woensdag 12 februari 2020

15 februari 2020 WVK -Westlandia 0-1

Westlandia za1 en het wonder van Wateringse Veld

Zaterdag 15 februari moest Westlandia za1 naar Wateringse Veld Kranenburg. De thuiswedstrijd wekt nog steeds pijnlijke herinneringen op aan een onterechte nederlaag.
WVK haalde de eerste periode binnen en won vervolgens geen enkele wedstrijd. Met een andere trainer waren Wateringse Velders weer een beetje op de weg terug.
Er stond een stevige bries over het veld, waar ooit Wateringse tuinders tuinden. En waar nu Kranenburgers voetballen.
De wedstrijd stond onder de bekwame leiding van Gyuri Takacs.
Westlandia za1 begon met dezelfde 11 als vorige week tegen RCL. Dat was een winnend team, dat je niet verandert.
In het begin van de wedstrijd liet WVK het balbezit aan Westlandia. Dat leverde wel meer balbezit op, maar nauwelijks gevaar. Pas in de 16-de minuut was er een kansrijke uitbraak van Nick Ruigrok, hij bediende Tim vd Voort op maat, maar de bal werd net voor zijn voet in schietbeweging weggetikt.
Meteen daarna was WVK gevaarlijk via 2 corners. Daarbij stond Jari Duijvestijn zijn mannetje.
In het vervolg van de eerste helft wisselden de aanvallen zich over en weer af, waarbij de aanvallen van de thuisploeg dreigender waren. Op links en rechts liepen razendsnelle jongens, die Rick van Rijn en Shane Bruinen handenvol werk bezorgden.
Na een half uur spelen maakte Miquel van Dijk een mooie actie. Hij schudde zijn bewaker Kees van Kordelaar van zich af en gaf de bal strak voor op Stefan Bron. Zijn inzet werd in een reflex door de WVK doelman Sander vd Toorn gestopt.
Jari zag met grote regelmaat de snelle aanvallers op zich afkomen. Met handen en voeten en met vervaarlijke uitloopacties hield hij zijn doel schoon. Bij één zo’n uitloopactie blesseerde hij zich. Maar hij speelde door. Als door een wonder gingen beide ploegen rusten met een 0 – 0 stand.

Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Wateringse Veld K was voortdurend gevaarlijk met razendsnelle counters. De Westlandse verdedigers kregen het heen en weer. En Jari Duijvestijn werd met de minuut meer vastberaden om de nul vast te houden.
Het was niet zo dat Westlandia niet aan aanvallen toekwam. Op links kwam de tandem Shane Bruinen en Nick Ruigrok een aantal keren gevaarlijk door. Echt gevaarlijk werd het niet voor het Wateringse Veldse doel.
Na een uur spelen kwamen er wissels bij Westlandia. Stef Geertsema voor Floris Groot en Thompson Brobbey Awuah voor Miquel van Dijk.
In de 78-ste minuut speelde Nick Ruigrok (foto) zijn directe tegenstander uit en zette voor op de inkomende Thompson. Die zag zijn schot fraai gestopt worden door de keeper. Langzamerhand had iedereen zich neergelegd bij een 0 – 0. Met een puntendeling konden beide teams wel thuis komen/ blijven.
Het liep anders. Stefan Bron ontving op links bij de achterlijn de bal, hij zag Nick Ruigrok zo’n beetje op de penaltystip komen inlopen. Stefans pass was op maat en Nick schoot de bal onberispelijk in de touwen. 0 – 1. Ongeloof bij iedereen, er was gescoord. Nu was het zaak om die voorsprong met nog 5 minuten te spelen vast te houden.
Die laatste minuten waren hectisch en een aanslag op het keepersvermogen van Jari. WVK bleef maar komen en de mooiste kansen missen. Een paar keer gingen aanvallers naar de grond in het strafschopgebied. Er was veel communicatie met de scheidsrechter en er kwamen geen strafschoppen en Westlandia za 1 behaalde met enig fortuin een bijzondere overwinning.
Na afloop van de wedstrijd zou een van de bestuursleden zeggen: ‘Bij jullie zat het voor ons mee, nu bij ons zit het voor jullie mee’.
Het was een overwinning van het collectief, maar het was Jari Duijvestijn, die met al zijn reddingen het wonder van Wateringse Veld had mogelijk gemaakt.

