woensdag 23 september 2020

26 september 2020 Westlandia Te Werve

Westlandia za1 kan het niet afmaken tegen Te Werve

Afgelopen zaterdag speelde het elftal van Theo Verbeek en Rob Klop de eerste thuiswedstrijd in de vorige week gestarte ‘corona competitie’ tegen het altijd lastige Te Werve. Na een rommelig begin kreeg de thuisploeg wat meer grip op de tegenstander en op de bal. Dit leidde tot een eerste goede kans. Uit een hoekschop kopte Stefan Bron goed in. De keeper van Te Werve voorkwam een doelpunt. Even later tikte Raymond Hanemaaijer de bal richting doel na een vrije trap van Vince Olsthoorn. De bal rolde via diverse Te Werfse benen naast het doel.

Te Werve kreeg ook kansen via Andani Ollie met een schot voorlangs en met een katachtige reactie voorkwam Jari Duijvestijn een doelpunt bij een actie van Brahim Saidi. Te Werve drong Westlandia in het laatste deel van de eerste helft terug op eigen helft. Dat leidde ook tot een doelpunt voor de gasten. In de 42-ste minuut zorgde Brahim Saidi voor de 0 – 1 op het scorebord. Inmiddels was Danny van Voskuilen in het veld gekomen voor de geblesseerde Raymond Hanemaaijer.

Westlandia begon goed aan de tweede helft. De twitteraar meldde: “Na een goede aanval schiet Yordi van Beek verrassend in de korte hoek. Bal blijft net hangen onder de voet van de keeper. Het blijft 0 - 1.” Het doelpunt van Westlandia kwam er alsnog in de 66-ste minuut. Uit een corner kopte Stefan Bron de bal hard in. Kaz van Oostrom Soede haalde de bal van de doellijn. Er kwam een nieuwe corner en we citeren nogmaals de twitteraar:  ‘Vince Olsthoorn (zie foto) schiet een afvallende bal keurig in de linker hoek van de keeper. 1 - 1.’

De wedstrijd werd levendiger. Ismael Blackshaw ging alleen op Jari Duijvestijn af. Zijn schot belandde in het zijnet. Vince Olsthoorn kreeg ruimte voor een schot, maar dat was ongevaarlijk. Na een overtreding op Yordi van Beek prikte Stefan Bron vanaf 25 meter op de lat. Niet veel later was Stefan Bron erdoorheen, ging met de bal op de keeper Jay Veerman af, wilde die ook nog even passeren, maar Jay blokte de bal en de kans voor Westlandia was verkeken.

Toen de bal bij een uitbraak van Te Werve ver naar voren werd getrapt, rende Jari Duijvestijn zijn doel uit. De bal kaatste via Jari voor de voeten van Ismael Blackshaw, die een leeg doel voor zich zag. Hij schoot de bal simpel in het lege doel. 1 - 2.

Diep in blessuretijd, scheidsrechter Rozeboom telde 7 minuten extra tijd bij, kwamen er nog twee kansen. Uit een vrije trap kopte de mee naar voren gekomen Timothy le Duc de bal hard in. De keeper van Te Werve voorkwam de gelijkmaker. En Jari redde nog een keer fraai bij een doorgebroken speler van de gasten uit Rijswijk.

Theo Verbeek zei ruim na de wedstrijd. ‘We hadden na twee wedstrijden op 6 punten kunnen staan, helaas is het er maar 1. Desondanks ben ik eigenlijk wel trots op de jongens. Ze hebben er wel voor gevochten.’

Westlandia za1 – Te Werve

Rust: 0 – 1

Eind: 1 – 2

Jari Duijvestijn, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Boy de Soomer ( Thomas vd Putten), Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn(a), Juninho van Ree( Remy de Bliek), Ricardo vd Zalm, Yordi van Beek, Stefan Hanemaaijer ( Danny van Voskuilen)

Westlandia Za 2 - RCL 2

Eind: 0 – 4

JvdM

What do you want to do ?
New mail

Zaterdag 26 september om 15:00 uur speelt Westlandia za. 1 de 1e thuiswedstrijd in de 2e klasse C tegen Te Werve.  De wedstrijd op De Hoge Bomen staat o.l.v. de heer Roozeboom

Hoe staan wij er voor?
Daar waar we in de laatste bekerwedstrijd op karakter een 3-3 tegen 1e klasser Die Haghe uit het vuur sleepten, zagen we afgelopen zaterdag DoCoS hetzelfde tegen ons presteren.
Westlandia kon een 1-0 voorsprong in Leiden tegen 10 man niet over de streep trekken, In de slotfase werd het 1-1 tegen de hekkensluiter van vorig seizoen. Doelman Jari Duijvestijn (foto) liet met een paar knappe reddingen wel zien dat hij zijn goede vorm heeft behouden.

Ontwikkelingen bij Te Werve
Afgelopen seizoen stond men op 7 maart na 17 wedstrijden met 20 punten op een 9e plaats.
De trainer van Te Werve moet nu weer opnieuw gaan bouwen. 10 Nieuwe spelers werden aangetrokken om te zorgen dat de ploeg in het linkerrijtje mee kan gaan doen.
In de 1e bekerwedstrijd lukte het bij de Rijswijkers (nog) niet om te overtuigen. Er werd met 8-2 verloren bij SHO. In de 2 resterende poulewedstrijden herstelde Te Werve zich en treft nu in de 1e bekerronde SVC'08.
De start in de competitie leverde wederom een teleurstelling op. Op eigen veld werd verrassend met 5-3 verloren van Van Nispen (de nr. 12 van vorig seizoen).

De historie van Westlandia - Te Werve
Drie keer eerder werd dit duel in Naaldwijk gespeeld. Beide teams wisten 1x te winnen en in totaal 5x te scoren. Hamza El Yddri maakte vorig jaar de overstap naar de Rijswijkse club. Het seizoen pakte anders uit dan hij voor ogen had en keerde deze zomer weer terug naar Westlandia.
Hamza scoorde voor beide ploegen; in november 2017 voor ons en in september 2019 voor de gasten.

------------
Westlandia za. 2
De mannen van Hans v.d. Kruk verloren afgelopen zaterdag de 1e competitiewedstrijd met 3-2 van Valken'68. Zo vroeg in het seizoen is het lastig om in te schatten wat de kracht is van deze tegenstander.
Komende zaterdag vanaf 12:30 uur volgt de eerste thuiswedstrijd tegen de beloftes van RCL. Die ploeg won de openingswedstrijd op eigen veld met 2-1 van Honselersdijk.

Fr@
NB: Op de site van de club volgen mogelijk (extra) corona-maatregelen voor bezoek aan deze wedstrijden en/of de kantine