maandag 3 februari 2020

zaterdag 1 februari 2020 Te Werve. - Westlandia 5-3

Westlandia za1 zakt tegen Te Werve op een veel te warme winterdag toch door het ijs.

Voor de trainingsstaf was het weer serieus puzzelen op de opstelling. Op donderdag heeft de zaterdagselectie afscheid genomen van Jerichio Valentijn. Hij kwam met voor hem positieve berichten uit Bulgarije. Hij kreeg, zoals het er nu naar uit ziet een contract bij Spartak Varna voor een half jaar met een optie voor nog een jaar. Een jongensdroom die uitkomt! Weer een jongensboek dat geschreven kan worden! We gaan hem met belangstelling volgen.

De wedstrijd tegen Te Werve was de eerste in het tweede gedeelte van de competitie. In de allereerste wedstrijd stonden beide teams ook tegen elkaar op De Hoge Bomen. Westlandia leed toen een teleurstellende nederlaag. Dat kon en moest zaterdag beter. De stand op de ranglijst gaf goede hoop op een goed resultaat. Op een winderig Sportpark Vredenburch kwam Westlandia goed uit de startblokken. De ploeg ging door, waarmee het in de voorgaande wedstrijd thuis tegen Kagia geëindigd was: lekker op de aanval spelen. Het leverde geen echte kansen op. Dat deed Te Werve beter. Bij de eerste de beste aanval, over links kwam de bal scherp voor het doel van Jari Duijvestijn. Via het been van Marvin Vollebregt verdween de bal in het doel. Jari kon nog alleen maar vissen. 1 – 0.(12-de minuut)
Niet veel later kreeg Westlandia een goede scoringskans. Tim van der Voort mocht een vrije trap nemen. Hij schoot de bal echt prachtig in, maar keeper Jay Veerman ranselde de bal uit zijn doel. Het zou een opwarmertje zijn. Danny van Voskuilen kreeg een goede kopkans, maar de bal kwam aan de verkeerde kant van de paal. In de tweede counter kwam Te Werve op 2 – 0 (18-de minuut). Abdelhak Bojaada speelde Jari Duijvestijn uit. Te Werve putte vertrouwen uit de voorsprong en ging gemakkelijker voetballen. Dat leverde uiteindelijk ook de 3 – 0 op in de 33-ste minuut. Middenvelder André Daling schoot de bal vanaf de rand van de 16 in het doel. Tim van der Voort kreeg vlak voor de rust nog een goede kans op een doelpunt. Hij schoot uit een voorzet van links de bal hard in, maar een voet op de doellijn stond een doelpunt in de weg. Ricardo van der Zalm had ook nog een memorabele doelpoging. Zijn schot kwam niet verder dan de maagstreek van Mohammed Faloun. Ruststand 3 – 0.

De mannen van Sieme Zijm en Ruud Bijl begonnen ondanks de achterstand vol goede moed aan de tweede helft. Ze hadden in ieder geval de wind mee. Al snel in de tweede helft werd er een overtreding gemaakt op Stef Geertsema, 2 meter buiten het strafschopgebied. Tim van der Voort kon weer aan de bak. Deze keer gaf hij de keeper van Te Werve geen kans. 3 – 1 (54-ste minuut). Westlandia ging weer geloven in een resultaat. Een verkeerde, te korte terugspeelbal werd op gepikt door Sahin Kalkanoglu en de geboden kans werd vakkundig afgemaakt. 4 – 1 (62-ste minuut). De Naaldwijkers lieten zich niet uit het veld slaan en bleven het doel van Te Werve bestoken. Het was de behendige Nick Ruigrok (foto), die na een partijtje doorkoppen aan de bal kwam, het strafschopgebied penetreerde, een te wilde sliding van Laugter Oti-Bonsu ontweek en de bal binnen ramde. 4 – 2 (66-ste minuut). Vervolgens had Westlandia alle geluk van de wereld dat Te Werve enkele goede kansen niet wist te benutten. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Westlandia voor de derde keer een vrije trap en weer een paar meter buiten het strafschopgebied. Tim van der Voort was deze keer het slachtoffer van een overtreding. Hij ging weer achter de bal staan en haalde verwoestend hard uit. De bal sloeg via de onderkant van de lat in de touwen. 4 – 3(90-ste minuut) Er restte nog wat blessuretijd. Daarin gebeurde nog van alles. Te Werve wist zelfs nog een keer het doel te vinden. De wedstrijd eindigde in een 5 – 3 nederlaag voor groen wit. In de tweede helft toonde Westlandia veerkracht, maar dat leverde geen punten op. Westlandia zakte door het ijs, dat er niet lag op Sportpark Vredenburch en Huib van Soede Oostrom glimlachte na afloop van oor tot oor.

