donderdag 1 oktober 2020

Zaterdag 3 oktober 2020 Westlandia -UVS 1-5

Westlandia op eigen veld ‘afgedroogd’ door UVS

Na drie duels staat de zaterdagtak van Westlandia in de onderste regionen van de tweede klasse C. Zaterdag werd de ploeg van Theo Verbeek door het bezoekende UVS afgedroogd. Op sportpark De Hoge Bomen werd het 1-5 voor de bezoekers uit Leiden. De Westlanders hebben slechts één schamel punt.
De elf ‘uitverkorenen’ van Theo Verbeek bezorgden hun trainer een pijnlijke middag. De coach van de Westlanders zag zijn ploeg stuntelen, stuntelen en nog eens stuntelen, getuige de 0-4 achterstand bij rust. Een deceptie pur sang voor de thuisploeg.
Wie waren de pijnpunten van UVS dan die het net van de Naaldwijkers liet ‘huilen’? In ieder geval Enrico Geus die zowel de 0-1 als de 0-2 voor zijn rekening nam. Zijn ploeggenoten Mart Spierdijk en Boy Tetteroo zorgden respectievelijk voor de 0-3 en 0-4.
In de tweede helft ging het voor Theo Verbeek en consorten niet echt veel beter. UVS bleef op sportpark De Hoge Bomen de betere ploeg. Zeven minuten na rust werd het zelfs 0-5 voor de Leidenaren. De ingevallen Isi Adima scoorde voor de bezoekers.
Twee minuten voor het laatste fluitsignaal toch nog een klein lichtpuntje voor de gastheren. De 1-5 van Stefan Bron. Een doekje voor het bloeden, want na drie duels heeft de zaterdagtak van Westlandia pas één schamel punt en wacht de ploeg van Verbeek nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Komend weekend poging vier in het uitduel tegen Berkel.

Zaterdag 3 oktober om 15:00 uur speelt Westlandia za. 1  weer thuis in de 2e klasse C en wel tegen UVS. De wedstrijd op De Hoge Bomen staat o.l.v. de heer Jhamai en wordt gespeeld achter gesloten deuren.

Hoe staan wij er voor?
Afgelopen zaterdag was de wedstrijd tegen Te Werve er één met 2 gezichten.
In de eerste helft speelden de groen-witten in een laag tempo en (te) behoudend. Na de thee was er meer spirit én diepgang in ons spel. Na de gelijkmaker van Vince Olsthoorn, zat er zeker meer in, maar de goal viel uiteindelijk aan de andere kant. Eindstand  1-2
Na 2 wedstrijden tegen ploegen die vorig seizoen in het rechterrijtje stonden, wacht met UVS een ploeg die wordt geacht mee te doen om de prijzen in 2C.

Ontwikkelingen bij UVS
Afgelopen seizoen stond de ploeg uit Leiden op 7 maart na 17 wedstrijden met 35 punten op een 4e plaats.
Bij de start van het seizoen werd in de bekerpoule 2x gewonnen. Alleen Alexandria'66 versloeg de Leidenaren.
Nu treffen de blauw-witten in de 1e ronde VFC. Dat was in onze bekerpoule de ploeg die ons in Vlaardingen met 5-0 versloeg.

In de competitie heeft UVS de hoge verwachtingen nog niet waar kunnen maken. De puntendeling (1-1) bij Kagia werd gevolgd door een thuisnederlaag tegen Vitesse D. (1-2).
Wil UVS de aansluiting met koploper SVC'08 behouden zullen ze alleen met de 3 punten huiswaarts willen keren.
De stand in 2C is na 2 speelrondes begint door de 2 afgelaste en 1 gestaakte wedstrijd(en) al aardig te vertekenen.

De historie van Westlandia - UVS
Het wordt de 3e maal in de historie dat Uit Vriendschap Saâm in Naaldwijk op bezoek is. In december 2015 stond Joost van Schie met 3 treffers aan de basis van de 3-1 overwinning.  4 jaar later dolven we met 4-1 het onderspit (1x Stefan Bron).

------------

Westlandia za. 2
Het 2e team heeft geen beste start in de res. 1e klasse. Na 2 nederlagen staan de groen-witten gedeeld laatste in deze klasse. Op zich niet verrassend, want veel jonge gasten spelen voor het eerst op dit niveau.
Het team van Hans v.d. Kruk trapt komende zaterdag om 12:00 uur af bij én tegen de beloftes van Verburch. De Poeldijkers revancheerden zich na de 4-1 nederlaag tegen SC Monster, met een mooie 4-2 overwinning op de Strijphorst tegen Honselersdijk