maandag 15 november 2021

Voorschoten'97-Westlandia (beker)

Het bekeravontuur van Westlandia za1 eindigt bij Voorschoten’97

Voor de beker had het team van Theo Verbeek Voorschoten ’97 geloot. Een tegenstander, die in de 1e klasse A nog niet echte potten kon breken. De ploeg staat op de tiende plaats. Bij Westlandia zijn de gemoederen positief gestemd vanwege een mooie positie op de ranglijst in de 2e klasse C.
Vanuit een gezamenlijk verleden met de Voorschotenaren weten we dat er op Adegeest soms lustig gescoord werd. Het werd een keer 7 – 5.
Bij Westlandia waren vaste waarden als Jari Duijvestijn en Roy van Beek afwezig. Op het doel stond Janos Scaba Zaharia en Thomas vd Putten startte in de basis. Stefan Bron was er ook weer bij na enig blessureleed.
Het aanvangstijdstip was enigszins apart: 12.30 uur. Op ongeveer dat tijdstip floot scheidsrechter F. Meeuwenoord voor het begin van de wedstrijd.
De wedstrijd is nog maar enkele minuten onderweg als Scaba zwaar onder vuur wordt genomen. Een vrije trap ziet hij nog naast het doel verdwijnen, maar niet veel later werpt hij zich voor/op de voeten van een tegenstander, die met de bal gevaarlijk dicht het doel nadert.
Na dit beginoffensief ging Westlandia ook voetballen. Rick van Schie soleerde tot in het strafschopgebied, via een kluts bereikte de bal Sven Enthoven, maar die kwam niet tot een schot. Lars vd Berg bereikte Stefan Bron met een smakelijke lange pass, die uitmondde in een schot, maar de Voorschoten’97e keeper stopte het schot.
Ook nog in de beginfase van de wedstrijd was Rick van Rijn opgerukt tot aan de vijandelijke achterlijn. Hij had Sven Enthoven al gespot voor het doel en trapte de bal met een mooie curve richting Sven. Die belandde uiteindelijk wel zelf in de touwen, maar de bal koos een andere bestemming. Dezelfde Rick van Rijn bood ook Tim vd Voort een prima kans. Zijn schot ging hard en hoog over het doel.
Ook de thuisploeg kreeg kansen, maar Scaba hield de nul. Tot de 25e minuut. Een speler van de thuisploeg kreeg de bal in de voet gespeeld en stond oog in oog met onze keeper. 1 – 0.
In de 35e minuut kreeg Tim vd Voort net buiten het strafschopgebied de bal via een tegenstander in de voeten gespeeld. Hij had een vrij veld voor zich met allen nog een doel en een keeper voor zich en wat tijd om een plan te bedenken. Dat werd een artistiek balletje, maar geen goal.
Een minuut later was het wél raak in het Westlandia doel. 2 – 0.

Gelukkig kwam Westlandia ook op het scorebord. Vlak voor de rust eindigde een aanval van Westlandia via de linkerkant bij Marvin Vollebregt. Die baande zich een weg naar het strafschopgebied en zag Stefan Bron er mooi bij staan. De voorzet was op maat en Stefans kopbal doeltreffend 2 – 1.
Vlak voor het rustsignaal kreeg een van de Voorschoten ’97-ste spitsen een goede kans om te scoren. Hij ging met de bal aan de voet het strafschopgebied in en wachtte heel lang met zijn schot. Toen hij dan eindelijk schoot lag Timothy le Duc in de baan van het schot en de bal hobbelde naast het doel.

Na een aantrekkelijke eerste helft, waarbij beide ploegen gelijkwaardig waren, ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in.
De mannen, die in de eerste helft gezamenlijk verantwoordelijk waren voor het Westlandse doelpunt, bleven na de rust in de kleedkamer achter. Zij maakten plaats voor de gebroeders Sander en Jari Lievaart.
Al na 2 minuten werd het 3 – 1. Een minuut later kwam Thomas vd Putten namens Westlandia met het antwoord daarop. Een mooi afstandsschot. Geen doelpunt jammer genoeg.
Op de rand van het strafschopgebied werd Jari Lievaart neergelegd. De vrije trap ging via de vingertoppen van de Voorschotense keeper over het doel.
Dat was voor Tim vd Voort het signaal om het in minuut 58 volgens het boekje te doen. Hij schoot de 3 – 2 voorbeeldig binnen.

Dat motiveerde de thuisploeg om de voorsprong nog wat verder uit te bouwen. Dat lukte in de 60e -, de 66e- en de 90e minuut. Dat zorgde uiteindelijk voor een 6 – 2 eindstand.
Voor Westlandia za1 eindigde daarmee het bekeravontuur.

JvdM

VOORBESCHOUWING

Na een mooie reeks van competitiewedstrijden, komt Westlandia za. 1 nu in actie voor de districtsbeker.
Zaterdagmiddag 13 november vanaf 12:30 uur (!!) strijden de mannen van hoofdtrainer Theo Verbeek op sportpark Adegeest, (Weddeloop 6, 2253 ST Voorschoten) in de 2e ronde tegen de zaterdagtak van Voorschoten'97.
De laatste keer dat beide teams elkaar troffen op Adegeest was een duel in de 1e klasse B. Het werd toen 7-5 voor de thuisploeg.
Westlandia bereikte deze 2e ronde van de beker door een knappe 4-2 overwinning op 1e klasser Heinenoord. Voorschoten'97 hoefde na 3 overwinningen in de poulefase niet in de 1e ronde in actie te komen.

Westlandia 2 geniet van een vrij weekend. Het 3e team komt wel in actie en treft op de Hoge Bomen Maasdijk 3. Beide elftallen kwamen pas 4x in actie. De mannen van Wim Lentz hebben dankzij 2 overwinningen 4 punten meer dan de nr. 11 uit Maasdijk.