Pagina's

maandag 25 november 2019

zaterdag 30 november 2019 Westlandia - Soccer Boys 2-1


Westlandia za1 behaalt tegen Soccer Boys eerste thuisoverwinning.

Tegen het hoger geklasseerde Soccer Boys behaalde Westlandia over de gehele wedstrijd bezien een verdiende en opvallend genoeg eerste overwinning op het eigen ‘Hoge Bomen’. In de opstelling ontbrak Vince Olsthoorn. Tegen DSO blesseerde hij zich aan ‘zijn goede schouder’, terwijl hij ook opnieuw problemen kreeg aan de schouder, waaraan hij zich eerder blesseerde. Het zorgt ervoor dat hij voorlopig niet kan voetballen.
Soccer Boys begon afwachtend en speelde op de counter. Westlandia had veel balbezit en het veldspel verliep op weg naar het vijandelijke doel over veel schijven . Dat ging ook vaak mis en mondde dan ook niet zo vaak uit in doelpogingen. De toeschouwers zagen een gelijk opgaande wedstrijd. Na een kwartier beleefde Vince van Hagen een ultiem moment van bewondering en voldoening. Vanaf de middellijn passeerde hij de keeper van Soccer Boys die op de rand van de 16 stond. Dat moet voor hem een magisch moment geweest zijn. Je hebt de keeper al vaker ver voor zijn doel zien staan. Je krijgt de bal zo ’n beetje rond de middellijn, er hijgt geen tegenstander in je rug en er loopt geen verdediger hinderlijk in de weg. Je gaat bij jezelf na of je gaat schieten. Je schiet en je kan op je gemak de bal nakijken, terwijl die het doel inzeilt. ( Ging het inderdaad zo, Vince?). Een monumentaal doelpunt. 1 – 0. Vince heeft dit kunstje eerder laten zien, in de jeugd bijvoorbeeld, maar in Westlandia za1 nog niet, ofschoon hij altijd loert op te ver voor hun doel staande doelwachters.
Shane Bruinen kreeg een goede kans op de 2 – 0 na een goede actie. Soccer Boys nam het initiatief over en scoorde uiteindelijk ook de gelijkmaker via Dave vd Steen. Een klutsbal in de verdediging van Westlandia werd opgepikt door een Soccer Boy, die vervolgens Jari Duijvestijn omspeelde en de bal in het doel schoot. 1 – 1. Beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand. 1 – 1.
Na 7 minuten spelen in de tweede helft was het Shane Bruinen die Westlandia weer op voorsprong bracht. 2 – 1. Vervolgens kreeg de thuisploeg diverse kansen om de score uit te breiden. De spitsen waren vaak te gehaast in de afwerking of zagen vrijstaande ploeggenoten over het hoofd. Daardoor bleef de ploeg uit Bleiswijk in de wedstrijd. In de 78-ste minuut verrichtte Jari Duijvestijn 3 reddingen op rij op 3 schoten op rij van Soccer Boy Pascal de Ruyter en had daarmee een niet onbelangrijk aandeel in de overwinning. Stef Geertsema, Rick van Schie en Tim vd Voort kwamen in het veld voor achtereenvolgend Shane Bruinen, Dennis Verbeek en Nick Ruigrok. De 2 – 1 bleef op het scorebord staan en de eerste thuisoverwinning kon gevierd worden.
Westlandia za1 – Soccer Boys 1
Rust: 1 – 1
Eind: 2 – 1

Westlandia za2 – Quick Boys 3
Eind: 2 – 2
De doelpunten vielen in de tweede helft. Merveille Lutumba schoot na 5 minuten raak. Thompson Brobbey-Awuah was verantwoordelijk voor de tweede treffer.
Vanwege afwezigheid door familieomstandigheden werd deze wedstrijd met andere ogen bekeken. Fred Westerbeek, de man die tijdens elke wedstrijd twittert en Johan vd Wel scheidsrechter bij de wedstrijd van Westlandia za2 en rapporteur bij Westlandia za1 keken voor mij. Ik zette hun waarnemingen op papier.
JvdM

Zaterdag vanaf 14:45 uur mag Westlandia za. 1 op de Hoge Bomen aantreden tegen de nr. 6 Soccer Boys. Onder leiding van scheidsrechter Prins gaan de mannen van Sieme Zijm op jacht naar de eerste winstpartij van het seizoen op eigen veld.

Westlandia stond afgelopen zaterdag om 16:30 uur door de 2-1 nederlaag bij DSO met lege handen . Wel kregen de groen-witten mee, dat ze, voor de ploeg uit Zoetermeer,  één van de betere tegenstanders van dit seizoen waren. Zeker Nick Ruigrok (foto) speelde een sterke wedstrijd en maakte een fraaie goal. Stefan Bron kwam voor de 100e keer binnen de lijnen in een KNVB-wedstrijd van zaterdag 1.
Leuk om te horen, maar de volgers van zaterdag 1 weten dat het (een stuk) beter kan.
In de voorbereiding op het seizoen speelden we immers tegen sterke en gerenommeerde tegenstanders en die werden allemaal op een nederlaag getrakteerd.
Stefan Bron speelde in Zoetermeer zijn 100e KNVB duel voor zaterdag 1 Sinds de start van de competitie hebben we op de Hoge Bomen echter maar 1 punt in de competitie weten te pakken. Dat was op 26 oktober tegen SVC'08 (2-2).
Tegen tegenstander Soccer Boys moet op eigen veld de omslag komen. Het wordt zeker niet eenvoudig, want SB behaalde dit seizoen 67% van de 15 punten op vreemde boden.

De enige keer dat we de Bleiswijkers waren ingedeeld in de competitie was in seizoen 2014-2015.
In 2C van dat seizoen verloren we de heenwedstrijd in Bleiswijk met 4-1. In Naaldwijk lukte het ook niet, want ondanks één van de weinige gescoorde goals van Ruud Bijl, verloren we de return met 2-1. We eindigden dat seizoen beide op 29 punten. Op doelsaldo konden we ons direct handhaven op het niveau van de 2e klasse.. SB deed dat uiteindelijk via de p/D-wedstrijden met de 3e klassers
.... maar ja .... resultaten uit het verleden.....

Laten we hopen dat de nieuwe wedstrijdbal (gesponsord door Movela Productions & Events) zorgt voor de broodnodige 3 punten.
-----

Het 2e team krijgt het 3e van Quick Boys op bezoek. In de stand hebben de Katwijkers 1 punt meer dan de mannen van trainers Hans v.d. Kruk en Rob Klop.
Na de mooie overwinningen tegen de 2e teams van Verburch en DSO, zou het lekker zijn om de goede lijn door te trekken in de 2e periode in de res. 1e klasse.

Fr@

Geen opmerkingen:

Een reactie posten