dinsdag 4 december 2018

8 december 2018 SHO Westlandia 4-3

Westlandia za1 speelt voor Sinterklaas in Oud-Beijerland.

Westlandia ging afgelopen zaterdag in Oud-Beijerland op bezoek bij Steeds Hooger (SHO) op het winderige sportpark “De Kikkershoek” in het open land van de Hoeksche Waard. De wind was een belangrijke (storende) factor. Hij stond dwars over het veld. Het verloop en de uitslag van de wedstrijd gaf aan dat je hem beter tegen kon hebben.
SHO begint met veel energie en met de stevige wind in de rug aan de wedstrijd. Het eerste werk voor Stijn van Beek was het onschadelijk maken van een schotje van Geert Bakker. Die redding verliep nog wat onwennig. Niet veel later had hij een stijlvolle redding op een kopbal van Robin Winkels na een vrije trap van Geert Bakker.
Na 19 minuten kreeg Westlandia de eerste kans. Hamza el Yddri werd door Oalid Faik goed vrij gespeeld. Hamza’s schot werd gestopt door SHO keeper Peter Konings. Langzamerhand kreeg Westlandia meer grip op het spel van de Oud-Beijerlanders. De Westlandse buitenspelval werkte een aantal keren effectief. Maar de groen witte aanvallen waren te simpel: Lange ballen op Vince van der Knaap leverden geen bibberbenen op in de verdediging van de thuisploeg.
Na een half uur bestookte Vince Olsthoorn het vijandelijke doel. Deze bal was voor de keeper. Bij de volgende Westlandse actie was het wel raak. Mike Brouwer stuurde Vince van der Knaap het strafschopgebied in. Zijn schot kaatste via de verre paal het doel in. 0 – 1. Vlak voor de rust, in de 43-ste minuut werd het 0 – 2. Oalid Faik maakte op rechts een actie ter hoogte van de cornervlag. Op een vlagsignaal van de onafhankelijke grensrechter kreeg Westlandia een vrije trap. Vince Olsthoorn gooide de bal in de pot. In een mêlee van spelers stond Vince van der Knaap op de goede plek om de bal binnen te tikken. Westlandia ging met een onverwachte en comfortabele voorsprong de rust in. 0 – 2

In de tweede helft ging Westlandia met de wind in de rug door waarmee het in de eerste helft geëindigd was: Met aanvallen. Al heel snel probeerde Vince van der Knaap een fraai lobje na een naar voren geschoten bal. De bal kwam op het dak van het doel. Heel SHO haalde opgelucht adem. Rond de 50-ste minuut kreeg Westlandia 3 corners op rij. Die werden met grote accuratesse en met de wind mee door Mike Brouwer in de doelmond gedraaid. Keeper Peter Konings had de grootste moeite met die ballen.
Na een uur spelen nam Giovanni Breevaert een voorzet in een keer op de slof. Stijn van Beek had geen verweer. Dat betekende de 1 – 2. En zoals later zou blijken de ommekeer in de wedstrijd, want 6 minuten later lag de 2 – 2 in het net achter Stijn van Beek na een schot van Bob Vermunt.
Tim van der Voort kwam erin voor Oalid Faik. En Rob Klop kwam voor Mike Brouwer. Tim van der Voort werd de diepte in gestuurd. Zijn ziedende schot kwam op de vuisten van de keeper van SHO.
Stijn van Beek redde twee keer, waarna Vince van der Knaap de bal naar de inkomende Tim van der Voort kopte. Het schot ging over.
In de 80-ste minuut werd Bob Vermunt door Stijn van Beek onreglementair afgestopt. Dat betekende een penalty voor SHO. Geert Bakker schoot zijn ploeg naar een 3 – 2 voorsprong.
In de slotfase maakten we de wonderbaarlijke wederopstanding van Kevin Angel Queijo mee. Eerst lag hij aangeslagen op de grond, maar toen SHO succesvol uitbrak, sprintte hij ineens op volle snelheid naar voren om ook nog bijna te scoren.
Vince van Hagen kwam voor Vince Olsthoorn. In de 93-ste minuut was Danny Bijl mee naar voren getrokken. Er werd een overtreding op hem gemaakt vlak buiten het strafschopgebied. Rob Klop nam de bal. In een overvol strafschopgebied kreeg Danny Bijl de bal ineens voor zijn voeten. Toen schoot hij hem er maar in. 3 – 3.
In de 94-ste minuut kreeg SHO nog een corner. Bob Bison kopte de bal binnen. 4 – 3. En zo verloor Westlandia een wedstrijd die de ploeg niet had mogen verliezen.
De teleurstelling was na afloop van de wedstrijd groot in de Westlandse kleedkamer. In zijn analyse van de wedstrijd gaf trainer Roy Wasmus aan, dat zijn ploeg tot aan de 60-ste minuut goed had gespeeld. Het stond goed. Het was jammer, dat we het derde doelpunt niet maakten. De 4 tegendoelpunten kwamen allemaal voort uit persoonlijke fouten. Vrij vertaald hoorde je Roy zeggen: We gaven verlate sinterklaascadeautjes weg.
Na afloop van deze bewogen wedstrijd deelde Roy aan de spelersgroep mee, dat hij na dit seizoen niet doorgaat als trainer van Westlandia za1.’Een combinatie van factoren’ is er de oorzaak van, dat hij deze beslissing heeft genomen. Zijn stoppen heeft niets te maken met de spelersgroep en heeft niets te maken met de club. ‘Voor mij is Westlandia een prachtige club’.
SHO – Westlandia za1
Ruststand: 0 – 2
Eindstand: 4 – 3
Opstelling Westlandia
Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl(a), Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn<>Vince van Hagen, Oalid Faik<>Tim van der Voort, Dennis Verbeek, Vince van der Knaap, Hamza el Yddri, Mike Brouwer<>Rob Klop.
Ariston ’80 2 – Westlandia za2
Eindstand: 0 – 1
Het enige doelpunt van de wedstrijd was van Yordi van Beek.
JvdM

