15 december 2018 Westlandia - Kloetinge 0-3

Westlandia za1 heeft weinig in te brengen tegen een beter Kloetinge.

Het weer zorgde op zaterdag 15 december niet voor warme gevoelens en het spel van Westlandia za1 tegen vv Kloetinge ook niet.
Een koude straffe wind stond dwars over het veld en het was voor de spelers niet echt uitdagend om te spelen. De tenues van de spelers varieerden van Westlandia shirt met korte mouwen( Timothy le Duc) en spelers met thermisch ondergoed, de handen verstopt in de mouwen en de korte broek zo laag mogelijk en de sokken zo hoog mogelijk.
 Uit Kloetinge waren ’De Fanaties’ meegereisd. Dat is een groep trouwe supporters met enkele buitensporig grote vlaggen. Zij hielden zich warm met fanatiek zwaaien. En dat was eigenlijk hartverwarmend en geestverruimend. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Afalah en hij deed het naar behoren. ‘Er stond een rapporteur langs de lijn’, zei hij later.

De gasten uit Kloetinge begonnen goed aan de wedstrijd en het spel speelde zich vooral af op de helft van Westlandia. In de begin was er een goed schot van Ramon Janson, maar geen doelpunt. De eerste aanvallende groen witte impuls kwam van Hamza el Yddri, die keeper Nando Pijnenburg van Kloetinge stoorde bij het uitschieten van een bal. Dat leverde het gewenste effect. Hij schoot de bal in de voeten van Vince van der Knaap, onze topscorer met 10 doelpunten. Deze keer belandde zijn inzet op de paal.Dat was in de 13-de minuut
Twee minuten later, in de 15-de was het raak voor Kloetinge. Remco van Tiggele had er twee pogingen voor nodig, want Stijn stopte de eerste inzet. Bij de tweede poging was het raak. 0 – 1. In de 20-ste minuut verzond Mike Brouwer een afgemeten voorzet op het hoofd van Tim van der Voort. Die kopte terug op Vince van der Knaap. Deze bal ging ruim naast. In de slotfase van de eerste helft, was Kloetinge weer aan de beurt voor een gevaarlijke actie. Na een overtreding op Hamza kreeg Westlandia een vrije trap op 15 meter van het strafschopgebied. Bijna heel Westlandia verzamelde zich in het Kloetinger strafschopgebied. Vince Olsthoorn slingerde de bal in het overvolle doelgebied op het hoofd van een kloeke Kloetingse verdediger. Die kopte de bal uit de verdediging en via een razendsnelle uitval kwam de bal bij Ramon Janson. Dat betekende 0 – 2 en de ruststand.

In de tweede helft kwam Miquel van Dijk voor Mike Brouwer. Westlandia toonde zich in de tweede helft aanvallender, maar Kloetinge toonde zich gevaarlijker. Marvin Vollebregt kopte een bal van de doellijn. Hamza had in de 60-ste minuut een goede actie, waarbij zijn schot via de vuisten van de Kloetinger keeper uit het doel werd geranseld. Tim van der Voort had weinig geluk toen hij na een voorzet van Shane Bruinen zijn schot uit de draai dankzij de samenwerking van de paal en de keeper niet in het doel zag verdwijnen. Shane Bruinen was in het veld gekomen voor Marvin Vollebregt. In de 77-ste minuut werd het 0 – 3. Maarten van Vooren werd in het strafschopgebied van Westlandia gevloerd. Remco van Tiggele schoot de 0 – 3 beheerst achter Stijn van Beek. Floris Groot kwam voor Dennis Verbeek. Doelpunten vielen er niet meer. De uit Kloetinge meegekomen supporters juichten zich warm en vierden uitbundig feest met groene walmen uit rookpotten. Westlandia is inmiddels te vinden in het rechter rijtje.
Komende zaterdag spelen de mannen van Roy Wasmus de bekerwedstrijd tegen Be Fair in Waddinxveen.

Westlandia za1 – Kloetinge 0 - 3 Ruststand: 0 – 2 Eindstand: 0 – 3 Opstelling: Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt<>Shane Bruinen, Vince Olsthoorn, Mike Brouwer<>Miquel van Dijk, Dennis Verbeek<>Floris Groot, Vince van der Knaap, Hamza el Yddri, Tim van der Voort. Westlandia za2.
Geniet al van de winterstop.

Komende zaterdag komt VV Kloetinge voor de eerste maal voor een competitieduel naar de Hoge Bomen . Onze tegenstander heeft een lange staat van dienst in het zaterdagvoetbal opgebouwd, hetgeen mag blijken uit 16 seizoenen hoofdklasse.
De Zeeuwse club speelt nu  echter al weer voor het 4e achtereenvolgende seizoen in de 1e klasse en heeft natuurlijk nog steeds de ambitie om terug te keren naar dat hogere niveau.
Een moeizame start is er debet aan dat men in de achtervolging moet op Rijsoord, SHO en BVCB.
Na 4 overwinningen op rij, kwam er afgelopen zaterdag opnieuw een kink in de kabel, want er werd thuis met 4-2 verloren van  SV Poortugaal. Daarbij moet wel aangetekend worden dat diverse sterkhouders van het team niet inzetbaar waren en dat de keeper van de Zeeuwen rood kreeg tijdens de wedstrijd. Hij staat dus zaterdag in Naaldwijk niet onder de lat.
Kloetinge staat nu op de 4e plaats in 1 B. In uitwedstrijden hadden ze slechts 5 goals nodig om 8 punten te pakken.

Ook Westlandia verloor zaterdag en nog wel onnodig. Daar waar we thuis tegen Deltasport in de laatste seconden nog een punt wist veilig te stellen, gebeurde bij SHO het omgekeerde.
De trainer van de ploeg uit Oud-Beijerland had aangegeven dat de verdediging van Westlandia kwetsbaar is en gemiddeld 2 goals per wedstrijd moest incasseren, dus de druk moest op de ketel blijven.
Zijn voorspelling kwam meer dan uit, want onze ervaren 4 verdedigers (samen goed voor ruim 400 KNVB-duels in zaterdag 1) werd in de 2e helft nog 4x gepasseerd.

Dit seizoen hebben we tegen clubs uit de top 5 nog geen punten weten te pakken. In diverse duels was dat wel mogelijk geweest.
Laten we hopen dat het in de laatste thuiswedstrijd van 2018, die onder leiding staat van de heer Kool wel gaat gebeuren. Aftrap is weer om 14:30 uur.

Volgende week zaterdag staat er nog een bekerwedstrijd op het programma. Zaterdag 1 speelt dan bij Be Fair.
----

Debutant Zaterdag 3 heeft, dankzij een prima reeks, de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 5e plaats in de res. 2e klasse.
Komende zaterdag kan men tegen het 4e team van Jodan Boys overwinteren in het bekertoernooi. Aftrap op de Hoge Bomen is ook om 14:30 uur
---

Zaterdag 2 geniet al van een verdiende winterstop. Men sloot 2018 af met een mooie 1e plaats in de competitie.
In de beker moest men echter dinsdag j.l. het onderspit delven tegen het 2e team van Noordwijk (res. Hoofdklasse).