woensdag 19 april 2023

zaterdag 22 april 2023 Berkel Westlandia 3-3

Zaterdag 22 april gaat Westlandia za. 1 op bezoek bij Berkel. De wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land begint om 14:30 uur en staat onder leiding van mevr. Plandsoen

Berkel was bezig aan een goede reeks wedstrijden en was in P3 nog zonder puntverlies. Dan zou je verwachten dat die status bij nr. 13 Wilhelmus minimaal vastgehouden zou worden. De verbazing was dan ook groot toen er een 3-0 nederlaag bekend werd genaakt. Het kampioenschap van 2E is nu uit beeld, maar kans op een (vervangende) periode heeft Berkel nog wel. Er bestaat ook nog wel een kans op nacompetitie voor handhaving, want het verschil met nr. 9 HVC'10 is slechts 6 punten met nog 5 wedstrijden te spelen.

Westlandia is nu (op basis van doelsaldo) koploper in P3. Die mooie klassering werd afgelopen zaterdag pas in de slotfase van de wedstrijd tegen CION afgedwongen. De 1-0 achterstand na 50 minuten werkte als de bekende rode lap. Binnen een half uur scoorden de groen-witten 4x. Gijs Brabander mocht van de technische staf, in de slotfase, nog zijn eerste minuten maken in zaterdag 1. Het debuut van een echte Westlandiaan, werd door zijn supporters met luid gejuich ontvangen.

De 2 vorige wedstrijden tegen Berkel leverden veel doelpunten, maar geen winnaar op. In november 2022 werd het op De Hoge Bomen 3-3. Vorig seizoen stond die eindstand in Berkel ook op het scorebord. Rond de klok van half 5 zullen we weten of er ook in dit duel meer dan 2x is afgetrapt. Dan is ook bekend of één van beide teams lijstaanvoerder is in P3 of dat RKDEO met dat "bot" heen is gegaan.

-------

Zaterdag 2 komt op 22 april vanaf 15:00 in actie tegen het 3e team van FC 's-Gravenzande. Westlandia heef bij de nr. 3 van de 1e klasse A de overwinning nodig, om in de race te blijven voor een plaats in de nacompetitie met de res. hoofdklassers.

De 1/2 finale beker tussen VELO en zaterdag 2 staat gepland voor zaterdag 6 mei vanaf 10:45 uur.