woensdag 20 november 2019

zaterdag 23 november 2019 DSO Westlandia 2-1

Tegen Westlandia za1 pakt DSO de koppositie in 2B.

Bij DSO heerste er een prima stemming in de bestuurskamer en op het veld met bekende kopstukken als Hildebrand Nawijn en Guus Haak en op het veld oud-Westlandiaan Rémon van Bochoven.
DSO is zeker een van de kandidaten voor het kampioenschap en stond op de tweede plaats in de ranglijst, waar we Westlandia za1 terugvinden onder in de middenmoot.
Er waren enkele wijzigingen in de opstelling doorgevoerd door Sieme Zijm. Tim vd Voort startte niet in de basis net als Timothy le Duc. Ricardo vd Zalm speelde op de plaats van Vince Olsthoorn, die met nummer 3 naar de achterhoede was gedirigeerd. Vince van Hagen en Nick Ruigrok startten ook in de basis.

Ondanks alle goede bedoelingen kreeg Westlandia al snel een doelpunt om de oren. Er waren nog geen 3 minuten gespeeld, toen de jongeling (17 lentes oud) A. Mercera van DSO de diepte ingestuurd werd. Hij legde precies op tijd af op Kevin Cameron. Die passeerde simpel Jari Duijvenstijn. 1 – 0. Op het halve uur ging het weer verkeerd in de Westlandse verdediging en A. Mercera kon de bal binnen tikken.
Bij Westlandia liep het stroef in de opbouw en in de ‘passing’ ging het heel vaak fout. 2 – 0. Er waren twee opvallende momenten op het arbitraire vlak. De assistent scheidsrechter van DSO gaf op een gegeven moment noodsignalen met zijn vlag. Hij moest vervangen worden. Later bleek dat er sprake was van een zweepslag. En er was het moment van Dennis Verbeek. Hij schoot van dichtbij een bal op de hand/arm van een tegenstander. Hij pakte (om de vaart in het spel te houden) meteen de bal om een vrije trap te nemen. De scheidsrechter was net zo tegenwoordig van geest en gaf hands aan Dennis en een vrije trap voor DSO.
Vlak voor de rust wist Westlandia te scoren. De ijverige Nick Ruigrok besloot zomaar vanaf de rand van het strafschopgebied op het doel te schieten. De bal ketste vanaf de lat naar beneden op de rug van de DSO-keeper en bal huppelde eigenwijs het doel in. Eigen doelpunt van de keeper of krijgt Nick dit doelpunt op zijn conto?
Er gloorde weer hoop voor het team van Sieme en Ruud. In de tweede helft bleef DSO gevaarlijk met snelle counters. De paal, prima reddingen van Jari zorgden ervoor dat DSO niet verder uitliep. Langzamerhand kreeg Westlandia een veldoverwicht op het middenveld, maar zelden werden de aanvallers Nick Ruigrok, Stefan Bron en Shane Bruinen gevonden. Er was één mogelijkheid halverwege de tweede helft waarbij na goed doorzetten van Nick Ruigrok de bal op maat naar de helemaal vrijstaande Marvin Vollebregt werd geprikt. Zijn schot belandde op de paal. Het kwam er uiteindelijk op neer dat er in de tweede helft niet meer gescoord werd.

DSO won met 2 – 1 van Westlandia. En door het verlies van koploper Wateringse Veld Kranenburg nam de thuisploeg de koppositie over. Er was dus een uitgelaten sfeer in Zoetermeer en Westlandia zag dat met lede ogen aan. Na afloop prees DSO-trainer Oscar Biesheuvel het spel van Westlandia met een grote glimlach de hemel in. Zijn ploeg had gewonnen van de tot nu toe beste tegenstander? Hij meldde ook nog fijntjes, ’dat Westlandia hoog stond en dat was wel lekker met zijn snelle spitsen’. Westlandia verloor niet alleen de wedstrijd, maar halverwege de tweede helft ook Vince Olsthoorn (foto). Hij viel heel ongelukkig op zijn schouderblad en moest direct gewisseld worden.

Als het tegenzit, speelt hij voorlopig niet meer.
 DSO 1 – Westlandia za1 Rust: 2 – 1 Eind: 2 – 1

Westlandia 2 speelde ook in Zoetermeer tegen DSO 2. Hans vd Kruk zag zijn ploeg een heel goede eerste helft spelen, zo goed had hij het dit seizoen nog niet meegemaakt. Tim vd Voort scoorde in de eerste helft en Stef Geertsema in de tweede helft. De reserves wonnen met 2 – 0.