SHO in spektakelstuk naar overwinning

SHO stond in de rust met 0-2 achter tegen Westlandia.
Na rust liet SHO zich van een andere kant zien. Via Giovanni Breevaart en Bob Vermunt stond er na 67 minuten 2-2 op het scorebord. In de 80ste minuut nam SHO zelfs de leiding na een benutte strafschop van Geert Bakker.
SHO leek echter genoegen te moeten nemen met een punt nadat Westlandia in de blessuretijd de 3-3 wist te maken.
Bob Bison werd echter de held door in de laatste seconden van de wedstrijd SHO de winst te bezorgen.

Komende zaterdag in de 11e speelronde een mooi duel in Oud-Beijerland.
Daar wacht SHO dat al jaren ervaring  heeft met wedstrijden op het niveau van hoofd- of 1e klasse.
De mede-lijstaanvoerder en kampioen van de 1e periode in 1B, wordt dus een goede graadmeter voor de ontwikkeling van de talenten van de zaterdagselectie

Op sportpark De Kikkershoek zal de achterhoede van Westlandia zeker Bob Vermunt scherp in de gaten moeten. Hij bezorgde SHO met 3 goals in Honselersdijk de 1e prijs van het seizoen en was ook de daaropvolgende wedstrijden doeltreffend. Overigens zal collega-trainer Piet Boon die ervaringen met de goalgetter én de rest van de selectie uit de Hoeksche Waard zeker al met onze technische staf hebben gedeeld.

SHO behaalde in de 5 eerdere thuiswedstrijden van dit seizoen 9 punten. Zowel Brielle als Kloetinge konden  met 3 punten op zak genieten van de terugreis .

Westlandia had het de laatste 2 uitwedstrijden (Forum Sport en Rijsoord) zeker in de 1e helft lastig. Het leverde in beude duels ook geen punten op.
Afgelopen zaterdag was Deltasport grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Door onze onverzettelijkheid en de scherpte voor de goal pakten de groen-witten in de slotfase nog 1 punt. Zeker de neutrale toeschouwer kon genieten van veel fraaie doelpunten en een 4-4 eindstand.
Scheidsrechter v.d. Helder zal leiding geven aan de wedstrijd op Sportpark Kikkershoek Langeweg 18 3262LE in Oud-beijerland
----------
Voor het 2e en 3 team staat zaterdag al weer de laatste ronde voor de winterstop op het programma, tenzij het 2e nog in december in moet halen tegen Vitesse D.
Koploper Westlandia 2 heeft om 12:00 een uitwedstrijd bij nr. 10 Ariston’80. Ruim een half uur na het laatste fluitsignaal in Delft,  zal bekend zijn wie in het duel tussen nr. 2 Soccer Boys en nr. 3 Alexandria’66 aan het langste end getrokken heeft.

Westlandia 3 speelt op de Hoge Bomen om 14:30 uur tegen GDA. Beide teams gaan uitmaken wie er als nr. 5 mag overwinteren in de res. 2e klasse C