Pagina's

vrijdag 24 maart 2023

Zaterdag 25 maart 2023 Westlandia - RKDEO 0-0

Westlandia za. 1 mag op 25 maart aan de bak tegen RKDEO. De wedstrijd op de Hoge Bomen start om 15:00 uur en staat onder leiding van de heer Van Vugt.

RKDEO heeft dit seizoen op eigen veld nog niet verloren en dat leverde in 9 duels al 21 punten op. Daar staat tegen over dat de Nootdorpers, met uitzondering van het duel bij CION, alle overige uitwedstrijden tegen clubs uit de top 10 hebben verloren. Door deze resultaten heeft de nr.  3 uit Nootdorp na 18 duels 33 punten vergaard in 2E en dat is slechts 1 meer dan Westlandia.

De mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf hadden het in de heenwedstrijd behoorlijk lastig. RKDEO had, zeker in de beginfase van de 1e helft, het betere van het spel en kwam ook terecht op 1-0. Jay Geeratz kon vlak voor rust één van onze spaarzame kansen met een lucky goal bekronen. In de 2e helft speelden beide partijen erg slordig, waardoor aan het slot beide teams terecht maar 1 punt kregen.

Ook afgelopen zaterdag bij Full Speed was het aanvalsspel te gehaast en slordig. In Delft stond daardoor de 3-0 winst in schril contrast tot het krachtsverschil op het veld. Onze goals waren van Tim v.d. Voort, Stefan Bron en Jari Lievaart, maar deze 3 aanvallers hadden veel kansen nodig om langs de goede kant van keeper, paal en lat van Full Speed te komen.

Komende zaterdag zullen ze veel scherper moeten zijn om de 3 punten zeker te stellen. Onze verdediging stond op de sportpark in Delft overigens als een huis, want doelman Jari Lievaart kreeg alleen in de allerlaatste minuut van het duel tegen Full Speed een lastige bal te verwerken.

Tegen 5 uur zullen we weten of we RKDEO in de top van het klassement hebben kunnen passeren.

----

Eerder die middag (vanaf 12:00 uur) speelt Westlandia za. 2 ook thuis en wel tegen nr. 2 SC Monster. De heenwedstrijd verloren we met 3-2. Zeker na de 2-1 zeperd in de afgelopen ronde bij nr. 12 DSO, zal trainer Hans v.d. Kruk een goede prestatie neer willen (laten) zetten.

Dinsdag 21 maart was er ook nog de bekerwedstrijd van Westlandia za. 2 bij en tegen het 3e team van VELO. Dat team met veel oud 1e elftalspelers, met ook nog een Westlandia-verleden, werd in 1/8 finale met 4-1 verslagen.