zaterdag 17 september 2016

zaterdag 17 september 2016 Westlandia - Neptunus-Schiebroek 4-0

Datum: 17-09-2016
Uitslag: 4-0
Op zaterdag 17 september 2016 ontving de sterk gestarte promovendus RKVV Westlandia het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek dat met een 13de plaats net als vorig seizoen voor handhaving zal moeten gaan strijden.

Westlandia za1 – Neptunus - Schiebroek 4 – 0 (2 – 0) Site Westlandia
In de derde competitiewedstrijd in de eerste klasse B behaalde het zaterdagse Westlandia een ruime overwinning  (4 – 0), maar het was zeker niet zo dat Neptunus-Schiebroek werd weggespeeld. Waar de Naaldwijkers het net regelmatig wisten te vinden, was het bij de Rotterdammers steeds net niet. Trainer Theo Verbeek had wat denk- en rekenwerk verricht met als uitkomst, dat zijn team na 3 wedstrijden koploper zou kunnen zijn. Brielle, Nootdorp en SC Feyenoord zouden dan punten moeten laten liggen. Brielle en SC Feyenoord hielden elkaar op 0 – 0, maar Nootdorp werkte niet mee door met 2 - 0 te winnen van Forum Sport.
Westlandia za1 startte de wedstrijd voortvarend. Na onvoldoende wegwerken in de verdediging van Neptunus-Schiebroek komt de bal bij Mike Brouwer. Zijn schot vanaf de linkerkant zoefde bij de eerste paal in de kruising. 1 – 0. Die snelle voorsprong bracht rust in het spel van Westlandia. De tegenstander kreeg echter ook kansen. In de 11-de minuut haalde Ruud Bijl een bal van de doellijn, ook Rowdy Janssen zelf verrichtte een serieuze redding. In de 30-ste minuut besloot Danny Bijl om op avontuur te gaan hij kreeg alle vrijheid om op te stomen en om vanaf 25 meter vol uit te halen. De bal sloeg als een kanonskogel in het doel. 2 – 0. De ploeg van Rob Jacobs bleef het proberen, maar schoten werden geblokt en Ruud Bijl onderschepte een voorzet op weg naar een vrijstaande ‘Neptunus-Schiebroeker’. Danny Bijl schoot vlak voor rust nog een vrije trap over.
In de tweede helft wilde de Rotterdamse ploeg de 2 – 1 forceren. De aanval werd versterkt met een extra aanvaller Westlandia kreeg het moeilijk en werd in de verdediging gedwongen. De ploeg probeerde met snelle counters de score uit te breiden. Neptunus-Schiebroek bezorgde de Westlandse verdediging regelmatig overwerk.
Uit een vrije trap tikte Rowdy Janssen in een reflex de bal tot hoekschop. De corner werd afgeslagen en kwam voor de voeten van een Rotterdammer. Dat schot werd door Rowdy  met 2 vuisten uit het doel geranseld.
Met nog 10 minuten te gaan kreeg Westlandia een vrije trap op het randje van de 16. Jasper van Dijk nam deze klus op zich. Hij krulde de bal met gevoel om de muur in de bovenhoek. 3 – 0.
De 4 – 0 werd gescoord door Stefan Bron(ingevallen voor Tim van der Voort).
Ricoberto Luijando had hem op maat bediend. Westlandia won deze wedstrijd met 4 – 0, een ruime overwinning, maar net als in voorgaande wedstrijden kende de ploeg van Theo Verbeek met name in de tweede helft moeilijke momenten.
Na 3 wedstrijden staat Westlandia gedeeld  tweede in de eerste klasse B. Theo’s stoutste droom was bijna uitgekomen.
JvdM

Voorbeschouwing site Westlandia
Westlandia is komende zaterdag gastheer voor Neptunus-Schiebroek
Onder deze naam spelen de Rotterdammers pas sinds seizoen 2011-2012 in het zaterdagvoetbal. In 4 jaar tijd werkte de ploeg zich op van de 3e naar de 1e klasse. Vorig seizoen debuteerde Neptunus-Schiebroek in de 1e klasse met een verdienstelijke 9e plaats met 31 punten, waarvan 14 op vreemde bodem. Grootste overwinning in een uitwedstrijd was 6-2 bij het nu gedegradeerde Valken’68. In Mijdrecht werd de grootste nederlaag geleden (6-0) tegen de latere kampioen Argon. Dit seizoen is de start van de equipe van manager-coach Rob Jacobs niet denderend. Winst in de eerste wedstrijd tegen Deltasport was mogelijk geweest; zeker zijn vleugelaanvallers wisten toen te imponeren. Het werd echter een teleurstellende 2-2 De uitwedstrijd van afgelopen weekend bij Brielle kan beter snel vergeten worden (5-0 nederlaag).
Voor de teruggekeerde Faybian Herstein heeft het duel van komend weekend mogelijk nog een extra lading. Hij speelde vorig seizoen bij BVCB. Westlandia promoveerde toen ten koste van die ploeg naar de 1e klasse. Herstein speelde in die finale niet mee.

Westlandia verraste afgelopen zaterdag vriend en vijand door een knappe 1-0 overwinning te behalen bij het uit het hoofdklasse gedegradeerde XerxesDZB. Het gehele team streed tot aan de laatste seconde voor 3 punten en dat onder tropische temperaturen. De winnende goal van Danny Bijl, een directe vrije trap van net buiten de 16, was een plaatje. Trainer Theo Verbeek was ook zeer tevreden hoe zijn groep de absentie van routinier Jasper van Dijk wist op te vangen. Zaterdag zal zijn team weer vol aan de bak moeten tegen een tegenstander die snel de smadelijke nederlaag weg zal willen spelen.

De leiding van de wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek is in handen van de heer Van den Helder. Aftrap staat gepland op 14:30 uur

Het 2e team leed in de 2e competitiewedstrijd een verrassende 4-2 nederlaag tegen SC Monster. Komende zaterdag is het 3e van Katwijk vanaf 12:00 de tegenstander op De Hoge Bomen. Ook die ploeg heeft pas 1 punt behaald.