Te Werve – Westlandia za1 Ruststand: 3 – 0 Eindstand: 5 – 3
Monster za2 – Westlandia za2 Eindstand: 1 – 1
 De mannen van Hans van der Kruk en Rob Klop staan in de middenmoot van de reserve eerste klasse. Om precies te zijn op de 8-ste plaats met 17 punten uit 14 wedstrijden

Westlandia gaat voor revanche in Rijswijk

Zaterdag 1 februari vanaf 14:30 uur strijdt Westlandia za. 1 bij Te Werve voor 3 punten. De wedstrijd op Sportpark Vredenburch staat onder leiding van de heer De Witte.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen had Westlandia in de zomer in oefen- en bekerwedstrijden een prima reeks neergezet. Na de onnodige degradatie uit de 1e klasse, waren de verwachtingen bij de start van de competitie best wel weer hoog gespannen.
We stonden echter na de 1e speelronde in de 2e klasse tegen Te Werve (1-3; goal Rick van Schie) weer met beide benen op de grond. We konden tegen de ploeg uit Rijswijk zeker in de 2e helft niet in ons spel komen. Het vele oponthoud in de slotfase werkte zeker niet in ons voordeel.

Te Werve heeft het in de 2e klasse wederom niet eenvoudig. Na de overwinning op de Hoge Bomen waren er alleen nog winstpartijen in speelronde 7 en 12. Dat gebeurde in thuiswedstrijden tegen Kagia (5-0) en Van Nispen (4-1). De 3-1 nederlaag op het eigen Sportpark Vredenburch tegen hekkensluiter DoCoS was waarschijnlijk de grootste teleurstelling van het seizoen.
Afgelopen zaterdag werd er in Leiden met 4-2 verloren van de 10 man van UVS.
Mede daardoor staan de Rijswijker 11e en maar 1 punt boven de gevarenzone.

Westlandia is de 2e helft van het seizoen goed gestart. Ondanks dat trainer Sieme Zijm geen beroep kon doen op een aantal basisspelers, werd er tegen Kagia een prima 6-0 overwinning behaald.
In de competitie won Westlandia slechts 1x eerder met 6-0 op de Hoge Bomen. Dat was op 7 mei in de competitiewedstrijd in 2C tegen VDL.

Voor Danny van Voskuilen (foto) was het een verademing om eindelijk na 1,5 jaar zijn competitiedebuut in zaterdag 1 te maken. Hij voelde zich weer als een vis het water en hij was er mede verantwoordelijk voor dat de NUL gehouden werd.

Hamza El Yddri was in november 2018 de doelpuntenmaker voor Westlandia in Rijswijk. Het duel in de 1e klasse eindige toen in 1-1. Beide ploegen spelen nu een klasse lager en Hamza maakt deel uit van de selectie van Te Werve.

Nr. 11 Te Werve heeft 7 punten minder dan nr. 6 Westlandia. Zaterdag rond de klok van half 5  weten we of dit verschil gewijzigd is.

-----
Het 2e team speelt vanaf 12 uur bij directe concurrent SC Monster 2.
De thuisploeg staat op een p/D-plaats en heeft 4 punten minder dan Westlandia. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Naaldwijk. Beide teams zijn het meest gebaat bij een overwinning.