dinsdag 2 november 2021

30 oktober 2021 Soccer Boys Westlandia 0-1

Westlandia za1 weet weer te winnen, maar vraag niet hoe

De vijfde competitiewedstrijd voor het team van Theo Verbeek en Rob Klop werd een enerverende wedstrijd uit bij Soccer Boys in Bleiswijk.

Verslag 1: de kale versie

De eerste helft was voor Westlandia. Dat leverde geen doelpunten op voor Westlandia. Wel een 0 – 0 stand bij de rust. De tweede helft was voor Soccer Boys.Dat leverde geen doelpunten op voor Soccer Boys. Maar wel voor Westlandia. Met een 1 – 0 winst in de tas gingen de Westlandianen huiswaarts.

Verslag 2: de aangeklede versie

Voor het trainersduo van Westlandia za is het elke week weer puzzelen om uit te zoeken, welke spelers wel/niet kunnen spelen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen DSO ontbraken Ricardo vd Zalm, Mike Vijverberg en Danny van Voskuilen in de opstelling. In hun plaats stonden Rick van Rijn, Rick van Zijl en Nino Capdevila op de grasmat van Soccer Boys en zij stelden niet teleur.

Bijna vanaf het begin van de wedstrijd was Westlandia veelvuldig in de aanval en creëerde kansen en kansjes. Het eerste schot op doel kwam na 5 minuten spelen van Lars vd Berg. Twee minuten later mocht hij vuren vanuit een vrije trap. Dat leverde niets op. Een minuut later tikte Nino Capdevila de bal in het Soccer Boys-doel, maar scheidsrechter Ebink had geconstateerd, dat de bal even daarvoor over de achterlijn was geweest.

Er volgde nog een aantal kansen, die allemaal geen doelpunten opleverde. Roy van Beek zag schoten gekeerd worden door Devi Ponsen, de keeper van Soccer Boys. Tim vd Voort schoot een bal in de touwen, maar hij kreeg een vlagsignaal vanwege buitenspel. Bij het ingaan van de rust stonden er op het Soccer Boyse scorebord twee nullen.

In de tweede helft kwam Sven Enthoven in het veld voor Nino Capdevila.

De thuisploeg, die nog maar 1 wedstrijd gewonnen had, was in de tweede helft gevaarlijker en Jari moest regelmatig handelend in actie komen. In de 57e minuut werden zijn keeperskwaliteiten serieus getest. Gelukkig mankeerde daar niets aan. Na een uur spelen was het Roy van Beek die in de middencirkel de bal kreeg aangespeeld en koers zette richting doel en doelman van Soccer Boys. Aangekomen in het strafschopgebied koos hij een hoek en schoot de bal onberispelijk in de touwen.

De laatste 30 minuten waren verre van gemakkelijk voor Westlandia. Thomas vd Putten en Niels van Bergenhenegouwen kwamen Yordi van Beek en Tim vd Voort aflossen. Jari Duijvestijn wist op onnavolgbare wijze zijn doel schoon te houden. Een keer met hulp van de scheidsrechter. In de 85e werd hij gepasseerd. Een vlagsignaal van de grensrechter deed de scheidsrechter besluiten het doelpunt te annuleren.

Vlak voor tijd overkwam dat ook Roy van Beek, die door Sven Enthoven werd aangespeeld en vrij op het doel van Soccer Boys kon afgaan. Ook nu was er een vlagsignaal. Nu van de andere grensrechter.

Na 95 minuten floot scheidsrechter Ebink voor het einde van de wedstrijd. En Westlandia had zijn derde overwinning binnen.

JvdM

Westlandia naar Soccer Boys

Na de knappe 1-0 winst op DSO volgt nu de uitwedstrijd bij Soccer Boys. Naar verwachting zal scheidsrechter Ebink om 14:30 voor de aftrap fluiten op Sportpark Merenveld.

Het wordt pas de 2e keer in de historie dat we voor een competitieduel naar Bleiswijk gaan. Aan het eerste treffen bewaren de Westlandianen geen beste herinneringen. Er kwam toen in oktober 2014 een einde aan een reeks van 28 ongeslagen wedstrijden. Tot ongeveer de 70e minuut was het een gelijkwaardige strijd tussen de beide net gepromoveerde teams. In de slotfase pakte de thuisclub met 4-1 de overwinning.

Nr. 11 Socer Boys staat na 5 wedstrijden met 3 punten op een p/D plaats. Er werd alleen op eigen veld met 3-1 gewonnen van Te Werve. DSO ontsnapte met een 1-0 winst in Bleiswijk maar ternauwernood aan puntverlies. Op vreemde bodem is de achterhoede want minder zelfverzekerd, want men heeft al 13 tegentreffers in 3 wedstrijden moeten incasseren. Afgelopen speelronde won DoCoS in Leiden met 5-1. Het lijkt een makkelijke overwinning, maar pas na 80 minuten kwam de 3-1 op het scorebord. SB gaf in het laatste kwartier teveel ruimte weg om de gelijkmaker te forceren. Dat de ploeg niet te onderschatten is blijkt ook wel uit de resultaten bij koploper Vitesse D. (2-3) en HVC'10 (4-5), Uit de analyse achteraf van Hoekse trainer Piet Boon, bleek dat één van de aanvallers die middag op de brommer was. Bij balverlies van HVC'10 schakelde men zo snel om, dat de achterhoede regelmatig het nakijken had. Onze trainer Theo Verbeek zal daar in de voorbereiding zeker aandacht aan besteden.

Het mag duidelijk zijn dat Westlandia in de afgelopen weken behoorlijke stappen heeft gemaakt. De off-day tegen HVC'10 (0-5) lijkt inderdaad een dag geweest te zijn dat alles mis ging. Wie afgelopen wedstrijden tegen RCL en DSO heeft gezien, weet dat er nu een hecht team staat. Er wordt gestreden voor iedere meter en bij vlagen is het aanvalsspel om van te genieten. Tegen DSO vergat men zich eigenlijk alleen te belonen met meer goals.

De zaterdagselectie zal met vertrouwen afreizen richting Lansingerland. Rond de klok van half 5 zullen weten of we stijgende lijn vast hebben gehouden.

Het 2e team van trainer Hans Kruk ontsnapte afgelopen zaterdag tegen MVV'27 aan de 1e nederlaag in de competitie. Zaterdag moet men vanaf 14:15 uur aantreden bij Quick Boys. Het 3e team van de Katwijkers kreeg afgelopen speelronde een pak slaag (6-0) bij koploper Voorschoten'97.

Na 2 "vrije" weken komt ons 3e team in actie bij SEP in Delft. Zij verloren hun laatste wedstrijd met 4-1 bij FC 's-Gravenzande. Beide teams zullen na de herfstvakantie graag 3 punten bij willen schrijven.