zaterdag 14 september 2013

14 september 2013 Competitie: Westlandia - CION 3-0

Site Westlandia
Westandia zaterdag 1 behaalt tweede overwinning
Voor zowel het eerste als het tweede team van de zaterdag is het seizoen prima begonnen. Het tweede team van de zaterdag boekte een klinkende 1-5 overwinning op Semper Altius 2.
Het eerste behaalde in de eerste wedstrijd van het seizoen eveneens een 1-5 overwinning op promovendus SC Zuiderpark.
De kritische toeschouwers van de zami’s hadden een aardige wedstrijd gezien maar zullen ook geconstateerd hebben dat er nog veel ruimte voor verbetering in de groep zit.
De maandagavond en de donderdagavond is er scherp en keihard getraind om de eerste thuiswedstrijd nog beter voor de dag te komen.
Dat het met het groepsgevoel wel goed zit werd donderdag direct na de training wel duidelijk. Ook buiten het veld helpen de leden van de zaterdagselectie elkaar. Zo kreeg hoofdtrainer Henk Boon een gloednieuwe bumper aangeboden. Aangezien de bumper van de Jaguar van Henk aan vervanging toe was nadat hij deze na de wedstrijd tegen SC Zuiderpark per ongeluk had getest.
Ondertekening sponsorcontract
Gestoken in geheel nieuwe presentatie kleding was de selectie vroeg aanwezig. Ofwel om de wedstrijd van het tweede te spelen tegen Excelsior Maassluis 3 ofwel om het tweede team aan te moedigen.
Rond een uur of 1 werden we verwacht in de bestuurskamer waar we werden ontvangen door Hen van der Laar namens de sponsorcommissie en Geo van der Wilk namens het bestuur. De reden van deze bijeenkomst was de officiële ondertekening van het sponsorcontract van de nieuw hoofdsponsor Leo Schalkoort B.V.
Namens Leo Schalkoort B.V. waren Leo Schalkoort en dochter Claudia aanwezig om het sponsorcontract formeel te bevestigen met het zetten van de benodigde krabbels.
Wij als selectie zijn trost en zeer dankbaar dat een bedrijf als Leo Schalkoort B.V. zich in deze economisch mindere tijden aan ons wil binden. Claudia en Leo onwijs bedankt hiervoor.
Hiernaast willen wij ook Charles Wortelboer en Ron Steentjes bedanken voor hun bijdrage aan de zaterdag selectie.

De wedstrijd
Na alle officiële plichtplegingen konden we ons volledig richten op de tweede tegenstander van dit seizoen CION. Deze ploeg had de eerste wedstrijd in eigen huis KMD met 4-1 verslagen. Onze trainer had zijn huiswerk goed gedaan. We wisten van tevoren dat deze ploeg hoogst waarschijnlijk 4-4-2 zou spelen en dat ze het moesten hebben van hun wedstrijdmentaliteit.
Om even na half 3 klonk het beginsignaal van de scheidsrechter. Westlandia begon redelijk scherp en probeerde Cion volledig vast te zetten. Cion begon niet goed aan de wedstrijd en al na vier klokrondjes wist Joost van Schie na een scrimmage de bal in het doel te werken 1-0.
Westlandia leunde na deze snelle voorsprong niet achterover maar er werd geprobeerd om deze voorsprong uit te bouwen. Cion was niet bij machte om zelf kansen te creëren waar Westlandia regelmatig gevaarlijk voor het goal van Cion kwam. Het was uiteindelijk Sylvester Steentjes die de voorsprong verdubbelde en hiermee de ruststand op het scorebord zette.
De tweede helft werd er gestart met dezelfde formatie als waarmee de wedstrijd was begonnen.
Waar er in de eerste helft redelijk geconcentreerd gespeeld werd was Westlandia de tweede helft slordig. Kansen werden nog wel gecreëerd maar het ontbrak meerdere malen aan scherpte. De groen witten vergaten te voetballen en het duurde even voordat uiteindelijk de genade klap werd uitgedeeld. Positief punt was dat er achterin helemaal niks werd weggegeven. Uiteindelijk was het Boyd Rijnenberg die na een goede aanval de 3-0 achter de keeper van Cion binnenschoot.
Het verdere verloop van de wedstrijd was rommelig. In de eindfase kwam de van een blessure teruggekeerde Frank van der Deijl nog in een 1 tegen 1 situatie met de keeper van Cion maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd.
Uiteindelijk bleef Westlandia steken bij 3-0 en haalde hiermee de tweede winst van het seizoen binnen.
Voor het eerst dit seizoen werd er achterin de 0 gehouden en er werden deze wedstrijd weer veel kansen gecreëerd. Twee positieve punten waarmee Westlandia goed op vooruit kan borduren.
Wij danken het publiek voor hun steun in deze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen en wij hopen u allen volgende week weer te zien. De volgende tegenstander is Ariston’80 uit Delft.

Tot volgende week!
Opstelling Westlandia:
Blanken, van Rijn, Bijl, Braber, Hoogerwerf, Vollebregt, Rijnenberg (van der Berg), van der Ark,
van Schie (Dijkhuizen), Steentjes (van der Deijl).

1-0 Joost
2-0 Silvester3-0 Boyd

Site CION
Verdiende nederlaag CION 1 tegen Westlandia.
Na vorige week KMD met 4-1 opzij te hebben gezet vandaag de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Met Westlandia troffen we weer een titel favoriet, een ploeg die vorige week Zuiderpark met 1-5 had verslagen en met 6 aanwinsten er zeker niet slechter op geworden was. Voor de wedstrijd afgesproken de ruimtes klein te houden en in de omschakeling onze snelheid te benutten. Jammer genoeg maakte we het veld zo lang dat we na 20 min al op een grote achterstand hadden kunnen staan. Gelukkig was het nog maar 2-0 en hoopte we tegen deze goed combinerende ploeg terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte maar moeilijk, vlak voor rust was daar dan toch de kans voor Carlo, met een beetje geluk hadden we daar de aansluitingstreffer gemaakt. In de rust aangegeven dat we de afspraken waren vergeten, dit moest in de tweede helft beter. Dit resulteerde in een aantal halve kansen en ook gaven we niks meer weg. Totdat een lange bal achter onze verdediging plofte en daar de beslissende 3-0 viel. Jammer dat we hierna nog tegen een aantal domme kaarten aan liepen. Deze kunnen in de loop van het seizoen nog gevolgen gaan hebben.
Al met al een leerzame middag met een verdiende winnaar.
Volgende week op onze CIONDROOM een nieuwe kans tegen promovendus GDA. Daarna met zijn allen de kantine in voor een gezellige feestavond! Tot volgende week.