dinsdag 2 oktober 2018

6 oktober 2018 Westlandia - De Meeuwen 9-0

Westlandia za1 jaagt De Meeuwen in De Hoge Bomen.

Westlandia was zaterdag 6 oktober gastheer voor De Meeuwen uit Zoutelande.
De Zeeuwse ploeg had uit 2 wedstrijden nog geen enkel punt behaald en was naar Naaldwijk afgereisd met de 17-jarige junior Yoeri Meijer die als doelman in de basis moest starten, omdat zowel de eerste als de tweede keeper geblesseerd waren. Voorzitter Piet Lampert was bescheiden over de kansen van zijn Meeuwen.
Westlandia za1 startte met precies dezelfde spelers, als tegen Honselersdijk. De groen witten begonnen voorbeeldig aan de wedstrijd. Na 2 minuten lag de 1 – 0 al in het net. Uit een vrije trap van Miquel van Dijk, hard en laag voor het doel, maakte Tim van der Voort zijn eerste competitiedoelpunt. Vervolgens liet Westlandia het een beetje lopen. De aanvallen strandden allemaal in de compacte verdediging van De Meeuwen. De gasten uit Zoutelande kregen zelfs goede doelkansen. Het was Delano Langezaal die een bal in de korte hoek schoot. Stijn van Beek stopte dat schot. Westlandia werd serieus in de verdediging gedrongen.
In de 25-ste minuut kreeg Vince Olsthoorn de gelegenheid om langs De Meeuwen te slalommen. Met een bekeken schotje tekende hij de 2 – 0 aan.
In de 41-ste minuut was het de beurt aan Oalid Faik om te scoren, nadat een schot van Vince van der Knaap voor zijn voeten kwam. 3 – 0.
Net voor het rustsignaal van scheidsrechter Rembrand Duindam kreeg Tim van der Voort een ‘zaaier’ van een verdediger. Dat betekende een strafschop. Tim nam hem zelf, hard en zuiver in de linkerhoek. Met een comfortabele ruststand van 4 – 0 zochten onze mannen de kleedkamer op.

In de rust sprak voorzitter Piet Lampert vol bewondering over het spel van Westlandia ’Het is alsof je tegen Barcelona speelt.’ En WOS-verslaggever Johan Voskamp had het over een ‘kat en muis spelletje’. Trainer Roy Wasmus had naast 4 doelpunten ook enkele mindere dingen gezien in de eerste helft. Hij hield zijn spelers voor om in de tweede helft dominant te blijven spelen. Om steeds druk te zetten, om in een hoog tempo te spelen en om via de zijkanten te spelen.
In de tweede helft waren al die aanwijzingen zichtbaar in het spel. De Meeuwen werden teruggedrongen en vastgezet op eigen helft. De ‘dappere vogels’ kwamen nauwelijks over de middellijn. En er kwam bijna rook uit het scorebord vanwege de vele doelpunten. Met een prima schot vanaf links zorgde Oalid Faik voor 5 – 0. Aanvoerder Danny Bijl rook ook zijn kans en schoof regelmatig mee naar voren.
Bij De Meeuwen kreeg Stijn Luteijn zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg uit Zoutelande na ongeveer een uur met 10 man verder moest.
Marvin Vollebregt en Floris Groot kwamen voor Vince Olsthoorn en Miquel van Dijk. Shane Bruinen schoof naar de spits en zorgde in de 65-ste minuut voor 6 – 0. Vijf minuten later was het weer raak. Tim van der Voort tikte de bal in de voeten van de inkomende Danny Bijl. Die vervolgens geen moeite om de 7 – 0 op het scorebord te brengen.
Niet veel later kwam Hamza el Yddri voor Oalid Faik.
Met een kort tikje zette Shane Bruinen Floris Groot vrij voor het doel. 8 – 0.
Westlandia had ook Vince van der Knaap nog op het veld staan. Met een omhaal vanaf 1 meter maakte hij het mooiste doelpunt van de middag. 9 – 0.
Wat een wedstrijd en wat een doelpunten. Roy Wasmus en Ruud Bijl glommen van trots. Met name in de tweede helft hadden zij een team gezien, dat had gedaan, wat zij hadden gevraagd.
Volgende week wacht Heinenoord uit. ‘Die wedstrijd kan ik u nu al aanbevelen.’ Dat waren de afsluitende woorden van speaker Chris Koehler.
Om in te lijsten is ook de ranglijst in de 1-ste klasse B na drie wedstrijden spelen. Westlandia is koploper met 7 uit 3. En 11 doelpunten voor en 1 tegen.
Westlandia za1 – De Meeuwen
Ruststand: 4 – 0
Eindstand: 9 – 0
Opstelling van Westlandia
Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl(a), Shane Bruinen, Rick van Schie, Vince van der Knaap, Vince Olsthoorn>(< Floris Groot), Tim van der Voort, Oalid Faik>(< Hamza el Yddri), Miquel van Dijk>(<Marvin Vollebregt).
Westlandia za2 – Jodan Boys 3
Uitslag: 14 – 0
Doelpuntenmakers: Yordi van Beek 5x, Remy de Bliek 4x, Rico Sterrenberg 2x, Edwin Vijverberg 1x (penalty), Luuk van Holsteijn 1x (penalty), Ricardo vd Zalm.
JvdM

Westlandia verplettert De Meeuwen

Bron Omroep Zeeland
De Meeuwen heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren. Westlandia was met maar liefst 9-0 te sterk voor de ploeg van trainer Daan Eikenhout, die na drie wedstrijden nog zonder punten is en op de laatste plaats in de 1e klasse B staat.
Het lijkt een zwaar seizoen te worden voor de ploeg uit Zoutelande. De Meeuwen moest in drie wedstrijden al 16 tegentreffers slikken, eerder werd al met 5-1 verloren van Rijsoord en was Forum Sport met 2-0 te sterk.
De Meeuwen miste de eerste en tweede keeper door blessures, waardoor Eikenhout genoodzaakt was de jonge Yoeri Meijer te laten debuteren. De keeper speelt normaal gesproken in het hoogste jeugdelftal van de ploeg uit Zoutelande. Het werd niet het debuut waarop Meijer zal hebben gehoopt.

