zaterdag 28 oktober 2023

Zaterdag 28 oktober 2023 Westlandia - Nieuwerkerk 3-3

Westlandia za1 verspeelt tegen Nieuwerkerk in de slotfase de overwinning

Op zaterdag 28 oktober 2023 hadden Westlandia za1 en Nieuwerkerk 1 de eer elkaar voor het eerst in competitie verband te ontmoeten. Geen oude koeien in de sloot of openstaande rekeningen, maar een onbeschreven blad. Natuurlijk wist iedereen wel dat Nieuwerkerk onderaan stond op de ranglijst, maar het trainingskoppel van Westlandia had wel geconstateerd, dat de Nieuwerkerkers wat pech hadden gekend en te maken hadden met flink wat blessures.

Westlandia za1 zocht vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Kaijen de aanval. Na 4 minuten leverde dat al een niet te missen kans op. Donny van Oijen leverde vanaf de achterlijn een fijne, afgemeten voorzet af op Tim vd Voort. Tim maaide over de bal heen en viel. Niet veel later was het wel raak voor Tim. Bij een corner van Donny van Oijen werd de bal uit het doelgebied gewerkt door de Nieuwerkerker verdedigers. Ricardo vd Zalm bracht de bal van net buiten de 16 opnieuw in het strafschopgebied. Tim vd Voort kon doeltreffend binnenkoppen. 1 - 0. In de 8-ste minuut.
Westlandia za1 speelde bij vlagen snel en aanvallend voetbal. Donny van Oijen werd weer een keer diep gestuurd op rechts. Hij ging alleen op het Nieuwerkerkse doel af. De keeper verkleinde goed zijn doel. Gelukkig is dan altijd nog Tim vd Voort mee in de aanval. Die was meegelopen en had zicht op een leeg doel. De voorzet van Donny kwam, maar Tim tilde de bal subtiel op de lat van een leeg doel.
Niet veel later was Donny weer ontsnapt aan de Nieuwerkerker verdedigers. Hij schoot de bal in het doel. Het doelpunt kreeg niet de goedkeuring van de Nwrkrkr grensrechter en de scheids ging daarin mee. Na 25 minuten spelen ging de verdediging van Westlandia in de fout. Marijn Langhorst zorgde voor de 1 - 1. Eigenlijk waren de gasten voor het eerst gevaarlijk.
Niet veel later kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Donny bracht de bal in een gezellig vol strafschopgebied. Tim vd Voort verlengde de bal met het hoofd, waarna Timothy Le Duc het karwei afmaakt en de bal in het doel werkte. 2 - 1
Een schot van Tim vd Voort werd door keeper Finn Koudijs tot corner verwerkt. De corner kwam mooi op het hoofd van Timothy Le Duc, maar vervolgens niet in de touwen. Nieuwerkerk is gaandeweg in de eerste helft sterker en gevaarlijker geworden. Dat betekende dat Tim Janssen twee keer fabelachtig moest redden op schoten van Marijn Langhorst en Rowendey Schoop.
Even later moest Tim capituleren op een schot van Kevin Kamerbeek. 2 – 2. In de slotfase raakte Jari Lievaart geblesseerd. Thomas vd Putten verving hem, maar Thomas was niet meteen speelklaar. Westlandia speelde noodgedwongen 3 minuten met 10 man. Het was uiteindelijk dankzij een grandioze reflex van Tim Janssen op een vuurpijl van Stefan van der Vlegel dat de rust aanbrak met een 2 – 2 gelijke stand.
Westlandia za 1 ging te gemakkelijk om met de kansen en de gasten uit Nieuwerkerk wisten steeds weer gelijk te komen. De eerste helft zagen de onpartijdige toeschouwers een heel aantrekkelijk schouwspel met de nodige en onnodige doelpunten.2 – 2.