Ongeslagen DSO pakt koppositie in tweede klasse C 2

Het ongeslagen DSO speelde op sportpark Bentwoud het duel tegen de nummer zeven uit de tweede klasse, Westlandia. De Zoetermeerders deden wat ze moesten doen, de volle buit binnenhalen en daarmee de kop over kunnen nemen bij verlies van WateringsVeld Kranenburg bij SVC’08. T

Het werd een flitsende start voor de ploeg van Oscar Biesheuvel, want na twee minuten stond de thuisclub al op een 1-0 voorsprong. De actie werd ingeleid door Daley Windhorst die op de rechtervleugel Jeffrey Flohr aanspeelde. Via Flohr belandde de bal bij Kevin Cameron die doelman Jari Duijvestijn het nakijken gaf. Cameron vierde op geheel eigen wijze zijn feestje en liet hiermee aan iedereen weten dat er een baby op komst is.

Na de stormachtige start van de rood-groenen kreeg Westlandia steeds meer vat op de wedstrijd, maar kon het in de beginfase niet voorkomen dat DSO na twintig minuten spelen opnieuw een grote kans kreeg op de 2-0. Een doorbraak en de (te) harde voorzet van de jongste speler van het veld Mercera kon niet worden afgerond door Rémon van Bochoven. In deze fase werd de wedstrijd door arbiter Martin de Witte tijdelijk stil gelegd omdat zijn assistent Mark Grundeken (DSO) werd getroffen door een zweepslag en de wedstrijd niet kon voortzetten. Vanuit het publiek was Hans Schuller bereid de vlag over te nemen. Na een half uur spelen lukte het de snelle rechterspits Mercera van DSO door te breken en scoorde hij de 2-0. Westlandia kreeg in de eerste helft niet veel mogelijkheden om iets aan de stand te doen, maar kwam op slag van rust toch op 2-1. Een afstandsschot op de lat belandde via het aluminium op de rug van doelman Ritche de Vreeden achter de lijn: 2-1.

In de tweede helft een beter Westlandia en had de Zoetermeerse defensie meer werk. Vanuit de achterhoede werd met name de lange bal gespeeld. Een kwartier voor tijd had Rodney Ebing de grootste kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn stiftbal over de doelman trof geen doel. Een uitstekende redding van Westlandia-doelman Duijvestijn voorkwam verdere schade voor zijn ploeg, maar het lukte de mannen van trainer Sieme Zijm niet om nog langszij te komen. DSO pakt opnieuw de volle winst en neemt de koppositie in 2C over van Wateringse Veld Kranenburg, dat in deze speelronde kansloos met 4-0 verloren van SVC’08.

Westlandia op bezoek bij nr. 2 DSO

Na nuttige oefenwedstrijden tegen de opleidingsteams van ADO Den Haag (2e) en Feyenoord (JO19) gaat zaterdag 1 voor de 1e wedstrijd in P2 op bezoek bij DSO.
De wedstrijd op Sportpark Bentwoud start om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer De Witte.

De ploeg uit Zoetermeer/Benthuizen geldt als één van de titelkandidaten in de 2e klasse en maakt die verwachtingen al aardig waar.
DSO miste op 1 punt de winst van de 1e periode. Het onnodige puntverlies bij SVC'08 had dus verstrekkende gevolgen. DSO stond in de 90e minuut nog 5-3 voor (3x Rémon van Bochoven), maar in blessuretijd  ging het nog mis en werd het 5-5.
De voormalige spits van Westlandia zo. wordt een speler om in de gaten te houden, want met 8 goals is hij topscoorder in 2C. Hij is weer hard op weg naar zijn "oude vorm" uit seizoen 2016-2017.
Samen met Kevin Cameron is hij bij DSO goed voor bijna de helft van de 24 gescoorde goals.

Bij DSO wist alleen Wateringseveld/K. in de openingswedstrijd 1 punt mee huiswaarts te nemen. Valken'68 (4-0), HVC'10 (6-2) en Van Nispen (3-1) stonden met lege handen.
Afgelopen dinsdag zou DSO voor de beker uitkomen tegen Nootdorp. Die wedstrijd werd echter afgelast.

Westlandia speelde pas 1x een competitiewedstrijd bij DSO. In januari 2016 werd het mede door een goal van Joost van Schie 1-1.
De oefenwedstrijd in januari 2018 eindigde in 1-0. Een paar maanden later schakelde DSO ons uit in het HVT (2-1) met een goal van Miquel van Dijk.

Op sportpark Bentwoud hebben we ook één van onze mooiste successen behaald. Door de 2-0 winst in de finale van de nacompetitie tegen BVCB promoveerden we op 11 juni 2016 naar de 1e klasse. .... Wat vliegt de tijd., want van dat team zijn alleen Stefan Bron, Rick van Rijn, Marvin Vollebregt en Dennis Verbeek nog basisspeler bij zaterdag 1.
Onze huidige assistent-trainer Ruud Bijl was toen nog aanvoerder van Westlandia en hij kan samen met hoofdtrainer zijn ervaring zaterdag overbrengen op de jonge groep.

Met 10 punten uit 8 duels staan we op de 7e plaats en slechts 2 punten meer dan de nr. 11 (p/D). In de wetenschap dat we tot de winterstop 3 van de 4 wedstrijden spelen tegen clubs uit het linkerrijtje zullen we vol aan de bak moeten.