Pagina's

donderdag 13 april 2023

zaterdag 15 april 2023 Westlandia CION 4-1

Zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur strijden Westlandia en CION op de Hoge Bomen om de broodnodige punten in de 2e klasse. De heer Jhamai komt namens de bond naar Naaldwijk om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Net als in diverse andere klasses is het in deze poule razend spannend. Voor een aantal teams is het soms een rollercoaster. Neem onze komende tegenstander CION. Afgelopen zaterdag streed men voor een topklassering in 2E. De Vlaardingers konden tegen directe concurrent FC Skillz ook P2 pakken. Men verloor echter de inhaalwedstrijd op eigen veld met 3-1 en staat nu met lege handen op een 7e plaats. De afstand naar p/D plaats nr. 9 is slechts 5 punten. 

Westlandia had in de vorige ronde op papier een "makkie". Toch werd het een moeizame 4-2 overwinning bij hekkensluiter HMSH.  In de 80e minuut stond het nog 2-2 in Den Haag. Voor de strijd om bij de eerste 8 ploegen in 2E  te blijven, zou puntverlies in Den Haag zeer vervelend zijn geweest. 

Tegen CION mag een ander, op revanche belust, Westlandia worden verwacht. In de heenwedstrijd speelden de Vlaardingers, volgens hun trainer, de beste wedstrijd van het seizoen. Zijn elftal was scherp, agressief en zeer dominant. De 3-0 overwinning had veel hoger kunnen en misschien wel uit moeten vallen. 

Trainer Theo Verbeek en zijn staf zullen de ervaringen uit deze 2 wedstrijden zeker meenemen in de voorbereiding op het duel tegen CION. Tegen 5 uur weten we welke trainer er in is geslaagd om het beste uit zijn spelersgroep te halen. 

Total Green Europe sponsort de wedstrijdbal voor dit duel.

-----

Ook Westlandia za. 2 heeft een thuiswedstrijd. De beloftes van Verburch zijn vanaf 12:30 uur te gast op De Hoge Bomen. Beide teams hebben de winst nodig om in de race te blijven voor een (vervangende) periode. 

Westlandia za. 2 heeft overigens afgelopen zaterdag een prima prestatie geleverd door de 1/4 finale van de beker de beloftes van Barendrecht (res. hoofdklasse) uit te schakelen. 

Fr@

Geen opmerkingen:

Een reactie posten