Pagina's

woensdag 23 februari 2022

27 februari 2022 Westlandia SVC'08 2-0

Wie gaat het tij keren bij SVC’08? Dat is de grote vraag.

Wekelijks voetbalt de ploeg aardig mee met de tegenstander, maar als je dan één punt overhoudt aan drie wedstrijden en je scoort maar één keer, dan moet je je wel zorgen gaan maken. Ook nu was de wedstrijd over negentig minuten gezien in evenwicht. Westlandia had de eerste helft een overwicht, maar de tweede helft kwam SVC’08 goed in de wedstrijd en juist in die fase viel dan de 1-0 op een van SVC’08-perspectief bekeken zeer ongelukkig moment.
Westlandia begon onstuimig en SVC’08 dreigde te worden overlopen, maar Westlandia benutte twee kansen niet en SVC’08 kwam de beginfase zonder kleerscheuren. Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd zonder veel spanning. Westlandia had weliswaar meer balbezit, maar kon dit overwicht niet in grote kansen omzetten. Verder dan een hard schot van Roy van Beek, dat net over het SVC’08-doel verdween, kwam het niet.
Aan de andere had doelman Jan Duijvenstijn vrijwel niets te doen. Een schot van Youssef Massaoudi, dat voorlangs ging in de negentiende minuut, was het enige aanvallende wapenfeit dat enig gevaar opleverde voor het Westlandse doel. Al met al was het de eerste helft een saaie wedstrijd voor de toeschouwers van beide partijen.
De tweede helft gaf een levendiger spelbeeld. Bij SVC’08 was Jerry Plat geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door Matthijs de Jong. SVC’08 was wat gretiger uit de kleedkamer gekomen. Een schot van Thomas Hughes, dat net naast ging, was daar het bewijs van. In de vijfenvijftigste minuut kreeg SVC’08 de kans om zich te belonen voor deze goede hervatting. Maar Thomas Hughes stuitte in een één-tegen-één situatie op doelman Jan Duijvenstijn. De rebound stuiterde voor de voeten van Erik van de Meent, maar zijn lob belandde op de lat. Nog geen minuut later ging Stefan Bron beter met een geboden kans om. Hij aarzelde geen moment toen hij de bal voor zijn voeten kreeg na een klutsduel – waarbij het zeker niet gek was geweest als scheidsrechter Cor van Elswijk voor een aanvallende overtreding had gefloten – en de bal hard inschoot: 1-0.
SVC’08 deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren. In de zesenvijftigste was Patrick Bos doelman Duijvenstijn te vlug af en kopte achterwaarts in, maar de bal ging net naast het doel. Drie minuten later had Eric van de Meent SVC’08 op gelijke hoogte moeten brengen, maar van dichtbij schoot hij over het doel. Drie minuten later kreeg SVC’08 hiervoor de rekening gepresenteerd. Scheidsrechter Cor van Elswijk was voor het grootste gedeelte debet aan deze treffer, omdat hij voor een duidelijke overtreding weigerde te fluiten. Uit de ingooi counterde Westlandia naar de 2-0. Doelman Wesly Storm redde nog in eerste instantie, maar de rebound was een prooi voor Vince van Hagen die de geboden kans benutte.

Deze tegenslag kwam SVC’08 niet meer te boven en was de wedstrijd wel gespeeld. SVC’08 zakt door deze nederlaag verder naar onderen en verkeert in zwaar weer.

--------

Westlandia za1 heeft tegen SVC’08 het geluk van een zondagskind.

