20 september 2020 DoCoS -Westlandia 1-1

Westlandia za1 laat de overwinning door de vingers glippen.

21 sep 2020
  • Met een geheel nieuw team begon de nieuwe oud-trainer Theo Verbeek aan de competitie in de Derde Klasse C met een uitwedstrijd in Leiden tegen DoCoS, dat staat voor Door Combinatie Sterk. De omstandigheden waren prima en het gras was sappig en echt groen.

In de eerste helft speelde groen wit onbevangen en de voorhoede toonde dadendrang. In de 18-de minuut verscheen Stefan Bron voor de eerste keer alleen voor Mitchell van Abswoude, die door goed uitkomen een doelpunt wist te voorkomen. In de 24-ste minuut is het wel raak. Stefan Bron werd door Dennis Verbeek de diepte ingestuurd. Hij zag dat Mitchell van Abswoude weer op zich afrennen en lepelde de bal met een lob leep in het lege doel. DoCoS slaagde er niet in iets terug te doen, want een bal in het net kreeg het etiket buitenspel.

Opnieuw Steven Bron kreeg in de 33-ste minuut de uitgelezen kans om de score uit te breiden. Zijn schot werd gestopt. Westlandia speelde in de eerste helft een leuke wedstrijd, maar vertaalde dat niet in doelpunten.

In de tweede helft werd Westlandia steeds meer op eigen helft teruggedrongen en slaagde er nauwelijks meer in om gevaarlijk te worden op de helft van DoCoS. De wedstrijd werd harder. Verzorgster Claire Zwinkels moest een paar keer opdraven. Timothy le Duc speelde op een gegeven moment met twee proppen in zijn neus. Er kwamen wissels. Bij DoCoS moest een speler met tweemaal geel het veld verlaten. De wedstrijd ging af op een verdiende overwinning voor Westlandia, totdat Quendrim Gashi de 1 – 1 binnenschoot in de 89-ste minuut.

Toen ging Westlandia weer echt voetballen. Dat leverde kansen op voor Raymond Hanemaaijer en Thompson Brobbey-Awuah, maar geen doelpunten. Zo verloor Westlandia niet de wedstrijd, maar wel twee punten. Eindstand 1 – 1.

DoCoS – Westlandia za1

Rust: 0 – 1

Eind: 1 – 1

Opstelling Westlandia:

Jari Duijvestijn, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Boy de Soomer (zie foto), Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn(a), Juninho van Ree (Hamza el Yddri), Ricardo vd Zalm, Dennis Verbeek(Thompson Brobbey-Awuah), Stefan Bron, Raymond Hanemaaijer.

Westlandia za2 – Valken’68 2

Uitslag:2 – 3

Doelpunten gescoord door Remi de Bliek en Sven Enthoven.

JvdM

• Strijdlustig DoCoS haalt gelijkspel uit het vuur tegen Westlandia

DoCoS is de eerste competitieronde in de tweede klasse C West II begonnen met een gelijkspel tegen Westlandia uit Naaldwijk. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong maar een vol overgave strijdend DoCoS zette vrijwel de gehele tweede helft Westlandia vast op eigen veld, kwam met tien man te spelen maar scoorde toch de dik verdiende gelijkmaker in de slotfase: 1-1.
    Voor het eerst sinds 7 maart 2020, toen de laatste wedstrijd werd gespeeld van het door de uitbraak van het coronavirus afgebroken vorige seizoen, begon DoCoS vandaag weer aan een competitieduel. DoCoS kende een behoorlijke start en had in het eerste kwartier een tweetal mogelijkheden via spits Mitchel Klein maar de Westlandia-doelman bleek telkens te sterk. De bezoekers zochten met lange ballen de beweeglijke voorwaartsen en daar had DoCoS niet goed het oog in.
    Vrijgelaten
    Een paar keer kwam DoCoS goed weg, maar halverwege de eerste helft ging het mis. De doorgelopen Stefan Bron werd geen strobreed in de weg gelegd, toen hij de bal van achteruit aangespeeld kreeg, doelman Van Abswoude kwam uit zijn doel maar de Naaldwijkse aanvaller lepelde de bal op keurige wijze over de DoCoS-doelman in het doel. Een paar minuten later dacht DoCoS de gelijkmaker binnen te hebben, nadat Dylan Victory de bal in het doel schoot maar het Leidse feest ging vanwege buitenspel niet door. DoCoS op zijn beurt mocht van geluk spreken dat Bron bij een nieuwe vrije kans minder scherp schoot zodat doelman Van Abswoude een tweede doelpunt kon voorkomen.
    Strijdlust
    Na rust drong DoCoS de bezoekers vrijwel de gehele tweede helft terug op eigen helft. Opbouwend probeerde DoCoS een gaatje te vinden in de Naaldwijkse defensie, maar echte kansen leverde dat niet op. De beste kans viel halverwege te noteren aan de andere kant toen de Westlandiaspits (nr. 9) de bal vanaf afstand in het doel probeerde te schieten. Doelman Van Abswoude was juist op tijd terug op nieuw onheil te voorkomen.
    Rood
    Een kwartier voor tijd moest Pieter Maat met een tweede gele kaart van het veld, zodat DoCoS met tien man moest proberen de dreigende nederlaag af te wenden. Quendrim Gashi kreeg direct daarna een bovenste beste kans, maar kopte de bal in vrije positie, uit een voorzet van Rowin Peet, naast het doel. DoCoS bracht twee nieuwe spitsen in het veld, stopte nog meer energie en strijdlust in zijn spel, zag dat de bezoekers (nr. 11) een nieuwe kans onbenut lieten en sloeg toen alsnog toe. Jongeling Tygo Groen gaf een perfecte assist waarna Quendrim Gashi de bal dit keer wel de goede richting meegaf: 1-1. Daarna volgde nog vijf sidderende minuten blessuretijd met een goede kans voor Westlandia (nr. 12 schoot de bal in een scrimmage over het doel van DoCoS) waardoor DoCoS een dik verdiend gelijkspel uit het vuur sleepte.
    Vijfde plaats
    DoCoS staat door het gelijkspel tegen Westlandia op een gedeelde vijfde plaats samen met onder meer stadgenoot UVS dat met 1-1 terugkwam van Kagia. De eerste koploper is RCL dat WateringseVeld Kranenburg met 4-0 terug naar Den Haag stuurde. DoCoS speelt komende zaterdag uit bij Berkel dat verraste met een 0-1 overwinning bij Vitesse Delft.
    Karakteristieken
    DoCoS – Westlandia 1-1 (0-1). 25. Stefan Bron 0-1, 89. Quendrim Gashi 1-1.
    Bijzonderheden: 76' Pieter Maat twee keer geel, dus rood.
    Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen (79. Chris van Empel), Pieter Maat, Iljes Amine, Rowin Peet, Simon Jouby, Dylan Victory, Quendrim Gashi, Tygo Groen (90. Deniz Poelsma), Mitchel Klein en Roy Elkerbout (80. Martijn Guijt).
Zaterdag 19 september om 14:30 uur start Westlandia za. 1 het nieuwe seizoen in de 2e klasse C met een uitwedstrijd bij DoCoS. De wedstrijd op Sportpark Morskwartier in Leiden staat o.l.v. de heer v.d. Perk.