Westlandia za1 – Wateringse Veld Kranenburg 1
Rust: 0 – 0
Eind: 0 – 1

FC Lisse – Westlandia za2
Eind: 1 – 1
Remy de Bliek schoot Westlandia za2 op een voorsprong van 0 – 1. Het lukt niet om die voorsprong vast te houden.
Het elftal van Kruk en Klop haalde een punt binnen en staat op een 9-de plaats met 18 punten uit 16 wedstrijden.
JvdM

Komende zaterdag wacht de zware uitwedstrijd bij Wateringseveld Kranenburg (WVK). De heer Takacs is door de bond aangesteld om deze mooie derby vanaf 14:30 uur in goede banen te leiden.

WVK presteerde in de eerste 8 wedstrijden van het seizoen het beste van alle ploegen in deze 2e klasse. Zij pakte met 19 punten de 1e periode.
Wat er daarna aan de Guido de Moorstraat in Den Haag is gebeurd, zal voor velen altijd een raadsel blijven. In periode 2 werd namelijk geen punt meer gepakt en de verdediging was af en toe zo lek als een mandje, met als dieptepunten de 12-0 nederlaag bij Berkel. Trainer Ricky v.d. Berg.besloot toen per direct aan zijn stutten te trekken.
Na 7 wedstrijden in de 2e periode en 0 punten is men van koploper afgezakt naar plaats 9 in 2C.
Het is de komende maanden voor nieuwe trainer John de Wit zaak om de periodetitel nog te verzilveren.

Westlandia behaalde afgelopen zaterdag een lekker overwinning op RCL en nestelde zich daardoor vaster in het linkerrijtje.  2 spelers speelden voor het eerst een competitiewedstrijd in het 1e team van de zaterdag. Dat waren Thompson Brobbey Awuah en Boy de Soomer. Beide spelers kwamen in de zomer over van het succesvolle Westlandia JO-19.

In 2020 zijn we aanvallend aardig op dreef met 24 goals in 5 wedstrijden. Stefan Bron en Tim v.d. Voort weten het net aardig te vinden en hebben deze competitie allebei al 9x de keeper van de tegenstander gepasseerd.
In de 2e periode spelen we zelf niet meer mee voor de prijzen mee. Die strijd gaat tussen Valken'68, SVC'08 en mogelijk nog DSO.
Valken dat komende zaterdag directe concurrent DSO (volgt op 5 punten) op bezoek krijgt, speelt dan mogelijk op 7 maart nog voor deze titel tegen Westlandia op de Hoge Bomen.
SVC'08 (staat op 3 punten achterstand) speelt zaterdag tegen hekkensluiter DoCoS en gaat begin maart op bezoek bij HVC'10. Het kan dus nog ongemeen spannend worden.

Zoals we uit het verleden weten zijn de duels tussen Westlandia en WVK, (en voorheen natuurlijk ook Kranenburg en Haaglandia) nooit saai.
Ook de spectaculaire heenwedstrijd op De Hoge Bomen zorgde de 2-1 nederlaag voor genoeg discussiestof zowel tijdens als na de wedstrijd.
Rond de klok van 16:30 uur zullen we weten of er tijden dit duel tussen nr. 9 en 6 in 2B  weer geschiedenis is geschreven.

----
Zaterdag 2 verloor afgelopen ronde met 2-0 van de koploper ARC.
Komende zaterdag wacht om 15:00 de belangrijke wedstrijd bij FC Lisse 3. Als de mannen van trainers Hans v.d. Kruk en Rob Klop bij de nummer laatst de punten pakken, kan afstand genomen worden van de gevarenzone. Het gat met de p/D-plaatsen is maar 3 punten.