vrijdag 3 april 2015

Vitesse D. - Westlandia 0-0

Zaterdag 2e klasse: Vitesse Delft wint niet, maar haalt wel periodetitel binnen

NIEUWS

Vitesse Delft vergat zaterdag op eigen veld de koppositie over te nemen van BVCB. De formatie van trainer Peter Klomp kwam wel een punt dichterbij, maar blijft tweede. Door het 0-0 gelijke spel tegen Westlandia werd wel beslag gelegd op de tweede periodetitel.
Tekst & foto’s: Sander de Hollander
In het begin van de over het algemeen matige wedstrijd was het over en weer wat aftasten. Een schot van Westlandia op het Delftse doel ging naast en even later mikte Roy Bakker namens Vitesse Delft een paar meter naast.
Breed
Na een kwartier leken de bezoekers een kans te krijgen. De bal werd uit een hoekschop van Yordi van Beek door aanvoerder Micha van Dasler weggekopt, maar precies voor de voeten van een Westlandia-aanvaller. Zijn schot vloog echter over het Delftse doel. Jeroen Vogels legt uit een vrije trap de bal breed op Kevin Braber, maar ook die poging vloog over het Vitesse-doel.
In het laatste kwart probeerde Westlandia het nog een keer, maar een kopbal van invaller Davey Zwinkels verdween in handen van Vitesse-doelman Marco van Bergen Henegouwen. Even later ging aan de andere kant een schot van Maarten Boek voorlangs en leverde niet meer op dan een hoekschop. Uit die hoekschop leek hete ven gevaarlijk te worden, maar de bal werd van de Delftse lijn gehaald. In de blessuretijd van de eerste helft moest Vitesse doelman Van Bergen Henegouwen nogmaals zijn klasse tonen bij een volley van Brendan van den Berg. De Delftse sluitpost tilde de bal net over de lat.
Het eerste deel van de tweede helft was het beste gedeelte van de wedstrijd. Vincent Hannewijk van Westlandia zag een schot naast gaan en na een vrije trap van Vitesse Delft bokste Westlandia-doelman Pieter Blanken (volgend seizoen sv Loosduinen) de bal voor de voeten van Maarten Boek, maar zijn schot ging ruim voorlangs.
Afstand
Nadat de bal uit een voorzet van Boek bij de tweede paal nog net kon worden weggetikt door doelman Blanken, kopte aan de andere kant op aangeven van Marvin Vollebregt Stefan Bron de bal net over. Captain Micha van Dasler van de thuisploeg probeerde het nog – vergeefs – van afstand. Na een afgeslagen hoekschop van Westlandia van Ton Wüstefeld volgde een vliegend schot van Stefan Bron, maar doelman Marco van Bergen Henegouwen stond op zijn post.
In de slotfase probeerde Vitesse Delft nog iets te forceren via met name good-old Sander van Akkeren. Half achterovervallend schoot hij over het Naaldwijkse doel, vond even later doelman Blanken op zijn weg en schoot vervolgens de bal uit een vrije trap in de muur. Bij zijn laatste actie in blessuretijd ging zijn inzet vanaf de hoek van het strafschopgebied nog ruim over het Westlandia-doel heen.
Doelpunten bleken dus duur en bleef het derhalve bij 0-0. Vitesse Delft verzuimde daarmee BVCB van de eerste plaats te stoten, maar het haalde wel de tweede periodetitel binnen en verzekerde zich daarmee van een plaats in de nacompetitie. Westlandia blijft bivakkeren in de gevarenzone.