Hoe staan wij er voor?
Theo Verbeek is weer terug als hoofdtrainer bij de zaterdagselectie. Dit seizoen wordt hij tijdens trainingen en wedstrijden met raad en daad terzijde gestaan door Rob Klop.
Frank Zwinkels en Igor Delfgauw zijn resp. leider en assistent scheidsrechter gebleven.
Claire Zwinkels is de nieuwe verzorgster en Jim van Leer neemt nu de 3 keepers van de selectie bij de hand(-schoenen).

Zaterdag 1 heeft in de voorbereiding nog geen potten kunnen breken. Door vakanties, blessures en/of  schorsingen was het amper mogelijk om in de gewenste samenstelling te kunnen spelen. Diverse (nieuwe) spelers moesten, zeker in de bekerwedstrijden, nog wennen aan het niveau.
Na VFC (0-5) en DHC (0-3) was afgelopen zaterdag 1e klasser Die Haghe op bezoek. Na een 1-0 voor Westlandia liep de tegenstander, getraind door oud-Westlandiaan Pieter Jongmans, uit naar 1-3.
Stefan Bron voorkwam dat we puntloos zouden eindigen in de bekerpoule. Met zijn beide doelpunten die middag is hij bijna dé topscorer van zaterdag 1. Hij staat nu 2e met 75 goals. Erik van Vliet kan dus in de komende weken zijn leidende positie kwijt gaan raken.
Juninho van Ree, die de over is gekomen van Scheveningen, scoorde de aansluitingstreffer.
Timothy le Duc (foto) is al een paar seizoenen van vaste waarde voor de zaterdagselectie. Sinds begin september heeft hij de magische grens van meer dan 100 KNVB-wedstrijden in zaterdag 1 gepasseerd.

Ontwikkelingen bij DoCoS
Bij de Leidse club zijn ook de nodige mutaties in de selectie te noteren. Trainer Dennis Olman kan naast de spelers die zijn gebleven of teruggekeerd ook een beroep doen op nieuwe leden en overkomende jeugd.
De trainer zal uitgekeken hebben naar vers bloed, want begin maart 2020 stond zijn team laatste in 2C met slechts 2 overwinningen en 4 gelijke spelen. Het seizoen daarvoor moest handhaving op dit niveau afgedwongen worden via nacompetitie met de 3e klassers. Overigens werd de laatste competitiewedstrijd in maart 2020 wel gewonnen van Wateringseveld/K.
Net als Westlandia is DoCos uitgeschakeld in de districtsbeker. De laatste bekerwedstrijd bij CWO, eindigde, volgens de verslaggever van de club uit Vlaardingen, doelpuntloos door veel en scherp vlaggen van de assistent-scheidsrechter van de Leidse club. De Westlandianen zijn dus gewaarschuwd.

De historie van DoCoS - Westlandia
Vorig jaar november stonden beide teams voor het eerst tegenover elkaar. Door o.a. 2 goals van Stefan Bron won Westlandia met 3-0 in Leiden. De return is vanwege de lock-down niet meer gespeeld

------------
Westlandia za. 2
Hans v.d. Kruk is trainer gebleven van het 2e team. Dit seizoen heeft hij de luxe dat hij zowel op trainingen als bij wedstrijden kan beschikken over een grote, frisse groep. Peter Hoogerwerf is op wedstrijddagen de verzorger. Johan v.d. Kleij is de assistent grensrechter.

Uitdaging wordt het om de ingestroomde Westlandianen uit lagere teams, klaar te stomen voor tegenstanders in de res. 1e klasse. De wedstrijden o.a. in de bekerpoule waren daarvoor al een zeer leerzame ervaring
Zaterdag wordt om 11:00 uur gestart met een lastige wedstrijd bij de beloftes van Valken'68. De club uit Valkenburg won de bekerpoule met tegenstanders als Te Werve 2, Heinenoord 2 en Rijnsburgse Boys 3.

Fr@
NB: Op de site van de clubs volgen mogelijk (extra) corona-maatregelen voor bezoek aan deze wedstrijden en/of de kantine