dinsdag 13 oktober 2020

Zaterdag 10 oktober 2020 Berkel - Westlandia 4-3

Westlandia za1 weet weer niet te winnen.

Theo Verbeek is met zijn team nog steeds op zoek naar de eerste overwinning. Uit op Het Hoge Land in en bij Berkel lagen er mogelijkheden en zou het gaan gebeuren.  Theo moest wel improviseren, omdat er enkele spelers met pijntjes en kwetsuren aan de kant moesten blijven. Zij fungeerden nu als teammanagers (Dennis Verbeek en Danny van Voskuilen). Hamza el Yddri begon in de basis en ook Thomas vd Putten.

Op de bank begonnen Juninho van Ree en de nog niet helemaal fitte Raymond Hanemaaijer. Op dezelfde bank zat ook Niels van Bergenhenegouwen, die dit seizoen kwam  bovendrijven uit een van de lagere teams.

De omstandigheden waren niet om over naar huis te schrijven. Dat laten we dus maar zitten. Desondanks schotelden de kletsnatte spelers, de toeschouwers, die er niet waren een levendige wedstrijd voor met veel strijd.

De eerste bescheiden kans was voor Westlandia. Na drie minuten legde Yordi van Beek de bal uit een corner op het hoofd van Stefan Bron. Die was er nog niet helemaal bij met zijn hoofd en kon de bal alleen maar schampen.

Na een kwartier kwam Berkel na een goede aanval simpel op 1 – 0.

Niet veel later brak Hamza op links door en legde de bal perfect op het hoofd van Thomas vd Putten. Die kopte de bal precies tegen het lichaam van een verdediger, die toevallig op de doellijn stond.

De Westlandse gelijkmaker kwam er alsnog na een half uur spelen. Deze keer was het Stefan Bron die vanaf links een perfecte hoge voorzet in de doelmond slingerde. Een Berkels hoofd werkte de bal in het doel. 1 – 1

Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Er was een vlagsignaal voor buitenspel, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. 2 - 1

In de tweede helft kwam Niels van Bergenhenegouwen voor Marvin Vollebregt. Hij zou van zich doen spreken in het verloop van de tweede helft.

Al snel moest Jari handelend optreden bij een schot van dichtbij van de aanvoerder van Berkel. De 3 – 1 viel niet veel later toch. Op links kon Niels van Bergenhenegouwen zijn man niet houwen en deze kwam met een uiterst scherpe voorzet, die door Jari in zijn eigen doel werd gewerkt.

Juninho van Ree kwam met nog 20 minuten te spelen in het veld voor Hamza el Yddri. Niet veel later kopte Niels van Bergenhenegouwen min of meer uit het niets de bal in de touwen. 3 – 2

Westlandia veerde op er was meer mogelijk, maar al heel snel speelden twee Berkelse aanvallers Jari Duijvestijn uit met een een-tweetje en zij breidden de voorsprong voor de thuisclub uit naar 4 – 2.

Juninho van Ree kreeg het op rechts op zijn heupen met een adequate passeer- en loopactie en schoot de bal achter de uitlopende keeper langs net naast het doel.  Westlandia bleef nadrukkelijk op zoek naar doelpunten. Heel dichtbij een treffer was Stefan Bron. Hij kwam één op één oog in oog met de keeper van Berkel, die zijn doel goed verkleinde en daarmee een Westlands doelpunt voorkwam.

Het was Remy de Bliek die wel het doel wel wist te vinden. In de 90-ste minuut schoot hij de 4 – 3 op het scorebord. Dat werd uiteindelijk de eindstand.

CVV Berkel  – RKVV Westlandia za1

Rust: 2 – 1.  Eind: 4 – 3

Jari Duijvestijn, Rick van Rijn><Remy de Bliek, Timothy le Duc, Boy de Soomer, Marvin Vollebregt(foto)><Niels van Bergenhenegouwen, Vince Olsthoorn(a), Thomas vd Putten, Ricardo vd Zalm, Yordi van Beek, Stefan Bron, Hamza el Yddri><Juninho van Ree.

Westlandia za2 – HVC’10 2

Eind: 1 – 4

JvdM

Zaterdag 10 oktober vanaf 14:30 uur speelt Westlandia za. 1 in 2C bij CVV Berkel. De wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs staat o.l.v. de heer Verhoeve. Zoals bekend wordt er geen publiek toegelaten bij dit duel.

Hoe staan wij er voor?
Door het terugtrekken van het 1e team van Wateringseveld/K. en de afgelaste wedstrijden in deze klasse, vertekent de stand behoorlijk.
Westlandia is één van de 6 ploegen die alle wedstrijden heeft gespeeld. Helaas hebben we in die 3 duels slechts 1 punt behaald.
In onze eerste 2 wedstrijden zat er (misschien) meer in, maar afgelopen zaterdag tegen UVS hadden we, mede door een snelle achterstand, weinig te vertellen. Met een ruststand van 0-4  kwamen we nog goed weg. In de 2e helft namen de Leidenaren gas terug en stond er gelukkig na 90 minuten maar 1-5 op het scorebord.
Stefan Bron (foto) wist kort voor het einde te scoren en komt op een totaal van 77 goals.
Hij is nu samen met Erik van Vliet all-time topscorer van de zaterdagselectie van Westlandia.

Het was overigens de 4e keer dat we een competitiewedstrijd op de Hoge Bomen afsloten met een dergelijke nederlaag. Eerder overkwam het ons tegen RCL, Forum Sport en de amateurs van Volendam.

Ontwikkelingen bij Berkel
Afgelopen seizoen stond Berkel op 7 maart na 17 wedstrijden met 25 punten op een 5e plaats.

In de bekerpoule met RKDEO, Nootdorp en BVCB gingen vóór aanvang van de competitie alle 3 de wedstrijden verloren.
Berkel kwam in 2C ook al 3x in actie. Bij Vitesse D. werd verrassend met 1-0 gewonnen. DoCos en Te Werve waren te sterk voor de geel-blauwen. Volgens trainer v.d. Lugt was het in Rijswijk een pover duel, en ging de thuisclub als gelukkigste met de 3 punten aan de haal.

De historie van Berkel Westlandia
Het wordt de 3e maal in de historie dat we naar Berkel gaan. In april 2009 verloren we in de 4e klasse met 2-0. 10 jaar later wonnen we in de 2e klasse op 19 oktober met 2-1. Stefan Bron scoorde beide goals. Uit het verleden weten we dat Jos Buitenhuis een goalgetter is en dat onze verdediging tot het laatste fluitsignaal scherp moeten blijven om in ieder geval hem van score af te houden.

------------

Westlandia za. 2
Ook het 3 duel van de mannen van Hans v.d. Kruk ging verloren. Verburch 2 won met 3-0 en Westlandia is nu puntloos hekkensluiter in deze res. 1e klasse.
Het 2e van HVC'10 is de volgend tegenstander. De Hoekenezen hebben 2x gelijk gespeeld en staan 11e.
Als de groen-witten weten te winnen, kunnen ze de rode lantaarn overdoen aan de gasten van komende zaterdag.
De aftrap op de Hoge Bomen is dit keer om 14:30 uur, maar supporters zijn niet welkom.