zaterdag 7 september 2013

7 september 2013 competitie: Zuiderpark - Westlandia 1-5

Site Westlandia
Zaterdag 1 wint in seizoensouverture van SC Zuiderpark
Er was weinig bekend over onze tegenstander van vandaag. We wisten dat SC Zuiderpark gepromoveerd was uit de 4de klas maar daar hield het dan ook wel mee op. Wegens werkzaamheden aan de A20 kwamen we via een omweg aan bij SC Zuiderpark en daar zagen we een goed uitziend kunstgrasveld liggen. Na het fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter werd meteen duidelijk dat Westlandia de bovenliggende partij was. Combinerend vanuit achteruit probeerden we onze spitsen te bereiken. Dit lukte redelijk alleen hadden we in de beginfase ons vizier niet op scherp staan. Uiteindelijk werd de ban gebroken door Ark die met een geplaatste kopbal de 0-1 op het scorebord noteerde. Westlandia pakte hierna door en kreeg al snel een terechte penalty. Wesseling werd randje zestien aangespeeld en gaf de bal goed mee aan Boyd die werd neergelegd in de zestien. Dit buitenkansje werd verzilverd door Braber die de bal in de linkerhoek schoot. 0-2 na ongeveer 30 minuten, een heerlijk begin in de 1ste wedstrijd van het seizoen. Kansen waren er nog wel maar met een 0-2 voorsprong zochten we de kleedkamer op voor een heerlijk bakkie thee.
We begonnen de tweede helft met hetzelfde elftal en de bedoeling was om op zoek te gaan naar de 0-3 en de wedstrijd in het slot te gooien. Dit scenario konden we al snel in de prullenbak gooien. We begonnen slap aan de tweede helft. Ongeconcentreerd in balbezit en niet scherp genoeg in de duels. Hierdoor kwam SC Zuiderpark beter in de wedstrijd en bij hun eerste kans maakten ze de aansluitingstreffer. Nu kon de wedstrijd weer alle kanten op. Waren het niet dat Ark hier heel anders over dacht. De man met het fluwelen linkerbeen werd aangespeeld op het middenveld. Hij draaide open en zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan. Hij trapte de bal met zoveel gevoel over de keeper heen dat zelfs de supporters van SC Zuiderpark op de banken stonden. Hierdoor was de marge weer twee en leek het verzet van SC Zuiderpark gebroken. Wesseling maakte met een goede goal de 1-4 na een voorzet van Barry. Hierdoor was het de wedstrijd uitballen en geen gekke dingen meer doen. De ingevallen Jopie ging op het einde van de wedstrijd nog alleen op de keeper af. Hij had de hoek voor het uitzoeken maar zag in zijn ooghoek Boyd komen en schoof de bal opzij zodat Boyd de bal zo kon binnenlopen. Hiermee werd de eindstand bereikt van 1-5. Een goed begin van de competitie.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen CION die een goede overwinning behaalde tegen KMD. Wij als Westlandia zaterdag hopen dat de supporters het sportpark weten te vinden voor onze 1ste thuiswedstrijd. Hopelijk tot zaterdag!