoen 2015-2016 samen ingedeeld in de 1e klasse B. Volgens de wedstrijdverslagen heeft in ieder geval Westlandiaan Khalid El Menkouzi toen tegen Zwaluwen’30 gespeeld. Hij moest in de laatste thuiswedstrijd in de slotfase onder de lat, na rood voor zijn collega. Het mocht helaas niet baten, want de club uit Noord-Holland won toen met 4-0.
Komende zaterdag telt niet het verleden, maar de ervaring, de vorm, de fitheid van de groep en/of mogelijk ook de tactiek van de heren trainers. Zwaluwen'30 is na 4 verliespartijen op rij,  bezig aan een reeks van 5 wedstrijden zonder nederlaag. Door die extra 11 punten is men nu koploper van het rechterrijtje. Westlandia is dankzij 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden opgeklommen naar 9e plaats. Het kan, onder leiding van de heer van Waveren, een spannende pot gaan worden en als Westlandia zich net zo presenteert als tegen Vitesse D. ,wordt het ook weer een mooi weekend.
-----
nr. 9. Westlandia za. 2 won afgelopen speelronde overtuigend van koploper SC Monster (2-0). Het zou mooi zijn als tegen directe concurrent Honselersdijk (10e) deze goede lijn kan worden doorgetrokken. Wedstrijd begint om 12:00 uur op de Hoge Bomen