De thuisploeg kwam al na drie minuten op voorsprong, Tim van der Voort haalde met links uit en zag zijn schot in het net verdwijnen. De Meeuwen herstelde zich van deze vroege tegenslag en ging beter spelen. Na twintig minuten leek te scoren maar de keeper van Westlandia redde knap en hield De Meeuwen van de verdiende gelijkmaker. Westlandia strafte de misser vijf minuten later af, Vince Olsthoorn breidde de voorsprong uit en vijf minuten voor rust deed ook Oualid Faik een duit in het zakje. Op slag van rust kreeg Westlandia ook nog een strafschop en het was Van der Voort die mocht aanleggen, hij faalde niet en maakte zijn tweede van de middag.

Na rust ging Westlandia op dezelfde voet verder, na een kwartier in de tweede helft maakte ook Faik zijn tweede. Een kleine tien minuten later scoorde Bruinen de 6-0 en moest De Meeuwen tot overmaat van ramp met 10 man verder. Stijn Luteijn kreeg een rode kaart en werd van het veld gestuurd.
Vlak hierna viel de 7-0 door Bijl. De aanvalshonger van Westlandia was nóg niet gestild, Groot maakte de 8-0 en een minuut later scoorde Van der Knaap de 9-0.

Bijzonderheden: Luteijn met rood van het veld gestuurd (67)
Opstelling De Meeuwen: Meijer, Huibregtse, Boogaard, Luteijn, Houterman, Melis, Langezaal, Van de Woestijne (Eikenhout/75), Janse, De Nooijer, Francke

De wedstrijd tegen komende tegenstander De Meeuwen vraagt van de Westlandianen weer een compleet andere mindset dan de vorige 2 competitiewedstrijden.
Eerst was er de wedstrijd tegen favoriet Brielle (getipt voor één van de prijzen in 1B ), daarna volgde de beladen derby tegen Honselersdijk.
Nu wacht er voor zaterdag 1 een duel tegen een onbekende tegenstander die laatste staat op de ranglijst van 1B.
We weten uit het verleden dat dergelijke duels voor Westlandia altijd lastig zijn, denk alleen maar aan ons thuisduel in januari van dit jaar tegen Marken.........

De tegenstander
De Meeuwen bestaat al 70 jaar, maar speelt dit seizoen pas voor het eerst op het niveau van de
de 1e klasse. De club uit Zoutelande werd in mei 2018 in het 5e seizoen in de 2e klasse afgetekend kampioen.
Het nieuwe seizoen valt voor de Zeeuwen nog niet mee. In de bekerpoule werd men 4e met slechts een puntendeling tegen Arnemuiden. In die wedstrijden werden de nieuwe spelers getest.
Bij de start van de competitie greep de trainer terug naar de vertrouwde namen. Er werd wel beter gespeeld, maar het leverde nog geen punten op (thuis tegen Forum Sport 0-2 en RVVH uit 1-5).
Trainer Eikenhout gaf in de media aan dat zijn ploeg leuk mee speelt op dit niveau, maar nog teveel fouten maakt en zodoende de deksel op de neus krijgt. Noodgedwongen zal hij zijn tactiek aan gaan passen en dan maar een keer met lelijk voetbal 3 punten pakken.

Hoe staan wij er zelf voor?
Afgelopen. week werd er door de spelersgroep van Westlandia, maar ook door de volgers, verwachtingsvol uitgekeken naar de derby op de Strijphorst. Wij hadden het meeste balbezit en het beste van het spel. Toch waren de kansen schaars. Na de goal van Vince v.d. Knaap veranderde Honselersdijk van tactiek en kwamen we meer onder druk te staan. Een ongelukkig moment in onze verdediging kostte uiteindelijk 2 punten.
In vergelijking met de oefenwedstrijd tegen Honselersdijk in augustus, heeft de selectie wel stappen gemaakt. We controleerden grote delen van de wedstrijd en o.a. jonkies Shane Bruinen en Rick van Schie passen zich snel aan het niveau aan.
Daar staat tegenover dat trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl, na de geblesseerde Levi Gardien, weer een verdediger af zagen haken. Rody Bakker raakte afgelopen donderdag op de training zwaar geblesseerd aan zijn knie. Zijn herstel zal de nodige tijd in beslag gaan nemen.

De thuiswedstrijd tegen De Meeuwen start om 14;30 en staat onder leiding van de heer Duindam.

Westlandia za.2
Het 2e team hield zaterdag bij DSVP (3-1 winst) kranig stand. Nadat alle wissels  in het veld stonden, vielen er in de slotfase nog 2 spelers uit. De resterende 9 man sleepten toch de 3 punten uit het vuur. De mannen van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk treffen zaterdag om 12:00 op de Hoge Bomen het nog puntloze De Jodan Boys 3.

Westlandia za. 3
Het 3e speelde zaterdag 2-2 tegen Schipluiden en heeft na 2 duels 4 punten. Komende zaterdag gaan de groen-witten op bezoek bij Vitesse Delft 3. Dit team is nog zonder puntverlies mede koploper in de res. 2e klasse. Dat wordt een mooie graadmeter voor het gepromoveerde Westlandia.