vrijdag 26 oktober 2018

27 oktober 2018 RVVH - Westlandia 1-4

Westlandia za1 maakt korte metten met RVVH.

Afgelopen zaterdag trad Westlandia za1 aan tegen RVVH, een vereniging die dit jaar zijn honderdjarig bestaan aan het vieren is, en een vereniging die in het seizoen 1966-1967 landskampioen werd bij de zaterdagamateurs. Dat zijn prima geluiden uit het verleden, maar meer niet. Dat bleek in de wedstrijd op het veld aan de Sportlaan in Ridderkerk. Het ene jaar is het andere niet. RVVH is een prima vereniging met een moderne sportaccommodatie, waar de ware RVVH-supporter nog zijn eigen ‘supporterskot’ heeft pal naast het veld vlak bij het scorebord.
De trainersstaf van Westlandia had ervoor gekozen om enkele wissels toe te passen in de basisopstelling. De jongelingen begonnen op de bank. Dennis Verbeek, Hamza el Yddri en Marvin Vollebregt startten in de basis.
Het eerste gedeelte van de wedstrijd kende een rustig kabbelend verloop met hier en daar een kans, zoals een vrije trap voor Westlandia in de 2-de minuut. Danny Bijl schoot in de muur en een afstandsschot van Jessie Proost, dat maar rakelings naast het doel van Stijn Verbeek zeilde. Opvallend was, dat de aanvallen van RVVH vaak ‘stierven in goede bedoelingen en in de Westlandse buitenspelval. Bovendien had de thuisploeg de pech dat binnen een half uur 2 spelers vanwege blessures het vervangen moesten worden. Kortom er gebeurde niet zoveel spannends, totdat er in de 36-ste minuut door de spitsen van Westlandia een werkelijk vloeiende aanval op de mat gelegd werd. Op links kwam Oalid Faik aan de bal. Hij passeerde een mannetje en legde de bal op de kuif van Vince vd Knaap. Die zag Hamza al het strafschopgebied insteken en legde de bal panklaar. Hamza maakte het karwei vakkundig af. 0 – 1.
Niet veel later in de 38-ste minuut werd Vince vd Knaap onderuit gehaald in het strafschopgebied toen hij daar met bal aan de voet op weg naar het doel was. Het was een gevalletje noodrem van verdediger Wouter Swart. (zie foto’s) Oalid Faik nam de penalty. Met een tussenpas in zijn aanloop liet hij keeper Danny Spelde kansloos. 0 – 2
Westlandia za1 kwam in 2 minuten tijd op een voorsprong van 2 doelpunten. Dat heet effectief spelen.
RVVH zette nog wel aan, maar voor de rust werd er niet meer gescoord. In de rust ging het nog even over de strafschop van Oalid. Een ‘Oalid-kenner’ gaf aan, dat hij hem nog nooit een penalty had zien missen.
RVVH begon fel aan de tweede helft, maar had pech in de afwerking en heel vaak klonk ook in de tweede helft het fluitje van scheidsrechter Dam vanwege buitenspel. Na zo’n 10 minuten spelen in de tweede helft viel het volgende doelpunt Rick van Rijn was weer eens op rechts opgestoomd langs de lijn. Dat leverde een ingooi op. Die nam hij zelf. Nadat hij de bal had teruggekregen, draaide hij de bal voor het doel. Het was Vince vd Knaap die de 0 – 3 inknikte.
Twee minuten later was het weer prijs. Tim vd Voort veroverde de bal en kon alleen op het doel afgaan. Vince vd Knaap liep met hem mee op. Een tikje breed naar Vince maakte de keeper kansloos. 0 – 4.
Westlandia za1 kwam in 2 keer 2 minuten op 0 – 4. Dat heet korte metten.
In het verdere verloop van de wedstrijd werden er 3 spelers gewisseld in het elftal van de Westlanders. In de slotminuten schoot RVVH de nul van het scorebord. Brandon Könemann zorgde na een flipperkastsituatie voor de ogen van Westlandia doelman Stijn van Beek voor 1 – 4. Dat werd ook de eindstand.

RVVH – Westlandia za1
Ruststand: 0 – 2
Eindstand: 1 – 4
Opstelling van Westlandia
Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt,
Oalid Faik><Shane Bruinen, Dennis Verbeek><Rick van Schie, Vince vd Knaap, Hamza el Yddri><Miquel van Dijk, Tim vd Voort.
Westlandia za2 – IJVV de Zwervers
Eindstand: 7 – 2
Doelpuntenmakers: Rob Klop(3x), Stef Geertsema(2x), Rico Sterrenberg en Merveille (een speler uit O19)

