Pagina's

dinsdag 9 oktober 2018

13 oktober 2018 Heinenoord - Westlandia 2-0

Westlandia za1 komt van een koude kermis thuis uit Heinenoord.

Na een nogal hoog uitgevallen overwinning thuis tegen De Meeuwen(9 – 0) moesten de jongens van Roy Wasmus en Ruud Bijl uit naar de mannen van Heinenoord. En ze gingen vol goede moed. Het team, dat het vorige week zo goed deed, startte uiteraard ook tegen Heinenoord.

Oud-Westlandianen kom je overal tegen. Zo ook in de ploeg uit Voorne Putten. Zes jaar geleden maakte Nick Jonkman de overstap van Westlandia naar Heinenoord. Hij ging voorop in de strijd tegen zijn oude vereniging. Vanaf het allereerste begin van de wedstrijd deelde de thuisploeg de lakens uit. Het begon met een vrije trap op de vuisten van Stijn van Beek en even later werkte Marvin Strik een niet te missen kans toch nog naast het doel van dezelfde Stijn van Beek. Westlandia kreeg met Vince van der Knaap ineens een vrije kans. Zijn schot werd nipt gestopt door de keeper van Heinenoord.
Er was één ploeg die vrij uit en vol op de aanval speelde. Dat was Heinenoord. Doelman Stijn van Beek en de verdediging onder leiding van Danny Bijl hadden er hun handen en voeten vol aan. Aanvallend konden de groen-witten niet zoveel potten breken. Er was een mogelijkheid in 13-de minuut. Miquel van Dijk speelde zich op rechts vrij en gaf de bal hoog voor richting Tim van der Voort. Die nam de bal meteen op de slof. Net naast.
Veel aanvallen van Westlandia smoorden in een overvol middenveld. Heinenoord slaagden er wel regelmatig in om gevaarlijk te worden. Over links en over rechts werden steeds spelers de diepte ingestuurd, waardoor de Westlandse verdediging voortdurend onder druk stond. Een aantal corners en verre inworpen van Heinenoord maakten het er niet gemakkelijker op.
In de 32-ste minuut kreeg Westlandia een vrije trap op een aantrekkelijke plek, nadat Oalid Faik gevloerd was. Tim van der Voort schoot de bal net over. Niet veel later lepelde Remco Buist, helemaal vrij voor het doel de bal over.
Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Vriesenga was het raak voor de thuisploeg. Uit een perfecte voorzet van rechts door Remco Buist kopte Mitch Fransen de bal in het doel. 1 – 0. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft ging de wedstrijd verder alsof er geen rust geweest was. Heinenoord ging verder waar het voor de rust gebleven was: De verdediging van Westlandia het leven zo zuur mogelijk maken. Aanvallen, hoekschoppen en schoten vlogen Stijn van Beek en co om de oren. Een tweede doelpunt bleef dan ook niet uit. De voorzet was weer van Remco Buist en het doelpunt van Marvin Strik. 2 – 0. Er waren kansen op 3 – 0, maar zover kwam het niet.

In de 65-ste minuut kreeg Westlandia de kans om terug te komen in de wedstrijd. Miquel van Dijk werd in het strafschopgebied aangespeeld, wilde uithalen en werd onderuit geschoffeld. De strafschop was niet aan Tim van der Voort besteed. Zijn schot werd door keeper van Heinenoord, Nick Vervoort gestopt. Hierna begon het grote wisselen. Marvin Vollebregt voor Shane Bruinen, Floris Groot voor Rick van Schie. Later werd Timothy le Duc nog vervangen door Ricardo van der Zalm. Heinenoord miste middels Richard Stolte nog een niet te missen kans.
Roy Wasmus dirigeerde Oalid naar de linkerspits, waardoor Westlandia gevaarlijker werd. Heinenoord eindigde de wedstrijd met 10 man. Scheidsrechter stuurde Jordey van Dam uit het veld na 2x geel. De tweede gele kaart (86-ste minuut)was vanwege het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal voor een vrije trap voor Westlandia. Het bleef 2 – 0.
Westlandia was na een week koploper af.

Opstelling van Westlandia:Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc>< Ricardo vd Zalm, Danny Bijl(a), Shane Bruinen>< Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Vince vd Knaap, Rick van Schie, Floris Groot,<> Tim vd Voort, Oalid Faik, Miquel van Dijk
Berkel 2 – Westlandia 2
Eindstand:4 - 3

Het was zowel voor zaterdag 1 als -2 een goede speelronde om de aanvalspatronen en de scherpte voor de goal te oefenen. Dat er 9 en 14 goals werden gemaakt,  lag enerzijds aan de kracht van de tegenstanders, maar zeker ook aan de speldiscipline en uitgevoerde tactiek.
De laatste keer dat we zo'n productieve competitiewedstrijd met het 1e team speelden, scoorden we 13x tegen Zuiderpark. 6 weken daarvoor ging TranvaliaZW met 8-0 huiswaarts. Dat was echter wel een aantal jaar geleden in de 3e klasse.

In de komende wedstrijd tegen Heinenoord zal Westlandia zeker meer weerstand kunnen verwachten. Die club greep vorig jaar net naast het toetje door "slechts" 4e te worden in 1B.
Dit seizoen hebben ze 3x, tegen gerenommeerde clubs: Deltasport, Kloetinge en RVVH, de punten gedeeld.  Net als Heinenoord allemaal clubs die ooit in de hoofdklasse hebben gespeeld.
Uit de media valt op te maken, dat Heinenoord in deze competitiewedstrijden op voorsprong kwam, maar door kleine foutjes toch de winst liet glippen.

Het wordt voor het eerst dat zaterdag 1 in de competitie aan moet treden in Heinenoord. Voor diverse spelers van de selectie liggen daar nog wel mooie herinneringen. Zij hebben namelijk in het verleden o.a. deelgenomen aan het mooie jaarlijkse Pinkstertoernooi voor de C-jeugd. De beker, die Westlandia een aantal maal gewonnen heeft, was groter dan menig C-spelertje uit die tijd.

Met die ervaring op zak en de goede resultaten van de afgelopen weken, gaan we vol vertrouwen naar de Tienvoet in Heinenoord. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Vriesenga. Aanvang 14:30 uur
-----
Westlandia za. 2 gaat op bezoek bij nr. 5 Berkel 2. Met 9 uit 3 zullen de mannen van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk de ongeslagen status vast willen houden. Aftrap van de uitwedstrijd is om 11:30 uur
-----
Het 3e verloor afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen. Koploper Vitesse D. was te sterk Tegen CWO 2 (ook 3 gespeeld 4 punten) kan op de Hoge Bomen zaterdagmiddag de draad weer opgepakt worden. Wedstrijd begint om 14:30 uur