Een prettig zonnetje zorgde voor een optimistische sfeer op Sportpark De Hoge Bomen. Westlandia za1 speelde er voor het eerst sinds 6 november 2021 weer een competitiewedstrijd. Wel met aanzienlijk minder reclameborden langs het veld, want de orkaan Eunice had er paar flinke happen uitgenomen. De thuisploeg startte voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste 4 minuten zagen we 3 goede kansen. Al na iets meer dan een minuut zag Roy van Beek Wesley Storm, de keeper van SVC’08 te ver voor zijn doel staan. Roy waagde een afstandsschot. Die bal ging over. Twee minuten later werd Mike Vijverberg mooi weggestoken het strafschopgebied in. Hij kon alleen op Wesley Storm afgaan. De keeper van SVC’08 was er op tijd uit. Weer een minuut later stond Dennis Verbeek ineens frank en vrij in het strafschopgebied met bal aan de voet. Hij aarzelde te lang en verspeelde de bal. Westlandia bleef de aanval zoeken, maar de verdediging van de Wassenaarse Scheveningers kregen meer en meer vat op het aanvalsspel van de thuisploeg. Er waren nog wel doelpogingen van Roy van Beek, een doelkans voor Dennis Verbeek en een kopbal van Tim vd Voort. Na een klein half uur werd Timothy Le Duc bij een verdedigende actie vol op de neus geraakt door Keeper Jari Duijvestijn. Verzorgster Claire Zwinkels stopte twee flinke proppen in zijn neus en hij voetbalde weer vrolijk verder. SVC’08 werd tegen het einde van eerste helft gevaarlijker en kreeg ook enkele kansen op een doelpunt, maar Jari liet zich niet gek maken en hield zijn doel schoon. In de 43-ste minuut kreeg Roy van Beek de bal via de jarige Stefan Bron (foto).Hij schoot vervolgens met een verdediger van SVC’08 hinderlijk in de buurt over. De laatste doelpoging van de eerste helft was voor Said Alparslan (SVC’08). In de tweede helft bleef Jerry Plat, de aanvoerder van SVC’08 geblesseerd achter in de kleedkamer. Zijn vervanger zorgde ervoor dat het beeld van de wedstrijd kantelde. De gasten werden gevaarlijker en rukten met grote regelmaat op richting Jari Duijvestijn. Hij stopte een schoten van SVC’08-ters Thomas Hughes en Erik vd Meent en kreeg in de 54-ste minuut hulp van de lat Eigenlijk uit het niets trakteerde Stefan Bron zichzelf op een verjaardagscadeau. Hij ging achter een diepe bal aan, passeerde hier en daar enkele verdedigers en schoot van de rand van het strafschopgebied de bal in de verre hoek. Het was een doelpunt uit het niets. 1 – 0. SVC’08 ging vervolgens gewoon door met waar het de hele tweede helft al bezig was: Het bestoken van de verdediging van Westlandia. Dat leverde weer mooie kansen op. Er was een achterwaarts ingekopte bal (60-ste minuut) en een wippertje over het doel van Jari (61-ste minuut). In de 65-ste minuut viel de 2 – 0. Uit een aanval was het weer Stefan Bron die een doelpoging deed. De door de keeper weg gestompte kwam mooi voor de voet van Vince van Hagen. Met een fraaie schuiver passeerde hij de keeper. Westlandia slaagde er vervolgens in om die voorsprong vast te houden en SVC’08 was na de 2 - 0 de strijdlust kwijtgeraakt. JvdM

Zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur speelt Westlandia za. 1 voor het eerst sinds 6 november op de Hoge Bomen weer een competitiewedstrijd in de 2e klasse. Tegenstander is nummer nr.10 SVC'08. Het duel staat onder leiding van de heer Lit D.B. (Desley)

De Scheveningse fusieclub uit Wassenaar was 4x eerder te gast in Naaldwijk. Het waren voor de groen-witten altijd lastige wedstrijden met slechts 1x winst en 1x een puntendeling.

Dit seizoen brengt SVC'08 (nog) niet wat men er van zou verwachten. Met slechts 8 punten uit 9 wedstrijden staat de ploeg van trainer Jeffrey Frijters nog net boven de gevarenzone. Op vreemde bodem werd alleen pas gewonnen bij Van Nispen. Op eigen veld was SVC'08 te sterk voor DoCoS. Als excuus voor de tegenvallende resultaten geldt o.a. het gemis van sterkhouders na een positieve test, maar daar hebben meer clubs last van. De huidige 10e plaats staat in schril contract met de prima prestaties in de 2 voorgaande gestaakte competities. SVC'08 was gewoon was op koers op mee te strijden voor de prijzen in 2C. Het kan dus zo maar weer gaan lopen bij hen.

In de aanloop naar deze wedstrijd speelde Westlandia afgelopen zaterdag uit bij datzelfde Van Nispen. Op een moeilijk te bespelen grasmat, werden 3 belangrijke punten gepakt, Roy van Beek werd de matchwinner.   De 3 winstpunten maakte de lange busreis terug naar het Westland extra gezellig. Overigens speelde Timothy Le Duc voor de 100e keer de volledige 90 minuten mee in een KNVB duel van za. 1

Resultaten uit het verleden tellen zaterdagmiddag niet meer, Beide teams moeten weer vol aan de bak in de jacht op de 3 punten en een goede klassering in 2 C. Voor de groen-witten zou het lekker zijn als de serie van 3 thuisoverwinningen op rij in de competitie  kan worden doorgetrokken. Tegen 5 uur zullen we het weten.

Fr@

Historie Westlandia - SVC'08

• 25 apr.2015 competitie Westlandia - SVC'08 0-2
  • 07 nov.2015 competitie Westlandia - SVC'08 1-3 (Westlandia had net de periodetitel gepakt, maar door deze nederlaag, nam SVC de koppositie over. Beide teams promoveerde dat seizoen naar de 1e klasse)
  • 25 mrt.2017 competitie Westlandia - SVC'08 1-0 (Stefan Bron)
  • 26 okt.2019 competitie Westlandia - SVC'08 2-2 (Tim v.d. Voort 2x)