woensdag 29 april 2015

Westlandia - Die Haghe 2-2

Zaterdag 2e klasse: Westlandia en Die Haghe in evenwicht in degradatiewedstrijd
Er stond veel op het spel in het duel tussen Westlandia en Die Haghe. Beide ploegen vechten tegen degradatie. Met name voor Die Haghe was een zege van het grootste belang. Na negentig minuten voetbal kwamen beide teams een gelijkspel overeen. Tekst en foto’s: Alex Pronk Westlandia moest in Naaldwijk starten zonder Barry Bronswijk, Joost van Schie en Kevin den Brabander. Ook Die Haghe was niet compleet. Jesse Bakker en Gino Vader keken vanaf de bank toe. Na een aftastende beginperiode waarin beide teams wat plaagstootjes uitdeelden, kreeg Boyd Rijnenberg in de tiende minuut de kans om richting het doel te gaan. Rijnenberg werd echter aangetikt en kwam ten val. Arbiter Louis Wagner kon niets anders doen dan een strafschop geven aan de thuisploeg. Brendan van de Berg schoot de bal niet goed in, waardoor doelman Dion van Splunteren de bal kon wegtikken. In de rebound schoot Michel Duijvesteijn wel raak: 1-0.
Het spel ging op en neer met de nodige overtredingen. In de 20e minuut werd Robin Laming van Die Haghe aan de rechterkant aangetikt, waarna Laming geblesseerd uitviel. Die Haghe kreeg enkele goede kansen, maar Marvin Vollebregt, Sander de Jong en Nelson Junior kregen de bal niet in het doel.

Na de thee was het spel beter dan in de eerste helft. Die Haghe moest door de achterstand naar voren verdedigen. Westlandia profiteerde in de 70e minuut van balverlies van Thomas Prins aan Boyd Rijnenberg. Doelman Dion van Splunteren was net iets sneller en kon de bal wegtikken. Even later brak Boyd Rijnenberg in de 74e minuut aan de rechterkant door, maar weer werd hij in het strafschopgebied aangetikt door Thomas Prins en weer wees Louis Wagner naar de stip. Michel Duijvesteijn nam de penalty en schoot resoluut binnen: 2-0.
Die Haghe, dat Westlandia verder onder druk zette, kreeg vier minuten later aan de linkerkant een vrije trap. Yoran Bos schoot de bal onverwacht in de korte hoek: 2-1. Westlandia herpakte zich en kreeg een aantal kansen, die echter niet benut werden. Die Haghe lukte dat wel. Sander de Jong ging richting de uitkomende doelman Pieter Blanken en passeerde de sluitpost met een lob, waardoor de eindstand 2-2 werd.

Die Haghe schoot met het gelijke spel niet veel op en moet volgend weekend van VDL winnen en hopen op een nederlaag van MVV’27 bij CWO om degradatie te ontlopen.

Voor Westlandia is er nog een kans dat het de degradatie play-offs ontloopt. RCL moet dan in ieder geval verslagen worden.
© Haaglanden Voetbal

Westlandia - Die Haghe is voor beide elftallen van cruciaal belang voor een langer verblijf in de 2e klasse. Zeker komende zaterdag is voor Westlandia za. 1, in de laatste thuiswedstrijd voor de competitie, de steun van de groen-witte supporters van groot belang.

In speelronde 23 wist Westlandia zich voor het eerst in 2015 te ontworstelen uit de gevarenronde. Door de eigen  nederlaag tegen SVC'08 en de winst van concurrenten SC Monster en Die Haghe staan de groen-witten 1 week later al weer in de gevarenzone
Komende zaterdag wacht dus Die Haghe.
De selectie van trainer Wim de Jong had in 2015 8 wedstrijden op rij niet gewonnen en was al met meer dan één been afgedaald naar de 3e klasse. Door 3 recente overwinningen tegen RCL, CWO en DWO ziet de wereld er in Den Haag geheel anders uit. Dat is mede te danken aan de terugkeer van Dion van Splunteren onder de lat. De oud-doelman van de zondag-selectie van Westlandia heeft, zeker bij zondag 2, menig succes kunnen vieren op ons hoofdveld op sportpark De Hoge Bomen. Hij zal er komende zaterdag alles aan willen doen om die lijn door te trekken en in ieder geval de nul te houden.
Rechtstreeks veilig spelen kan Die Haghe niet meer, maar bij winst in de laatste 2 wedstrijden van het seizoen is p/D- spelen nog mogelijk. Daarvoor moet dus wel gewonnen worden van Westlandia !!

Afgelopen zaterdag speelde Westlandia dus tegen SVC'08. De tegenstander was over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg. Door stug te verdedigen, kreeg de ploeg uit Wassenaar echter amper scoringskansen. Westlandia moest het zelf grotendeels hebben van counters en kleine kansen.  Het is dan na 90 minuten zuur om te moeten constateren dat 2 persoonlijke fouten Westlandia uiteindelijk de das om doen.

Komende zaterdag nieuwe ronde nieuwe kansen. Tegen deze oude bekende hebben we al een aantal keer in de 3e klasse gespeeld:

05-02-2011Westlandia-Die Haghe2-0   Mathijs van Dijk en Glenn v.d. Weerd
29-10-2011Westlandia-Die Haghe0-0---
02-03-2013Westlandia-Die Haghe0-2---
22-03-2014Westlandia-Die Haghe1-0Barry Bronswijk

Die Haghe heeft de flow te pakken en komt maar met 1 missie naar Naaldwijk: 3 punten pakken. Dat is ook de missie van de groen-witten,
In de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen, zal vanaf de aftrap duidelijk moeten zijn dat er op de Hoge Bomen voor de Hagenezen niets te halen valt.

---
Zaterdag 2 pakte vorige week 3 punten tegen Excelsior M. (3-2) Knap resultaat van de groen-witten, want de tricolores streden nog mee om de prijzen. Komende zaterdag ontvangt Westlandia de nummer 2  van 2e klasse: MVV'27.  Het wordt voor zaterdag 2 de laatste thuiswedstrijd onder leiding van trainer Fred Rijnenberg. Hij zal er dan ook op gebrand zijn om met 3 punten afscheid te nemen.