woensdag 6 maart 2024

zaterdag 9 maart 2024 Westlandia -CION 2-0

Westlandia za1 doet koploper CION pijn.

Negen maart is voor Westlandia za1 een dag om te onthouden. Op eigen terrein werd koploper CION uit Vlaardingen met 2 – 0 geklopt. Na drie nederlagen op rij was het voor de mannen van Theo Verbeek en Rob Klop wel weer eens tijd om punten te pakken. En dat gebeurde.
Bij Westlandia moest Tim vd Voort vanwege ziekte verstek laten gaan. Jari Lievaart stond nu in de punt van de aanval. Al in de tweede minuut gaf hij blijk van zijn aanwezigheid. Hij werd de diepte in gestuurd en na een goede balaanname sprintte hij met bal het strafschopgebied in. Daar werd hij bekwaam van de bal gelopen door een Vlaardingse verdediger.
Niet veel later kreeg CION een vrije trap. Toen scheidsrechter Joey Meuwese de muur van Westlandia op 10 meter zette, was duidelijk dat de bal zo’n 10 meter buiten het strafschopgebied lag. Sander Barragan schoot de bal over het doel.
In de 16-de minuut zorgde Jari Lievaart voor glimlachen op de gezichten van alle Westlandianen. Dylan Michael Dawson slingerde een vrije trap van rechtsbij de 2e paal; daar wel de bal terug gelegd op de vrijstaande Jari Lievaart. Hij schoot dat buitenkansje beheerst binnen. Westlandia nam dus brutaal de leiding. 1 – 0

Vanaf dat moment ging het lopen bij de thuisploeg. Een knal van afstand van Vince Olsthoorn werd door CION-keeper Bryan Struis gepakt, minuut 17. Een schot van Donny van Oijen met stuit, minuut 23. Een diepe bal van Lars vd Berg van halverwege eigen helft op een Donny van Oijen in volle sprint richting het doel van CION. Donny raakte vervolgens de bal niet goed. In minuut 31 creëerde CION een grote kans. Denzel Asmus wist deze dot van een kans niet te benutten. Niet veel later rondde Donny van Oijen een langdurige aanval af met een vliegend schot. Over het doel.
Lars vd Berg mocht vuren na een overtreding van een verdediger van CION. Zijn schot vloog maar net over het doel. Timothy Le Duc stak met een formidabele solo langs vele CION-benen het halve veld over, combineerde nog even met Jari Lievaart. De Vlaardingse keeper, Bryan Struis stopte zijn schot.
Vlak voor het rust signaal was Denzel Asmus erdoor, maar door eendrachtige samenwerking tussen Mike Vijverberg en keeper Tim Janssen werd het gevaar onschadelijk gemaakt. De ploegen mochten naar de kleedkamer met een ruststand van 1 – 0.

In de tweede helft kwam Cas van Ruijven voor Dylan Michael Dawson. Westlandia verdedigde de voorsprong zonder veel problemen. In de 57-ste minuut krulde Donny van Oijen de bal schitterend in de hoek. De scheidsrechter had ergens onderweg naar dat doelpunt buitenspel geconstateerd. Niet veel later werd Jari Lievaart door Dennis Verbeek diep gestuurd. Keeper Bryan Struis stopte zijn schot.
Ook CION kreeg kansen, maar Tim Janssen werkte een schot van de CION-speler met de langste naam (Josimar Spencer Silva Lima) met de vuisten uit het doel. In de 75-ste minuut was er een vreselijke scrimmage in het doelgebied van Tim Janssen, maar hij wist uiteindelijk toch de bal te veroveren.
Niet veel later in de 80-ste minuut bij een actie van Jay Geeratz maakte een verdediger van CION een overtreding op Jay en de scheidsrechter wees naar de penaltystip. De strafschop werd een karweitje voor Donny van Oijen. Hij schoot de bal via de paal in het doel. 2 – 0.
Vervolgens speelde Westlandia de wedstrijd zonder veel problemen uit. Bij CION was dat anders, twee spelers kregen in de eindfase van de wedstrijd een rode kaart te zien, waardoor de ploeg de wedstrijd beëindigde met 9 spelers.

JvdM

Kan Westlandia koploper CION 1e nederlaag bezorgen?

Zaterdag 9 maart mag Westlandia za. 1 het opnemen tegen de ongeslagen koploper CION. De wedstrijd op de Hoge Bomen begint om 15:00 uur en staat onder leiding van de heer Meuwese.

De Vlaardingse club is bezig aan een indrukwekkende reeks wedstrijden in onze 2e klasse. In  de 15  gespeelde duels werden er 11 overwinningen geboekt en nog géén enkele maal was de tegenstander te sterk. Dat is natuurlijk mede te danken aan een goede verdediging. De keeper en spelers van CION hielden al 10x de NUL. Opvallend is wel dat zij  9 van de 15 wedstrijden op eigen veld hebben mogen spelen. Alleen in Nieuwerkerk (0-0) en bij Vitesse D. (1-1) werden punten verspeeld. De overige 4 uitwedstrijden werden gewonnen.

Westlandia heeft al kennis mogen maken met de solide verdediging van CION. In de heenwedstrijd kwamen we amper door de stugge defensie. De Vlaardingers kregen tegen ons ook weinig kansen, maar helaas bepaalde één slippertje van de groen-witten, in de 2e helft, de eindstand (1-0).

Westlandia heeft in 2024 sterke optredens laten zien, bij 1e klassers RKDEO (3-3) en Honselersdijk (4-2 winst) en thuis tegen 3e divisionist Quick (3-3) Toch kregen deze resultaten in de recent gespeelde competitiewedstrijden géén goed vervolg. We verloren in de 2e periode alle drie onze partijen. Het wordt dus tijd dat we weer punten gaan pakken om verder afstand te van de p/D-plaatsen.

Zaterdagmiddag rond de klok van 17:00 uur zullen we weten of we de koploper de eerste nederlaag van het seizoen hebben toegebracht. Het wordt ook interessant om te zien of de goalgetters van deze 2e klasse D, te weten Tim v.d. Voort (16 goals) en Jeffrey Pols (12 goals voor CION), hun faam waar hebben kunnen maken.

Balsponsor voor deze wedstrijd is Berg Projecten uit Hoek van Holland.

-----

Het 2e team van de zaterdagselectie wist bij het sterke RKDEO knap 2-2 te spelen (goals van Twan v.d. Hoeven en Dennis Hendriks). Vooraf werd getekend voor dit resultaat, maar na 90 minuten hadden de groen-witten het gevoel dat er meer in had gezeten. Komende ronde wacht in Naaldwijk nr, 3 Foreholte.

-----

Westlandia O23 was op 2 maart veel sterker dan VELO. Toch werd er op De Hoge Bomen maar met 1-0 gewonnen. Zaterdag gaan onze beloftes strijden bij Barendrecht. De winterkampioen heeft na 5 duels al 8 verliespunten. Westlandia heeft na 4 duels alle 12 punten gepakt.

Westlandia O16 is, ondanks een gelijk spel bij Forum Sport, nu alleen koploper. Directe concurrent Sparta AV leed in de afgelopen speelronde het eerste puntverlies in deze voorjaarscompetitie (4-1 bij DHC). Zaterdag mogen onze talenten hun kwaliteiten laten zien tegen hekkensluiter Smitshoek.

Westlandia O18 en O15 reizen af naar het zuiden. Daar wachten zware uitwedstrijden in Venlo en Eindhoven. Westlandia O17 hoopt op de eerste punten in 2024. Dan moet wel gewonnen worden van Almere City.