De tweede helft was vele malen minder enerverend. De mooie aanvallen en de mooie acties van de eerste helft waren afwezig. Na één uur spelen werden Lars vd Berg en Stefan Bron gewisseld voor Rick van Schie en Milo Wagner. Rick van Schie bleek een gouden wissel te zijn. Na 6 minuten speeltijd, in de 66-ste minuut nam hij de bal uit een perfecte vrije trap van Donny van Oijen op de kruin en verlengde de bal met een kopbal onhoudbaar voor de keeper in het doel. 3 – 2.
De Nieuwenkerkers waren aanvankelijk aangeslagen, maar zij zochten al snel weer fanatiek de aanval. Westlandia za1 had het daar moeilijk mee. Er volgden nog een dubbele wissel bij de thuisploeg. Donny van Oijen en Ricardo vd Zalm werden gewisseld voor Tim Engel en Ricky Hodge. In de 89-ste minuut werd een verre ingooi van Nieuwerkerk in de verdediging van de thuisploeg niet goed verwerkt…. en de bal werd in het doel gefrommeld. In de laatste minuut liet Westlandia de overwinning ‘uit de vingers glippen’. 3 – 3. Westlandia za 1 was heel dicht bij een overwinning. Het werd echter een gelijkspel tegen Nieuwerkerk.

JvdM

Westlandia za. 1 en Nieuwerkerk gaan geschiedenis schrijven

Westlandia za. 1 treft op de Hoge Bomen voor het eerst in de historie Nieuwerkerk. De aftrap van deze wedstrijd in de 5e ronde van de 2e klasse D, staat gepland op 28 oktober om 15:00 uur. De heer Kaijen is door de bond aangesteld om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Nieuwerkerk heeft een lange verleden in het zondagvoetbal. Voor de competitie troffen ze Westlandia zo. alleen de hoofdklasse A in seizoen 20215-2016. Onze aanvoerder (Vince Olsthoorn) viel in de uitwedstrijd nog in bij het vlaggenschip. Net als Vince, heeft ook Nieuwerkerk de overstap gemaakt naar het zaterdagvoetbal. Vanaf de zomer 2017 hebben ze zich van de 4e klasse naar de 2e klasse opgewerkt. Vorig seizoen was Den Hoorn te sterk in de finale van de nacompetitie, anders hadden ze nu  in de 1e klasse gespeeld.

Dit seizoen maakt Nieuwerkerk de andere kant van de medaille mee. In alle wedstrijden wist men voldoende kansen te creëren, maar de afwerking liet te wensen over. Mede daardoor hebben ze na 4 wedstrijden slechts 1 punt en dat door doelpuntloos gelijk te spelen bij DHC in Delft. 4 spelers hebben nu 1 goal achter hun naam staan.

Westlandia za. 1 kwam afgelopen weekend niet in actie op een voetbalveld. Het was het eerste vrije weekend sinds de start van het nieuwe seizoen

De mannen van hoofdtrainer van Theo Verbeek baalden na speelronde 4, van de onnodige nederlaag tegen CION. Beide verdedigingen kweten zich prima van hun taak, maar één taxatiefoutje bij een vrije trap, werd genadeloos door de Vlaardingers afgestraft.

Komende zaterdag de kans om in ieder geva; de foutloze reeks op De Hoge Bomen een vervolg te geven. Het wordt wel weer een uitdaging, want wedstrijden tegen een hekkensluiter zijn vaak de lastigste voor de groen-witten.

Vorig seizoen wist Westlandia za. 1 met de door Ester Vijverberg van The travel club gesponsorde wedstrijdbal, de 3 punten op de Hoge Bomen te houden.(4-1 tegen CWO). Tegen 5 uur zullen we weten of dat ook tegen Nieuwerkerk is gelukt. Daarna start weer een extra lange 3e helft met een DJ.

--------

Zaterdag 2 had afgelopen weekend bekerverplichtingen in Barendrecht. Tegen het belofteteam van de 3e divisionist stond bij rust een 2-0 stand op de borden. In de 2e helft gaven de mannen van Hans v.d. Kruk en Wim Lentz gas en scoorden 5x. Doelpuntenmakers waren Nino Capdevilla, Gijs Brabander, Ricky Hodge en 2x Thijmen de Jong van Westlandia O18. De loting voor de volgende ronde is nog niet bekend.

Komende zaterdag wacht een nieuwe uitdaging in de competitie. Dan mogen de groen-witten proberen om koploper SC Monster het eerste puntverlies van het seizoen  te bezorgen.