RVVH in 2×2 minuten fors onderuit

De thuiswedstrijd tegen Westlandia leverde RVVH wederom niet het gewenste resultaat op. De Ridderkerkers verloren opnieuw punten door met 1-4 te verliezen van de Naaldwijkers. Na een zeer acceptabel half uur van Ridderkerkse zijde, met mogelijkheden voor Brandon Könemann, Jessie Proost en Kader Diop en met helaas al wel twee wissels als gevolg van blessures, ging het in twee minuten kort daarna ineens knap mis. Eerst profiteerde Hamza el Yddri van balverlies en schoot prima de 0-1 in de touwen. Nauwelijks een minuut later ging het achterin verdedigend fout waarna Wouter Swart een tegenstander ‘torpedeerde’ binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter Dam naar de stip wees. De penalty werd feilloos binnengeschoten door Oalid Faik, 0-2. Dit was ook de niet verwachte ruststand. Na de rust hoopte iedereen op een snelle aansluitingstreffer maar die kwam er nooit. Sterker nog, binnen een kwartier was de wedstrijd volledig gespeeld. In de 54e minuut kon Vince v.d. Knaap de bal via de binnenkant van de paal binnenwerken voor de 0-3. Twee minuten later was het weer raak toen na wederom zwak ingrijpen ineens drie groen witten op Danny Spelde af konden gaan. Tim v.d. Voort plaatste de bal op het juiste moment naar v.d. Knaap die vervolgens de 0-4 binnenschoot. Daarmee verzandde de wedstrijd in een plichtmatig partijtje. In de slotfase kon Könemann de spreekwoordelijke eer nog redden met de 1-4 maar toen waren er al de nodige toeschouwers vertrokken. Er hing daarna zelfs nog een tweede Ridderkerkse treffer in de lucht maar die bleef uit en had ook de nederlaag niet kunnen voorkomen. RVVH – Westlandia 1-4 (0-2) 37. El Yddri 0-1 39. Faik 0-2 (strafschop) 54. V.d. Knaap 0-3 56. V.d. Knaap 0-4 88. Könemann 1-4 Scheidsrechter E. Dam gaf geel aan Proost, Spelde en Lioe Anjie (allen RVVH) en aan Olsthoorn
(Westlandia). Opstelling RVVH: Spelde, Lioe Anjie, van Leenen, Swart (62. Messina), Eggers, Merencia (35. Boers), Proost, Cleef (19. El Koubai), Sprangemeijer, Diop en Könemann.

Bron RVVH

Westland treft voormalig landskampioen

Westlandia gaat komende zaterdag op bezoek bij nr. 3 RVVH.
De Ridderkerkse Voetbalvereniging Hercules heeft na 5 wedstrijden pas 2 punten behaald en zal zeker voor eigen publiek willen gaan voor de 1e overwinning van het seizoen.
Dat zijn ze eigenlijk wel aan hun stand verplicht, want in seizoen 2015-2016 speelde de voormalig landskampioen bij de amateurs, nog op het hoogste amateurniveau.

De enige tegenstander in 1B waar we allebei al tegen gespeeld hebben is Heinenoord. Wij verloren in de Hoekse Waard met 2-0 en RVVH pakte op sportpark Ridderkerk 1 punt.
Het scorende vermogen laat echter (nog) te wensen over. Men heeft pas 3x de keeper van de tegenstander kunnen verschalken. Beide teams hebben al 9x extra af moeten trappen

Afgelopen zaterdag werd Westlandia een groot deel van de wedstrijd afgetroefd door BVCB (3-6). Het was voor alle volgers een verrassing dat we vlak voor rust nog op 1-1 kwamen. Na de thee was de tegenstander zeer doeltreffend en liep Westlandia achter de feiten aan.
Door in de slotfase volle bak op de aanval te gaan, kwamen de groen-witte supporters nog een beetje aan hun trekken

Komende zaterdag hebben we zeker weer de vorm en strijdlust van de wedstrijden tegen Brielle en Honselersdijk nodig om de broodnodige 3 punten bij te schrijven.
Vanaf 14:30 uur geven scheidsrechter Dam en 2 neutrale assistenten leiding aan deze wedstrijd aan de Sportlaan 12 (2982 SN) in Ridderkerk.
-------
Westlandia za. 2 speelde zaterdag voor de beker bij VVOR. De mannen van Ron Janssen en Hans v.d. kruk wonnen overtuigend met 5-0.
In de competitie wacht komende zaterdag om 12:00 uur nr. 7 IJVV De Zwervers. Om in het spoor te blijven van koploper Soccer Boys (3 punten verschil) zal dus op de Hoge Bomen gewonnen moeten worden.
-------
Westlandia za. 3 schakelde dinsdagavond knap Zwaluwe 2 (res. Hoofdklasser) met 4-3 uit in de beker. Het 2e van Die Haghe, (verantwoordelijk voor de degradatie van zaterdag 2 ) is komende ronde de tegenstander. Aftrap bij de nr. 8  is 12:00 uur. op sportpark Ockenburgh

Zou mooi zijn als we deze keer wel successen kunnen vieren tijdens Das große Papenfest 2018 van komende zaterdag