vrijdag 2 september 2016

zaterdag 3 september 2016 Westlandia - Forum Sport 1-1

Eerste punt in eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse.  (Jan v.d. Meijs site Westlandia)
Westlandia Za. 1 - Forum Sport 1 - 1 (0 - 0)

Westlandia za1 en bezoeker Forum Sport scoorden allebei eenmaal in de tweede helft en beide teams konden wel leven met de puntendeling. De groenwitten liepen wel vrolijker van het veld dan de Forum Sporters. Ricoberto Luijando scoorde de gelijkmaker op het moment dat het scorebord al op 90 minuten stond.

Trainer Theo Verbeek had de voorkeur gegeven aan Rowdy Janssen boven Ruben Hartman en Dennis Verbeek was weer wedstrijdfit, waardoor Youri Riepe op de bank begon. En hij koos voor Mike Peereboom op het middenveld.  Het was de allereerste competitiewedstrijd en beide ploegen gingen zeer behoudend van start. Westlandia nam steeds vaker het initiatief en creëerde ook enkele kansen. Een schot van Dennis Verbeek werd door Daniël Nolet over de lat getikt en Jasper van Dijk schoof de bal voorlangs, nadat hij net iets te moeilijk werd aangespeeld door Tim vd Voort. Theo Verbeek mompelde op een gegeven moment hardop: ‘
Het is een net een schaakwedstrijd, ze loeren op een foutje van ons.’ Rond de 30-ste minuut waren er kansen voor Tim vd Voort (had teveel tijd nodig voor een schot) en Ricoberto Luijando (schot voorlangs). En een doelpunt van Tim vd Voort werd terecht afgekeurd door scheidsrechter Berg, want hij duwde een verdediger opzichtig weg.

In deze fase speelde Westlandia dwingend en agressief. In de slotfase van de eerste helft drong Forum Sport de thuisploeg terug in de verdediging en testte met 3,4 schoten de keeperskwaliteiten van Rowdy Janssen. Die vertrok spreekwoordelijk geen spier en pakte elke bal die in zijn buurt kwam. In de tweede helft slaagde Forum Sport erin om de wedstrijd naar zich toe te trekken en er kwamen doelkansen. In de 61-ste minuut leverde dat een doelpunt op. Na een corner werd de bal opnieuw ingebracht met een wippertje. Rowdy Janssen tikte de bal niet goed weg. De bal kwam voor de voeten van aanvoerder Matthijs Seilberger. Met een slap rollertje verdween de bal in het doel. 0 – 1.

In het team van Forum Sport speelde een oude bekende links in de achterhoede: Timo Ploemen. Vorig jaar speelde hij nog voor Westlandia. Zijn directe tegenstander was Ricoberto Luijando. Rico en Timo kwamen elkaar telkens tegen en zij maakten het elkaar steeds weer moeilijk in een mooie tweestrijd. Ricoberto had de grootste moeite om voorbij Timo te komen. Hij bleef het echter proberen en de Westlandiaan had uiteindelijk het laatste woord, want hij scoorde vlak voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker, 1 – 1. Ricoberto zette de aanval zelf op kaatste met Dennis Verbeek. Die zette hem in scoringspositie rand strafschopgebied en schoof de bal onder keeper Daniël Nolet door. Nog geen minuut later stond Rico op precies dezelfde plek opnieuw vrij voor de keeper. Door vermoeidheid kwam hij niet meer tot een doeltreffend schot. De gelijkmaker had al eerder kunnen vallen. Dennis Verbeek begon in 66-ste minuut aan een imposante actie, passeerde een aantal Voorburgse verdedigers, werd vastgehouden, maar zette door tot op twee meter rechts van het doel en schoot over, terwijl zijn vader visioenen had van een penalty.

Vijf minuten voor tijd verliet Jasper van Dijk licht geblesseerd het veld. In de tweede helft kwamen Youri Riepe voor Mike Peereboom, Yair Sidoel voor Tim vd Voort en Ricardo vd Zalm voor Jasper van Dijk het veld.

Na de wedstrijd sprak ik met Jasper van Dijk.
 Weer terug in de eerste klasse? ‘Ja, ik kwam terug (bij Westlandia) voor een stapje terug, nu speel ik weer in de eerste klasse.’ De eerste wedstrijd in de eerste klasse? ‘Wel wennen, maar we speelden in de eerste helft best aardig, we waren veel aan de bal en kregen ook kansen. In de tweede helft werd het lastiger en we kregen een schlemielige goal tegen.’ Het doelpunt van Westlandia? ‘Een compliment aan Rico, hij was vandaag onze gevaarlijkste aanvaller. Hij bleef maar gaan, de hele wedstrijd. Hij maakte een belangrijke treffer.’ Je blessure? ‘Op de training had ik mijn knie overstrekt. Vandaag ging het alweer. Ik kon spelen. Vlak voor het einde van de wedstrijd gebeurde het weer, door vermoeidheid.’
 Volgende wedstrijd op 10 september: Xerxes DZB – Westlandia za1, aanvang 14.30 uur. JvdM